reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A ja do mojego starego mówię jednocześnie zdrobniale i pelnym imieniem: Tomaszku xD
ja do swojego tez mówię Tomaszek 🤣
Haha standard. My do siebie też mówimy nie po imieniu (nie jakoś mega czule, mamy swoje nazewnictwo i tylko w domu tak się określamy🤷😆), ale jak wjeżdża pełne imię to znak, że jest gęsta atmosfera 😆
mam wrażenie ze u każdego tak jest 😂

Kurczę ale Wy tu produkujecie 🤣

reklama
Myślę, ze to całkiem spoko argument :D
Ale wiesz, to nie jest jak na filmach, od rozpoczęcia akcji do porodu właściwego będziesz miała najprawdopodobniej kilka godzin. Także wystarczy, ze wniesiesz o przerwę w celu wytarcia podłogi ;)
powiem Ci że moja siostra właśnie miała ekspresowa akcje ;) w domu odeszły jej wody, zebrała sie szybko w samochod I na szpital. Co prawda do szpitala jechali pół godziny ale tam od razu na porodówkę i urodziła 😉 byliśmy w szoku jak szwagier zadzwonił że już po wszystkim 😉

To my jeszcze przed ślubem zaczęliśmy dla jaj, żeby nabijać się z innych par mówić do siebie zdrabniając swoje imie i tak nam to zostało, że nawet teściowie i rodzina męża do mnie mówi zdrabniając moje imie.
Zakładając że mam na imię Agnieszka(bo nie) to mówią do mnie Agniesia.
Nawet tak mają wpisane w telefonie Agniesia od Grzesia (imiona zostały zmienione xD)
Ja tak samo zaczęłam dla beki do starego mowic zdrobnieniem, takim dosc mocnym i sie przyjelo wsrod znajomych i rodziny🤣🤣

Masz takie miejsce, cięzko mi wytłumaczyć, takie jak to mój tata mówi "serduszko" czereśni, zaraz pod ogonkiem z przodu :D i ono jak czereśnia jest robaczywa to jest miękkie, a jak nie to twarde
Jest też opcja włożyć do miski i zalać wodą i odstawić na chwilę... co ma wypłynąć to wypłynie 😁
no właśnie dlatego nie kupuje. Obrzydliwe są 🤔
Ja kocham czereśnie!

Musiałabyś się spyknąć z moim Młodym. Od małego uwielbia pobierania krwii, szczepienia, kroplówki. Z każdego wychodzi z uśmiechem i pyta kiedy kolejne 🤣 Od niemowlaka go kłuli to chyba wziął to za codzienność 😝🤣
Dzis wyjątkowo mnie bolało ale spoko, przeżyłam i nawet zdążyłam do.pracy 😁😁

Tak dokładnie. Ja pracowałam u komornika na studiach. To prawda ludzie nie płacą i są bezkarni. A komornik tylko pomaga odzyskać pieniądze. Wiele rzeczy które mówią o komornikach nie są prawdą 🙂 aczkolwiek nigdy nie chciałam zostać komornikiem ale rozumiem ludzi którzy chcą. To całkiem niezły biznes 😁
Teraz mam taka sprawę gospodarczą. Pozwany robi dokładnie wszystko, żeby nie zapłacić ani grosza a żebyśmy my byli w długim procesie. Niewiele da się z tym zrobić. Po dwóch latach prawie mamy wyrok I instancji. Nie mowie już o obowiązku naprawienia szkody przez skazanych, bo to często jest po prostu żenujące…

Ja może nie tyle co lubie, ale krew bym mogla oddawać i 10 razy dziennie i nie robi to na mnie wrażenia :D
Ja lubię usg dopochwowe😂
Właśnie. Ja mam chyba bardziej perspektywiczne myślenie - no dobra, dzidziuś na początku, ale przecież nie staram się o wiecznego niemowlaka... Pryszczatego nastolatka też chcę na przyszłość ;-) Ale może jakieś określenie na stadium przed przyjdzie mi do głowy w kontekście.
A tak w ogóle zdałam sobie sprawę na przykład, że np. my ze starym w ogóle nie zwracamy się do siebie po imieniu... dziecko nie będzie wiedziało, jak się nazywamy :-D
My też! Jeszcze do starego to czasem mi się zdarzy po imieniu powiedzieć, ale mojego imienia nie lubimy obydwoje 😂
Dawać mnie ten weekend 🥵🥵🥵
Jak się czujecie w te upały? Dziś to jakis hardcore, na szczęście mam klimatyzator w pracy :D
Dobrej kawusi i udanego czwarteczku🤪♥️

Ja uwielbiam upały, chociaż w nocy trudniej mi zasnąć. Czuję się świetnie, łatwo mi się pije większe ilości wody, mniej żre i lubię chodzić ubrana tylko w lekkie sukienki, bez bielizny i tych wszystkich warstw ciuchów.

reklama
Weszłam na ślubną grupę sprzedażową na fb, żeby wystawić kilka pierdół z dekoracji, które mi zostały po ślubie i pierwsze co widzę to ogłoszenie ze sprzedażą ślubnych tablic rejestracyjnych z napisem ,,On nie jest bogaty, ale się postara'' i druga ,,Ona nie jest w ciąży, ale planuje''. COOOOOO?!
Season 2 Wtf GIF by Parks and Recreation

Do góry