reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ja od tygodnia biorę, ale dziś czytałam że na efekty trzeba poczekać jakieś 2mce 😆 Ja tam już czuję się ciut inaczej, albo wróciłam do równowagi psychicznej :)

Ty pytałaś chyba o ten Toruń, ale zapomniałam zacytować :p Ja byłam rok temu, w hotelu Pałac Romantyczny pod Toruniem i dojeżdżaliśmy, no ale położony przepięknie, na rocznicę ślubu 😍 A w Toruniu ogólnie dużo nie zwiedzaliśmy, bo mąż był o kulach, więc nie wchodziło w grę długie chodzenie, ale zwiedzislimy stare Miasto, krzywą wieże, promenad nad Wisłą, Planetarium no i knajpki, chleb i wino 😋😋 Pyszka! Ogólnie byłam bardzo pozytywnie zaskoczona Toruniem bo się nie spodziewałam że jest taki ładny 🤩
Chleb i wino ❤️

reklama
@Bibi89 na stronie mothers protect maja taki test jaki adaptogen jest Ci potrzebny ;)
Mnie właśnie z testu wyszedł jakiś bardzo skupiony na relaksowaniu i luzowaniu mnie... ciekawe, dlaczego..?;-) Teraz mam wakacje, to pomoże samo w sobie :-D Chociaż nie, wróć. Właśnie widzę, że próbowała się do mnie dodzwonić moja szefowa... ZEN...
A w ogóle to czy tylko u mnie w pracy muszę być pod telefonem przez cały urlop? Upewnijcie mnie, że to nie jest normalne?

Wcześniej zbicie poziomu prolaktyny bo miałam chyba delikatnie podniesiona (noprolak) . Teraz stymulację owulacji lekami (nazwy nie pamiętam).
Ja tez mam podwyższona prolaktyne I dzięki lekowi mam owulacje. Tylko ja biorę zamiennik bromergona = bromocorn. I dziś sprawdzilam prolaktyna 268 chyba a norma do 490. A przed braniem miałam 509 tez nie duzo podwyższona

Mnie tylko bolały jak zaciążyłam tak to nie :p
A no mnie też swędziały jak zaszłam, a nim zaczęłam brać leki na prolaktynę to bardzo często bolały całe z tydzień przed okresem. A teraz miałam wywaloną w kosmos i wcale nie bolą wtf? 😂

A ja dziewczynki chyba wróciłam do swojej normy psychicznej, trochę poukładałam sobie w głowie, jedna bliska koleżanka powiedziała że jeszcze mamy czas na ciążę i jakoś tak jej słowa na prawdę do mnie dotarły, bo chyba już lekko spinałam się swoim wielkiem...Tak więc przeprosiłam się że swoim ginem, bylam dziś u niego. Kazał powtórzyć hormony (w 12dc :O nie wiem czemu ale ok) bo moja ostatnia miesiączka trwała 2 intensywne dni+2plamienia...plus tą prolaktynę, powtarzamy krzywe i może włączy mi metę, może encorton, a morze clexane w drugiej połowie cyklu, no ale czekamy na wyniki :) Aha, i skierowania to mi dał z poradni, na NFZ. Wcześniej większość badań robiłam sama z siebie, to płaciłam. W końcu coś za darmo 😊A w pt na monitoring, chociaż w tym cyklu nie planuję zachodzić bo bardzo nie chcę rodzić w kwietniu, a za miesiąc urlop i nie przeżyję go inaczej(z różnych powodów, bo to nie jest mój wymarzony urlop) jeśli nie będę tam spożywać alkoholu xD Mam plan i powolutku będę sobie działać. A od przyszłego cyklu owszem możemy znów zacząć działać :)

Ostatnia edycja:

Załączniki

• ab9cd3db-3d0b-4650-b805-2f470733af85.jpeg
    ab9cd3db-3d0b-4650-b805-2f470733af85.jpeg
    21,7 KB · Wyświetleń: 70
Mnie właśnie z testu wyszedł jakiś bardzo skupiony na relaksowaniu i luzowaniu mnie... ciekawe, dlaczego..?;-) Teraz mam wakacje, to pomoże samo w sobie :-D Chociaż nie, wróć. Właśnie widzę, że próbowała się do mnie dodzwonić moja szefowa... ZEN...
A w ogóle to czy tylko u mnie w pracy muszę być pod telefonem przez cały urlop? Upewnijcie mnie, że to nie jest normalne?
Ja na urlopie wyciszam i chowam sluzbowy tel. Zdarza się ze szefowa czasem o cos pyta smsem na prywatny ale zyjemy w fajnej relacji wiec mi to nie przeszkadza i jak moge to odpisuje albo oddzwaniam 🙂

reklama
Do góry