reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Cierpię na migreny i w okresie starań mam wyrzuty sumienia jak biorę swoje tabletki na ból głowy (tzw. tryptany, są mocne) :( próbowałam nie brać i zwalczyć ból okładami i wiele wiele innych technik, ale w przypadku migren to po prostu niemożliwe. Migrena rozkręcała się do takiej rangi, że już wtedy wymioty i suwanie się po podłodze. Aż w końcu brałam tabletke.
Dziś boli, a jesteśmy w trakcie starań i chyba nie obejdzie się bez tabletki, a jakoś mam wyrzuty, że jak wezmę to oslabie to wszystko wewnątrz mnie - tabletki mają wpływ na pęcherzyki?

Cierpię na migreny i w okresie starań mam wyrzuty sumienia jak biorę swoje tabletki na ból głowy (tzw. tryptany, są mocne) :( próbowałam nie brać i zwalczyć ból okładami i wiele wiele innych technik, ale w przypadku migren to po prostu niemożliwe. Migrena rozkręcała się do takiej rangi, że już wtedy wymioty i suwanie się po podłodze. Aż w końcu brałam tabletke.
Dziś boli, a jesteśmy w trakcie starań i chyba nie obejdzie się bez tabletki, a jakoś mam wyrzuty, że jak wezmę to oslabie to wszystko wewnątrz mnie - tabletki mają wpływ na pęcherzyki?
Może skonsultuj to z lekarzem?
Ja np biore leki na spanie ale moja lekarka wie, że sie staram i dobierala mi tak, żeby byly bezpieczne

Ps ja nie mam Inastagrama 😂 Tzn. mam ale tam nic nie mam bo służy mi tylko do stalkowania ludzi 😂

Edit: PS2 stalkowałam kiedyś instagrama @pluto_nova 🙈🙉🙊 (jak ten kosz zrobiłaś na szydełku/drutach - piękny był ❤️)
Ja właśnie mam, ale go za bardzo nie uzupełniam... no, może jakieś 1-2 zdjęcia na miesiąc :-D Ale pseudo mam niezwiązane z forum ;-) Jednakowoż zerknęłam sobie na profil @pluto_nova właśnie - jak fajnie! Jacy wy w ogóle jesteście śliczni :-)

reklama
Super. Ja po mojej krzywej każdemu bym kazala robić to badanie :p
No właśnie ja wczoraj będąc w klinice na wizycie zapytałam moją panią doktor o to badanie.. Odpowiedziała mi, że nie muszę tego robić, bo nie jestem otyła, glukoza na czczo wyszła dobrze i mam niskie AMH więc IO mi nie grozi 🤷‍♀️ nie wiem co o tym myśleć..

Do góry