reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Bardzo dziękujemy 😘
Robiłam hsg. Nie wiadomo do końca, już na usg było widać, że jajnik jakby jest zrośnięty z macicą, dużo bliżej znajdowały się obok siebie niż jajnik po przeciwnej stronie. Skąd ten zrost się nie wyjaśniło, możliwe, że od zawsze tak było lub bezobjawowo przeszłam jakąś infekcję która do tego doprowadziła. Przed laparoskopią uciekłam. Ogólnie od leczenia, stymulacji, inseminacji w pewnym momencie uciekłam i przerzuciliśmy się z mężem na naturalne metody wspomagania tego mojego cyklu. Od tamtego czasu zaczęłam zachodzić w ciąże (na rożnego rodzaju leki niestety nie szlam dobrze) - początkowo niestety nieudane, ale w końcu doczekaliśmy się. Sama naturalnie nie miewałam od lat owulacji. Zioła Ojca Sroki unormowaly mi cykl i owulacje zaczęły pojawiać się w każdym miesiącu. Do tego dołożyłam Castagnus, który jeszcze troszkę ten cykl skrócił. Może komuś się przyda - oczywiście nie namawiam nikogo do porzucenia leczenia w klinice, opowiadam tylko moją historię.

A u Ciebie co jest powodem niedrożności? Są jeszcze jakieś inne problemy? Jeszcze raz - trzymam kciuki! Nie poddawaj się, bo choć z przeszkodami, w końcu na pewno się uda!
No wlasnie tez niewiadomo... lekarz wyslal mnie na hsg, bo zobaczyl cos w obu jajowodach, podejrzewał ze to wodniaki i tez mowil, ze musiala wystapic prawfopodobnie jakas infekcja. 2 dni później u innego lekarza kompletnie nic w jajowodach nie bylo widac 🤯 no ale poszlam na to hsg i wyszlo ze lewy jest niedrozny.
Owulacje mam naturalne, ostatnio nawet byla podwojna, endo grube az balam sie ze za 😅 czekam az stary ogarnie jak ma wyjazdy i bedzie szedl na badanie nasienia 🤷‍♀️

reklama
Mi się przeczyszczenie przyda, bo z tego stresu przez nową pracę nie mogę zaliczyć porządnej wizyty w kiblu xD
Meta powinna Ci w tym pomóc.
Jak wogole po pierwszych tabletkach?

progesteron był w normie, ale w kolposkopii wyszedł mi stan zapalny szyjki, bardzo kruchy nabłonek i to na 99% on plamił / krwawił.
Dostałam kurację Hexatiab + Gynoflor na zmianę i od 4 miesięcy jest spokój
A robiłaś typowanie HPV ?

Meta powinna Ci w tym pomóc.
Jak wogole po pierwszych tabletkach?

A robiłaś typowanie HPV ?
Ogólnie chyba nie mam żadnych skutków ubocznych.
Jestem po robocie zmęczona, no ale raczej to wina samej roboty, bo z kolei w pracy jestem mega spięta, skupiona i wydajna. Więc pewnie po prostu mój organizm jest zmęczony.
A tak to nic a nic nie obserwuję.

A w ogóle skoro już tu jestem, to Wam wszystkim chciałam napisać, że jesteście niesamowite, dzielne, waleczne i zasługujecie na wszystko co najlepsze i ogromnie trzymam za Was kciuki. Czasem zerkam na staraczkowe wątki, a wtedy moje wspomnienia z długich starań ożywają, bardzo dobrze Was rozumiem i wierzę, że każdej jednej z nas uda się tulić swoje wymarzone maleństwo. Nie odpuszczajcie - że tak przewrotnie napiszę 😃
No wlasnie tez niewiadomo... lekarz wyslal mnie na hsg, bo zobaczyl cos w obu jajowodach, podejrzewał ze to wodniaki i tez mowil, ze musiala wystapic prawfopodobnie jakas infekcja. 2 dni później u innego lekarza kompletnie nic w jajowodach nie bylo widac 🤯 no ale poszlam na to hsg i wyszlo ze lewy jest niedrozny.
Owulacje mam naturalne, ostatnio nawet byla podwojna, endo grube az balam sie ze za 😅 czekam az stary ogarnie jak ma wyjazdy i bedzie szedl na badanie nasienia 🤷‍♀️
A zapomniałam wspomnieć, ze u nas tez wchodził w grę czynnik męski! Ale to się udało naprawić super dawkami suplementów i lekka zmiana trybu życia :)
Iiii Pani, jak masz owulki, partner zrobi badania - bedzie dobrze! ❤️

Dobra, laski któraś z was mi pisała ale zapomniałam a teraz nie odnajdę 🤦‍♀️. Umówiłam się na teleporadę chce poprosić o skierowanie na cukier. Rozumiem że wystarczy powiedzieć, że na krzywą cukrową chce i będzie git?

Dobra, laski któraś z was mi pisała ale zapomniałam a teraz nie odnajdę 🤦‍♀️. Umówiłam się na teleporadę chce poprosić o skierowanie na cukier. Rozumiem że wystarczy powiedzieć, że na krzywą cukrową chce i będzie git?
Do kogo sie umowilas? Ginekologa czy diabetologa? Daj znac czy udalo sie wyciagnac😁😁

reklama
Do góry