reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Dziewczyny a umawialybyscie sie na moim miejscu do lekarza na teraz? Tu chyba nie ma czego ratować progesteronem nie? Czy lecieć gdzieś szybko na usg?
lekarz nic nie zobaczy przy tak niskiej becie… Sprawdź czy progesteron rośnie, czy spada, a jeśli jesteś mocno zmartwiona to idź na IP, bo tak jak @hachette mówi, nie zabiją, a może pomogą

Mi lekarz mówił, że dopóki nie spóźnia mi się miesiączka to żeby żyć normalnie. Napić się piwa, iść na saunę, nie patrzeć na to pod kątem, że może jestem w ciąży. Ponoć natura to tak obmyśliła, że na tak wczesnym etapie ,,zwyczajne'' czynności nie zabiją ciąży, jeśli to zdrowa ciąża. A jeśli nie miałaby szans na przetrwanie to i tak się nie utrzyma.
Zgadzam się 100%, tez tak słyszałam. Znam kilka przypadków gdzie papierosy i alko rzucone były dopiero po pozytywnych testach i dzieciaczki zdrowiutkie 🥰 Ale wiadomo jak ktoś woli to nie picie alkoholu na dobre wyjdzie twej wątrobie 😅

lekarz nic nie zobaczy przy tak niskiej becie… Sprawdź czy progesteron rośnie, czy spada, a jeśli jesteś mocno zmartwiona to idź na IP, bo tak jak @hachette mówi, nie zabiją, a może pomogą
No nie wiem czy u mnie nie zabija xD jak byłam w pierwszej ciąży to lekarz na IP chciał mnie ciąć jak ja cesarkę bo pomylił ciałko żółte z pęcherzem ciążowym w jajowodzie. I myślał, że CP.
Uciekłam doslownie przed cewnikiem do innego szpitala a tam diagnoza że nie dość że ciąża wewnątrz maciczna to jeszcze bliźniacza 😄
To że nic nie zobaczy na usg to wiem ale chyba też nie ma co sztucznie pchać we mnie progesteron nie?
Betę sprawdzę jeszcze w pt, bo jutro zamknięte labo

reklama
Do góry