reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Jeżeli chodzi o Kaszuby, to je uwielbiam, są piękne ❤️ ale mieszkamy bardzo blisko więc prawie na co dzień je mamy, rok i dwa lata temu wypożyczyliśmy z mężem skutery na weekend i robiliśmy objazdowki po Kaszubskim i Wdzydzkim PK i było mega, moje najlepsze wycieczki jak dotąd, zwiedzanie skuterem było totalnie inne niż autem, nie do podrobienia 😍 narobiliśmy łącznie pewnie z 700km po tych okolicach więc dużo już widzieliśmy. Także chyba najbardziej przemawia do mnie ten Toruń, żeby trochę się wyrwać ze wsi do miasta i pozwiedzać ale chętnie usłyszę jeszcze od @LadyCaro gdzie się zatrzymali i co poleca zobaczyć :)
A to z jezior ja jeszcze polecę Łagów - znasz te okolice? Tak tez jest przepięknie i właśnie w środę się wybieramy na kilka dni ;)

reklama
Jeżeli chodzi o Kaszuby, to je uwielbiam, są piękne ❤️ ale mieszkamy bardzo blisko więc prawie na co dzień je mamy, rok i dwa lata temu wypożyczyliśmy z mężem skutery na weekend i robiliśmy objazdowki po Kaszubskim i Wdzydzkim PK i było mega, moje najlepsze wycieczki jak dotąd, zwiedzanie skuterem było totalnie inne niż autem, nie do podrobienia 😍 narobiliśmy łącznie pewnie z 700km po tych okolicach więc dużo już widzieliśmy. Także chyba najbardziej przemawia do mnie ten Toruń, żeby trochę się wyrwać ze wsi do miasta i pozwiedzać ale chętnie usłyszę jeszcze od @LadyCaro gdzie się zatrzymali i co poleca zobaczyć :)
Ja ci moge potem wysłać jakie restauracje warto zwiedzic🤣

Jeśli chodzi o Toruń to zależy co lubisz, ale polecam stare miasto (Toruń praktycznie do XX wieku nie został zniszczony, ma zachowaną architekturę średniowieczną w tym średniowieczne kamienice), o zamku nie będę pisać (ale byli tam Krzyżacy!), przepiękne muzea - ale i tak najlepsze są średniowieczne polichromia w ... Biedronce. Są też do zwiedzenia forty, przepiękna promenada nad Wisłą, Krzywa Wieża (zgadnij przez kogo wybudowana). Polecam Jana Olbrachta przynajmniej dla męża - lokalny browar z przepysznym jedzeniem (!). Niedaleko od Torunia jest też średniowieczne Chełmno (w którym nie ma zamku krzyżackiego, bo był w Toruniu, ale jest bardzo dużo pięknych budynków i cegły... - a na mnie widok czerwonej cegły i kamieni gotlandzkich działa nawet bardziej jak widok najpiękniejszych trzonów). Generalnie polecam bardzo!

98182620_10207484424744491_2179883996517761024_n.jpeg

Załączniki

• 98323367_10207484429464609_7541864444658188288_n.jpeg
    98323367_10207484429464609_7541864444658188288_n.jpeg
    757,1 KB · Wyświetleń: 31
Jeśli chodzi o Toruń to zależy co lubisz, ale polecam stare miasto (Toruń praktycznie do XX wieku nie został zniszczony, ma zachowaną architekturę średniowieczną w tym średniowieczne kamienice), o zamku nie będę pisać (ale byli tak Krzyżacy!), przepiękne muzea - ale i tak najlepsze są średniowieczne polichromia w ... Biedronce. Są też do zwiedzenia forty, przepiękna promenada nad Wisłą, Krzywa Wieża (zgadnij przez kogo wybudowana). Polecam Jana Olbrachta przynajmniej dla męża - lokalny browar z przepysznym jedzeniem (!). Niedaleko od Torunia jest też średniowieczne Chełmno (w którym nie ma zamku krzyżackiego, bo był w Toruniu, ale jest bardzo dużo pięknych budynków i cegły... - a na mnie widok czerwonej cegły i kamieni gotlandzkich działa nawet bardziej jak widok najpiękniejszych trzonów). Generalnie polecam bardzo!
Popieram @Moonstone - ogólnie w Toruniu wystarczy pójść na Stare Miasto i chodzić. Co krok masz coś ciekawego.
Wszystko zależy od tego co lubisz. Oprócz tego co powyżej to mogę polecić Muzeum Piernika, Planetarium - naprawdę fajne pokazy tam są i mniej i bardziej naukowe, można sobie wybrać Ciekawe jest też Muzeum Podróżników im. Tony`ego Halika. Koniecznie Fontanna Cosmopolis wieczorek - pokaz dzwieku i światła.
Kawałek dalej Park miejski i cudnym mostkiem Zakochanych - jakby ci sie zachciało trochę zieleni. I oczywiście spacer wzdłuż Wisły obowiązkowo!

.

reklama
Do góry