reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Tak właśnie myslalam ze to przez HPV. Ja mam jeden typ wysokiego ryzyka drugiej grupy. Ale kolposkopia czysta zupełnie, może biopsje zrobię żeby się upewnic bo ostatnio robilam 3 lata temu. Ale kurde biopsja mnie tak boli .... nie wiem...

U mnie też w lewym była CP 🤷🏽‍♀️
biopsję miałam robioną w 2017r. zimą ale pod znieczuleniem, nawet mnie usypiali. I co ciekawe, to na NFZ w Szpitalu na Madalińskiego w Warszawie, za free. Ale Ty z tego co pamiętam mieszkasz za granicą, więc może u Was jakoś inaczej się to wykonuje.
Czy dobrze kojarzę że hpv nie jest przeciwwskazaniem do ciąży? Jedynie co, to CC się robi żeby nie zarazić dziecka klykcinami kończystymi

reklama
biopsję miałam robioną w 2017r. zimą ale pod znieczuleniem, nawet mnie usypiali. I co ciekawe, to na NFZ w Szpitalu na Madalińskiego w Warszawie, za free. Ale Ty z tego co pamiętam mieszkasz za granicą, więc może u Was jakoś inaczej się to wykonuje.
Czy dobrze kojarzę że hpv nie jest przeciwwskazaniem do ciąży? Jedynie co, to CC się robi żeby nie zarazić dziecka klykcinami kończystymi
Z tym CC to też zależy czy masz zmiany. Ja np nie mam (bo tylko niektóre typy HPV tak się objawiają) wiec dla mnie to nie jest wskazaniem. Ale to chyba robi się kolposkopie w którymś tyg I wtedy ocenia lekarz.
Przy staraniach to nie przeszkadza.

Ja mieszkam w Hiszpanii i mam prywatne ubezpieczenie wiec chodzę prywatnie ale nie place za nic. Biopsje też robiłam prywatnie i kolposkopie. I teraz HSG też prywatnie bede robić.

Do porodu też już mam szpital prywatny wybrany 🤡🤡🤡

U mnie 19 dc, wiem, że ktoś ma 18 i jest blisko mnie 😃
Zamówiłam 20 testów na shopee, ale będą dopiero 18 lipca, a ja od 10 lipca planowałam walić testy 😂 i ciul, będę se musiała kupić parę w rossku

Dziewczyny!
Happy ku.wa b-day to me! 😳🥳🥰🥳🥰 Jestem rozwalona 🙈
Żeby to się tylko utrzymało 🙏🙏🙏

Załączniki

• IMG_20220706_045322.jpg
    IMG_20220706_045322.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 115
  • IMG_20220706_045401.jpg
    IMG_20220706_045401.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 115
  • IMG_20220706_045415.jpg
    IMG_20220706_045415.jpg