reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
W ogóle jak jesteśmy przy tym temacie, i na staraczkach bez tabu, to się zastanawiam zawsze, co kieruje człowiekiem, który zostaje komornikiem 🙈 już bym wolała notariuszem być
Zawód jak każdy inny 😄 pomaga oszukanym ludziom odzyskać swoje pieniądze ;) No niestety ale niepłacenie zobowiązań ma swoje konsekwencje, nie można zostać bezkarnym 🤷🏻‍♀️ Ja pracuje w kancelarii już kilka lat i większość rzeczy które słyszałam o komornikach w ogóle nie jest prawdą 🙈

Staramy się o potomka 🤣🤣
Znajoma rodząc syna jako trzecie dziecko po 2 dziewczynkach od początku mówiła na niego "dziedzic"...
Potomek mi się jakoś kojarzy z dziedziczeniem właśnie - ale po nas... na razie nie ma co dziedziczyć :-D Oprócz mojego sangwinicznego charakteru :biggrin2:
Ej my też nie mówimy do siebie po imieniu 😁 nawet jest to dla mnie dziwne jak muszę go czasem zawołać w jakimś urzędzie i wtedy używam imienia i to takie nienaturalne 😁😁
My się w sumie ogólnie przy innych ludziach zazwyczaj pilnujemy... Bo tak głupio mówić do siebie per "Kot" :-D Ale np. moi rodzice zaczęli mówić do mnie po imieniu też dopiero przy moim starym... bo nigdy mnie po imieniu nie nazywali, tzn. moja mama tak, mój ojciec nigdy!

Do mnie jak stary powie imieniem to ja mam w momencie twarz martwą xD i mu nowie, ze ja nie wiem o kogo chodzi xD albo się boje, ze coś zrobiłam xD
Haha standard. My do siebie też mówimy nie po imieniu (nie jakoś mega czule, mamy swoje nazewnictwo i tylko w domu tak się określamy🤷😆), ale jak wjeżdża pełne imię to znak, że jest gęsta atmosfera 😆

Nie No. My co do zasady mówimy do siebie po imieniu. Największe jaja są jak mowie do brata np. W. „ Pa… nosz kurde W.” XD kiedyś mi się tez zdarzyło odruchowo do taty powiedzieć Pa. XD

A swoje pieszczotliwe określenia tez mamy i nawet mamy je na obrączkach „człon jego pieszczotliwego określenia + mój” i na odwrót ;)

reklama
Zawód jak każdy inny 😄 pomaga oszukanym ludziom odzyskać swoje pieniądze ;) No niestety ale niepłacenie zobowiązań ma swoje konsekwencje, nie można zostać bezkarnym 🤷🏻‍♀️ Ja pracuje w kancelarii już kilka lat i większość rzeczy które słyszałam o komornikach w ogóle nie jest prawdą 🙈
Moja koleżanka miała kiedyś takie czynności, że spisywali majątek pana aż doszło do psa. Pan im powiedział, że „jak nie zabiorą kundla, to go załatwi łopatą”. Ten pies jest teraz u tej koleżanki. To tyle o bezduszności komorników :)

Do góry