reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Dobra, laski któraś z was mi pisała ale zapomniałam a teraz nie odnajdę 🤦‍♀️. Umówiłam się na teleporadę chce poprosić o skierowanie na cukier. Rozumiem że wystarczy powiedzieć, że na krzywą cukrową chce i będzie git?
Tak jak dziewczyny napisały, rób na raz krzywą cukrową i krzywą insulinową. Obie trzypunktowe - żeby Ci nie wcisnęli dwupunktowych :p.

Czy ja wiem? Roczek może tak, ale kolejne urodziny to tak średnio chyba...? W lipcu/sierpniu wszyscy na wakacjach, trudno zebrać gości...
Potwierdzam, my ze starym oboje ze środka wakacji i ciezko jest wyprawic uro, wiecznie kogos nie ma, bywa ze nas nie ma 😅 no i nie bylo jak za dzieciaka rozdawac cukierkow🤣🤣
Ale jakby nie patrzeć kazdy miesiac ma swoje plusy i minusy i ja juz kompletnie do tego wagi nie przywiazuje🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Potwierdzam, my ze starym boje ze środka wakacji i ciezko jest wyprawic uro, wiecznie kogos nie ma, bywa ze nas nie ma 😅 no i nie bylo jak za dzieciaka rozdawac cukierkow🤣🤣
Ale jakby nie patrzeć kazdy miesiac ma swoje plusy i minusy i ja juz kompletnie do tego wagi nie przywiazuje🤷‍♀️
Potwierdzam. za dzieciaka udawałam że mam uro w inne miesiące niż lipiec xd żeby tylko moc rozdać cukierki innym dzieciom i dostać prezent 😂

Jeszcze tak wracając do tematu chorób i ludzi to najbardziej mnie chyba boli to, że wiedząc jak inni się zle odżywiają, jak bardzo nie mają ruchu, nie dbają o siebie, piją i palą to mimo wszystko udaje im się zajść… cały czas siedzi we mnie to poczucie niesprawiedliwości. Ale nie dlatego że komuś chcę to odebrać, nigdy w życiu. Niech po prostu każdy może spełnić swoje marzenie 🥺

Jejku siedzę w Krakowie w galerii, czekam na pociąg i się poryczałam…
Jak któraś z was zobaczy płaczącego rozmazanego ziemniaka w kiecy w panterkę to ja właśnie 🙄😰
Przytulam! Nie mniej jednak łza mi się w oku kręci na myśl o siedzeniu w Krakowie w galerii i czekaniu... wiele lat temu też tak czekałam i... mój Boże... jakże inaczej wyobrażałam sobie teraźniejszość...
Ale co do obserwacji innych wokół siebie - mam wrażenia dwojakie. Bo mamy wśród znajomych chyba tyle samo par, które zaszły w pierwszym cyklu bez wysiłku, jak i tych, które przeszły przez całe leczenie aż do in vitro...

reklama
Do góry