reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Pomysł z grupą fajny, ale przyjmiecie mnie, jeśli nie będę swoich zdjęć wrzucać? Jestem po prostu stara i brzydka i nie ma co pokazywać. Gdy byłam w Waszym wieku, to mooooże jeszcze... ;-) Chyba że będę umieszczać zdjęcia sprzed 10 lat :-D Ale ja nawet na Insta mam chyba 2-3 zdjęcia siebie samej...
Jaka stara? Nawet w średnim wieku nie jesteś! 😃

reklama
Hej Laski!

Piękna wesoła twórczość! Jesteście niesamowite :) Wczoraj zasnęłam przed 21 🤦‍♀️

@Karolina_123 też jestem z Kujaw :)

@Moonstone chętnie dołączę, przyjmiecie mnie?

@Ceonis widzę, że zapomniałaś nasikać a ja dla Ciebie mam zaklęcie - to niech na jutro będzie:

Dla Ceonis to zaklęcie
Niech się spełni Wam poczęcie
Przestań kłócić się ze starym
Porzuć chipsy i browary!
Brzuszek niech ciążowy będzie
Przywołuję to zaklęcie
Pędź szybciutko dziś do sracza
I zakreskuj nam sikacza

@Madame JS no ej! Jaka stara?? Dziewczyno! Wszystko przed nami :p

Ps ja nie mam Inastagrama 😂 Tzn. mam ale tam nic nie mam bo służy mi tylko do stalkowania ludzi 😂

Edit: PS2 stalkowałam kiedyś instagrama @pluto_nova 🙈🙉🙊 (jak ten kosz zrobiłaś na szydełku/drutach - piękny był ❤️)

Ostatnia edycja:
A w ogole to wiecie, że:
„Im więcej trzona tym mniej
Bardziej to czuje niż wiem
Naprawdę im więcej trzona tym mniej
Jak to jest możliwe?
Dlaczego im więcej trzona tym mniej?
Czy nie wiesz że
Ja nawet kiedy jesteś tak blisko mnie
Tęsknie już za trzonem?!”

Albo:
„Mój sokole trzonowładny
Pytaj o mnie stepów sławnych
Pytaj o mnie jąder płodnych
I bliźniaki zrób”

To gdzieś niedaleko mnie 😂😂

Ja najpierw zobaczę jak jest skonstruowana umowa, mam zamiar ją negocjować jeśli będzie coś co będzie świadczyć o tym, ze nagle mi koszt wesela podniesie o 40% to będę tam negocjować 😂Wszystko jasne inflacja itd. Ale też bez przegięcia pały 😂😂😂
Rzecz w tym, ze ona tez miała umowę :) i w umowie było napisane, ze kwota może wzrosnąć o max 10zl, ale właściciel sali powiedział, ze w takim razie zrywa umowę, oddaje zgodnie z jej zapisem podwójny zadatek (5tys x2) i nara, zostajesz bez sali na tydzień przed weselem :) tak właśnie robią teraz sale weselne, wyczekują i podnoszą ceny w czasie kiedy już nie ma szans na znalezienie czegoś nowego. Słyszałam tez o takich, które np w to miejsce, jeśli ktoś uprze się przy pierwotnej cenie, obcinają menu do minimum i robią lipę na weselu. Musiałabyś przy podpisaniu umowy na rok albo dłużej przed weselem zawrzeć w niej absolutnie wszystko, łącznie z menu, gramaturą dań i takimi bzdurami jak pokrowce na krzesła albo koszt chłodzenia wódki ;) oni są w stanie w taki czy inny sposób wyegzekwować wyższą kwotę, naprawdę nie ma na nich siły 😒 ludzie dla świetego spokoju się godzą, bo weź teraz na tydzień przed weselem stresuj się czy przypadkiem nie podadzą Ci jednego schabowego na 5 osób albo nie okroją załogi do dwóch kelnerów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Kurczę, ja rozumiem ze każdy stracił na inflacji, ale dla mnie to już wyglada jak nieuczciwe praktyki rynkowe i ciekawe co na to UOKiK
Oczywiście, ze jest to nieuczciwe i, nazywajmy rzeczy po imieniu, zerowanie na ludziach, zwąchali kasę i będą to ciągnąć póki mogą zasłaniając się inflacją, bo przecież sale weselne to jedyne ofiary wysokiej inflacji 🙄 jakoś foto, kamerzyści i inni usługodawcy potrafią się trzymać umów mimo że robią często usługi na stracie albo granicy opłacalności, ale dla nich reputacja jest istotna. Sala może sobie pozwolić na takie praktyki bo usługę znajdziesz w krótkim czasie przed weselem lub po prostu z niej zrezygnujesz, ciężko jednak zrobić wesele bez sali 🤷🏻‍♀️ Kucharek tez teraz brakuje chętnych żeby zrobić wesele np w osp. No, patowa sytuacja i ciekawa jestem jak to się dalej potoczy, dlatego tez napisałam, ze ja teraz na 100% nie robiłabym wesela na sali weselnej, no way.

reklama
A mi sie znowu śniło ze bylam w ciazy, mialam takie piekne tluste krechy na pinku 😍 ale za to pobolewal mnie brzuch i ciagle krwawilam, taki powiedzmy w miare sredni okres, co w tym snie bylo normalne i w ogole sie tym nie stresowalam 😱

Do góry