reklama
Owulacja
Fanka BB :)
A u mnie odwrotnieKurcze nigdy nie musiałam przynosić swojej glukozy. Zawsze w lab dostawałam.
Dobrze, że mówisz trzeba dopytać
Owulacja
W skrajnych przypadkach pewnie tak, ale z drugiej strony jest to badanie, które zrobisz bez skierowaniaJa idę na glukozę na czczo. Lekarz internista nie chciał mi wypisać od razu 3 punktowej powiedzieli ze jak wychodzi dobra na czczo to nie powinno się robić 3 punktowej bo nawet może dojść do zgonu?!
Wiem, że w niektórych labo robią odczyt glukometrem z palca i jak wychodzi zły wynik to odstępują od badania
Bibi89
Ja robiłam bez obciążenia i miałam Glukoze w górnej granicy i na tej postawie dostałam już mete. Mimo że wskaźnik Homa wychodził mi chyba 1.5 wiec nie pokazywał IO. Ale ja dostałam metę bardziej żeby zajść no to se zaszłam w CPNo dziewczyny na logikę. Skoro większość z nas ma na czczo wyniki ok a klocki wychodzą dopiero po obciążeniu, to jakby się dowiedziały o tym, że mają IO gdyby nie obciążenie glukozą?
LadyCaro
nie mam.. całe życie było mi to obce, Chyba poczekam jeszcze tydzień i zobacze jak praca wpływa na to. Jak bedzie słabo to pomyślę co dalej@LadyCaro pisałaś o tych napadach głodu przy braniu metforminy. Ja skonsultowałabym to jednak z lekarzem.
Metformina jest brana też przez cukrzyków. Więc obniża też poziom glukozy we krwi.
Może warto sprawdzać cukier po posiłku i w momencie tego napadu? Masz glukonetr w domu?
pluto_nova
Moderator
@hachette i @LaLaLaKoala rozumiem Was i pamiętajcie, że ta grupa nie zniknie. My tam nie będziemy pisać,a bardziej wrzucać zdjęcia, ewentualnie komenty do tychże zdjęć (taki forumowy insta). Ale to tu będziemy dalej pisać o problemach dnia dzisiejszego i codziennych sprawach, tak jak to było do tej pory Przynajmniej ja tak to widzę
@olka11135 kurczę ciężki orzech do zgryzienia, bo jak sama piszesz nie wiesz, czy ten prawy jajowód pracuje… Są przecież też przypadki gdzie pęcherzyk jest na lewym, a potem zgarnia go prawy. Ale to loteria… No nie wiem…
@AScarlett sprawiłaś, że ślinka mi pociekła na ten wiśniowy nektar
@stokrotka_ masz dzidziusia w pępusiu!
Mi ciężko się spało przez cyce, które mam jak donice, bolą skurczybyki dziś strasznie - chyba wybuchną
@olka11135 kurczę ciężki orzech do zgryzienia, bo jak sama piszesz nie wiesz, czy ten prawy jajowód pracuje… Są przecież też przypadki gdzie pęcherzyk jest na lewym, a potem zgarnia go prawy. Ale to loteria… No nie wiem…
Mi ciężko się spało przez cyce, które mam jak donice, bolą skurczybyki dziś strasznie - chyba wybuchną
Owulacja
Szerokiej drogi!@hachette i @LaLaLaKoala rozumiem Was i pamiętajcie, że ta grupa nie zniknie. My tam nie będziemy pisać,a bardziej wrzucać zdjęcia, ewentualnie komenty do tychże zdjęć (taki forumowy insta). Ale to tu będziemy dalej pisać o problemach dnia dzisiejszego i codziennych sprawach, tak jak to było do tej pory Przynajmniej ja tak to widzę
pluto_nova
Moderator
Wiecie, że w poniedziałek minie rok, jak się zarejestrowałam na forum i napisałam pierwszego posta na staraczkach? Wzrusz…
reklama
Anka_83
Dzień dobry!
Laski czy w w ogóle nie śpicie?? Wiecznie muszę nadrabiać
@pluto_nova szerokiej drogi! Fantastycznych wakacji
@Madame JS co do tabletki "dzień po" to mi się zdarzyło, ale to zamierzchłe czasy były - jakieś 19 lat temu Poczułam się staro
Laski czy w w ogóle nie śpicie?? Wiecznie muszę nadrabiać
@pluto_nova szerokiej drogi! Fantastycznych wakacji
@Madame JS co do tabletki "dzień po" to mi się zdarzyło, ale to zamierzchłe czasy były - jakieś 19 lat temu Poczułam się staro