reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Rzecz w tym, ze ona tez miała umowę :) i w umowie było napisane, ze kwota może wzrosnąć o max 10zl, ale właściciel sali powiedział, ze w takim razie zrywa umowę, oddaje zgodnie z jej zapisem podwójny zadatek (5tys x2) i nara, zostajesz bez sali na tydzień przed weselem :) tak właśnie robią teraz sale weselne, wyczekują i podnoszą ceny w czasie kiedy już nie ma szans na znalezienie czegoś nowego. Słyszałam tez o takich, które np w to miejsce, jeśli ktoś uprze się przy pierwotnej cenie, obcinają menu do minimum i robią lipę na weselu. Musiałabyś przy podpisaniu umowy na rok albo dłużej przed weselem zawrzeć w niej absolutnie wszystko, łącznie z menu, gramaturą dań i takimi bzdurami jak pokrowce na krzesła albo koszt chłodzenia wódki ;) oni są w stanie w taki czy inny sposób wyegzekwować wyższą kwotę, naprawdę nie ma na nich siły 😒 ludzie dla świetego spokoju się godzą, bo weź teraz na tydzień przed weselem stresuj się czy przypadkiem nie podadzą Ci jednego schabowego na 5 osób albo nie okroją załogi do dwóch kelnerów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ale bym ich potem obsmarowała na wszystkich portalach gdzie się zamieszcza recenzje sal 😱. Plus na pewno poszłabym na jakąś konsultację prawną co się da z takim zrobić.

reklama
Ale bym ich potem obsmarowała na wszystkich portalach gdzie się zamieszcza recenzje sal 😱. Plus na pewno poszłabym na jakąś konsultację prawną co się da z takim zrobić.
Ja pewnie tez, bo nie jestem typem który zostawia takie sprawy, ale tak myśle, ze po fakcie to trochę bicie piany, a przed bym się bała, ze mi zrobią pod górkę i żenadę na weselu. Inna sprawa, ze u nas w małym mieście tez nie ma jakiegoś mega wyboru w kwestii sal, a na 5 które są to 4 są tego samego właściciela 🙈🙈🙈 w każdym razie to młodzi są na przegranej pozycji 🤷🏻‍♀️

Straszne to jakie teraz sale maja podejscie 😬😬 my bralismy slub w czasie covidu, zmniejszaliśmy liczbe gości, w dniu wesela rezygnowalismy chyba z 2 pokoi i sala szla nam na reke, nic nie doliczała itp, byle wesele sie odbyło 🙂

Rzecz w tym, ze ona tez miała umowę :) i w umowie było napisane, ze kwota może wzrosnąć o max 10zl, ale właściciel sali powiedział, ze w takim razie zrywa umowę, oddaje zgodnie z jej zapisem podwójny zadatek (5tys x2) i nara, zostajesz bez sali na tydzień przed weselem :) tak właśnie robią teraz sale weselne, wyczekują i podnoszą ceny w czasie kiedy już nie ma szans na znalezienie czegoś nowego. Słyszałam tez o takich, które np w to miejsce, jeśli ktoś uprze się przy pierwotnej cenie, obcinają menu do minimum i robią lipę na weselu. Musiałabyś przy podpisaniu umowy na rok albo dłużej przed weselem zawrzeć w niej absolutnie wszystko, łącznie z menu, gramaturą dań i takimi bzdurami jak pokrowce na krzesła albo koszt chłodzenia wódki ;) oni są w stanie w taki czy inny sposób wyegzekwować wyższą kwotę, naprawdę nie ma na nich siły 😒 ludzie dla świetego spokoju się godzą, bo weź teraz na tydzień przed weselem stresuj się czy przypadkiem nie podadzą Ci jednego schabowego na 5 osób albo nie okroją załogi do dwóch kelnerów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
No jasne rozumiem. Dlatego mowie że będę negocjować umowę, żeby zapis był jasny że maks 10% np mogą podnieść. Ja rozumiem podwyżki itd ale też nie chciałabym płacić jeszcze raz tyle bo to kompletnie pozbawione sensu 😁

Ja pewnie tez, bo nie jestem typem który zostawia takie sprawy, ale tak myśle, ze po fakcie to trochę bicie piany, a przed bym się bała, ze mi zrobią pod górkę i żenadę na weselu. Inna sprawa, ze u nas w małym mieście tez nie ma jakiegoś mega wyboru w kwestii sal, a na 5 które są to 4 są tego samego właściciela 🙈🙈🙈 w każdym razie to młodzi są na przegranej pozycji 🤷🏻‍♀️
No w Trojmiescie mam od wyboru do koloru. Jak w maju byłam oglądać to i na sierpień miałam jeszcze terminy 😁

Ja pewnie też
Kurczę, ja rozumiem ze każdy stracił na inflacji, ale dla mnie to już wyglada jak nieuczciwe praktyki rynkowe i ciekawe co na to UOKiK
Dla mnie też… jakby mi tak ktoś zrobił to bym go pozwala. Serio nie chodzi o to że jestem prawnikiem który ze wszystkim chodzi do sądu ale slub to ważna sprawa zamiast się jakoś dogadać to gość dobrze wiedział, że ludzie raczej nie zrezygnują. Chociaż ja nie wiem czy bym nie zrezygnowała 😂

Ja pewnie też

Dla mnie też… jakby mi tak ktoś zrobił to bym go pozwala. Serio nie chodzi o to że jestem prawnikiem który ze wszystkim chodzi do sądu ale slub to ważna sprawa zamiast się jakoś dogadać to gość dobrze wiedział, że ludzie raczej nie zrezygnują. Chociaż ja nie wiem czy bym nie zrezygnowała 😂
Ja tam jestem z tych, którzy klienta w pierwszej kolejności odsyłała na mediację. Nie tylko dlatego, ze sama jestem mediatorem ;)

reklama
Nie no, odpowiednie recenzje wystawiłabym po fakcie, żeby nie było że jeszcze imprezy nie było a ja już oceniam. I nie przepuściłabym im żadnego potknięcia. Szczerze mówiąc jakbym szukała sali na wesele i przeczytałabym w recenzjach, że cena jest nieprzewidywalna a właściciel w kulki leci to choćby to była najładniejsza sala w całym powiecie to bym sobie dała spokój.

Poza tym już po fakcie to i jakaś kontrola sanepidu czy pipu mogłaby ich przypadkiem odwiedzić ;).

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry