reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
No dziewczyny na logikę. Skoro większość z nas ma na czczo wyniki ok a klocki wychodzą dopiero po obciążeniu, to jakby się dowiedziały o tym, że mają IO gdyby nie obciążenie glukozą? 😄

Ja idę na glukozę na czczo. Lekarz internista nie chciał mi wypisać od razu 3 punktowej powiedzieli ze jak wychodzi dobra na czczo to nie powinno się robić 3 punktowej bo nawet może dojść do zgonu?!
W skrajnych przypadkach pewnie tak, ale z drugiej strony jest to badanie, które zrobisz bez skierowania 🤷‍♀️
Wiem, że w niektórych labo robią odczyt glukometrem z palca i jak wychodzi zły wynik to odstępują od badania

No dziewczyny na logikę. Skoro większość z nas ma na czczo wyniki ok a klocki wychodzą dopiero po obciążeniu, to jakby się dowiedziały o tym, że mają IO gdyby nie obciążenie glukozą? 😄
Ja robiłam bez obciążenia i miałam Glukoze w górnej granicy i na tej postawie dostałam już mete. Mimo że wskaźnik Homa wychodził mi chyba 1.5 wiec nie pokazywał IO. Ale ja dostałam metę bardziej żeby zajść 😁 no to se zaszłam w CP

@LadyCaro pisałaś o tych napadach głodu przy braniu metforminy. Ja skonsultowałabym to jednak z lekarzem.
Metformina jest brana też przez cukrzyków. Więc obniża też poziom glukozy we krwi.
Może warto sprawdzać cukier po posiłku i w momencie tego napadu? Masz glukonetr w domu?
nie mam.. całe życie było mi to obce, Chyba poczekam jeszcze tydzień i zobacze jak praca wpływa na to. Jak bedzie słabo to pomyślę co dalej

@hachette i @LaLaLaKoala rozumiem Was i pamiętajcie, że ta grupa nie zniknie. My tam nie będziemy pisać,a bardziej wrzucać zdjęcia, ewentualnie komenty do tychże zdjęć (taki forumowy insta). Ale to tu będziemy dalej pisać o problemach dnia dzisiejszego i codziennych sprawach, tak jak to było do tej pory 😉 Przynajmniej ja tak to widzę 😁

@olka11135 kurczę ciężki orzech do zgryzienia, bo jak sama piszesz nie wiesz, czy ten prawy jajowód pracuje… Są przecież też przypadki gdzie pęcherzyk jest na lewym, a potem zgarnia go prawy. Ale to loteria… No nie wiem…

@AScarlett sprawiłaś, że ślinka mi pociekła na ten wiśniowy nektar 🤤😂

@stokrotka_ masz dzidziusia w pępusiu! 😂

Mi ciężko się spało przez cyce, które mam jak donice, bolą skurczybyki dziś strasznie - chyba wybuchną 🤣

@hachette i @LaLaLaKoala rozumiem Was i pamiętajcie, że ta grupa nie zniknie. My tam nie będziemy pisać,a bardziej wrzucać zdjęcia, ewentualnie komenty do tychże zdjęć (taki forumowy insta). Ale to tu będziemy dalej pisać o problemach dnia dzisiejszego i codziennych sprawach, tak jak to było do tej pory 😉 Przynajmniej ja tak to widzę 😁

@olka11135 kurczę ciężki orzech do zgryzienia, bo jak sama piszesz nie wiesz, czy ten prawy jajowód pracuje… Są przecież też przypadki gdzie pęcherzyk jest na lewym, a potem zgarnia go prawy. Ale to loteria… No nie wiem…

@AScarlett sprawiłaś, że ślinka mi pociekła na ten wiśniowy nektar 🤤😂

@stokrotka_ masz dzidziusia w pępusiu! 😂

Mi ciężko się spało przez cyce, które mam jak donice, bolą skurczybyki dziś strasznie - chyba wybuchną 🤣
Szerokiej drogi! 🥰

reklama
Do góry