reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Powiedzcie laski która z was używała ovitrelle? jak to jest, lekarz tak normalnie to przepisuje czy tylko wtedy kiedy są potwierdzone problemy z owulka?

reklama
Powiedzcie laski która z was używała ovitrelle? jak to jest, lekarz tak normalnie to przepisuje czy tylko wtedy kiedy są potwierdzone problemy z owulka?
W procedurach wspomaganego rozrodu często się go dostaje, bo wtedy łatwiej przewidzieć termin owulacji. Ale tak bez tego, mając swoje owulacje, to raczej nie ma po co go brać.

Witajcie. Nadrobiłam szybko mi nawet poszło, wszystkie w poniedziałek zapracowane 😉
Ja dzisiaj padam z nog mimo że zbytnio się nie nachodziłam ale 5 godzin jazdy samochodem w dwie strony robi swoje. Dzisiaj byłam na prenatalnych. Będę miała syna na 80 % ❤ na ten moment wszystko jest dobrze . Idę się zaraz kapac i muszę ochłonąć.l z tych emocji i stresu przed.

Witajcie. Nadrobiłam szybko mi nawet poszło, wszystkie w poniedziałek zapracowane 😉
Ja dzisiaj padam z nog mimo że zbytnio się nie nachodziłam ale 5 godzin jazdy samochodem w dwie strony robi swoje. Dzisiaj byłam na prenatalnych. Będę miała syna na 80 % ❤ na ten moment wszystko jest dobrze . Idę się zaraz kapac i muszę ochłonąć.l z tych emocji i stresu przed.
Etam. Ja tam się dziś nie przepracowałam 😂 w piątek wyssali ze mnie wszystkie możliwe energie że do dziś mam dość ich 😂😂😂

Synek - ekstra! Gratulacje. To teraz idź i odpocznij sobie 😁😁

Okej bo się tak zastanawiałam, czy w czwartek prosić.., czy odpuścić? 😂

Oo, słowo klucz odpuścić! 😂😂😂
Pytanie co by Ci to miało dać ;)
Zastrzyk zrobiony zbyt wcześnie zazwyczaj nie zrobi nic. Nie przyspieszy owulacji. Zrobiony w czasie naturalnego piku LH - pokryje się z tym pikiem. Zrobiony za późno też właściwie nic nie da :p. Więc jak masz naturalny cykl i nie potrzebujesz kierowania swoimi hormonami z zewnątrz, to chyba nie ma sensu się kłuć.

Pytanie co by Ci to miało dać ;)
Zastrzyk zrobiony zbyt wcześnie zazwyczaj nie zrobi nic. Nie przyspieszy owulacji. Zrobiony w czasie naturalnego piku LH - pokryje się z tym pikiem. Zrobiony za późno też właściwie nic nie da :p. Więc jak masz naturalny cykl i nie potrzebujesz kierowania swoimi hormonami z zewnątrz, to chyba nie ma sensu się kłuć.
W sumie… Nie wiem, pytam bo jestem niedoświadczona a widzę, że nazwa pojawia się często i się zapytałam 😁 Wiem, że to nie są cukierki 😁 ale Twoja odpowiedź tylko mnie utwierdziła w tym, że jeśli wystąpi naturalnie to faktycznie nie ma potrzeby 😁

W sumie… Nie wiem, pytam bo jestem niedoświadczona a widzę, że nazwa pojawia się często i się zapytałam 😁 Wiem, że to nie są cukierki 😁 ale Twoja odpowiedź tylko mnie utwierdziła w tym, że jeśli wystąpi naturalnie to faktycznie nie ma potrzeby 😁
To ma moim zdaniem jeden zasadniczy minus! Przez 12 dni nie będziesz mogła zrobić wiarygodnego testu ciążowego, bo Ovitrelle je zafałszowuje :D.

reklama
Do góry