reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Co do mieszkania mieszkamy sami i nie wyobrażam sobie mieszkania z kimś. Teściowie w tym samym mieście 15 min spacerkiem od nas a moi rodzice 100 km dalej. Teściów mam spoko. W sumie ani moi rodzice ani teściowie nie wtrącają nam się od początku małżeństwa do życia. Teraz mam o tyle fajnie, że teściowa na emeryturze zajmuje się małą odkąd po macierzyńskim wróciłam do pracy. Ustaliliśmy ( po bojach i sprzeciwach), że płacimy jej za to (bo jednak jest to wysiłek i praca a obcemu też bym płaciła za to). Z młodym nie mieliśmy pomocy, bo wszyscy dziadkowie pracowali, więc doceniam tą pomoc.

Za pierwszym razem kupiłam chłopięce skarpetki zapakowałam je razem z testem i położyłam na biurku męża. Początkowo nawet nie zauważył paczuszki 😂
Za drugą czuł,że jestem w ciąży i czekał na wynik testu z rana.

A ten cykl miał iść na straty, w poprzednim miałam torbiel na 4.5cm więc gin kazał przyjść po okresie sprawdzić czy wchłonęła się. Niestety trafiłam do szpitala z córką więc poszłam dopiero w 8dc więc na stymulację było za późno. Lekarz stwierdził że nie ma żadnego pęcherzyka i endometrium cieniutkie. Od następnego miała być stymulacja ale testy owu mi pokazały pik i sluzu płodnego dużo było to poszłam tydzień później i piękny duży pęcherzyk był na 17.3 mm i endo ponad 10mm ,dostałam zastrzyk z ovitrelle i takie teraz efekty 😆 Ale się zdziwi lekarz jak mnie zobaczy końcem miesiąca 😁
Ja mam nadzieję, że Twoja historia mu pokaże, że nie należy od razu skreślać danego cyklu i że wszystko może się wydarzyć. Pamiętam, jak pisałaś, że obawiasz się iść jeszcze raz na moni, bo lekarz pomyśli, że jakaś nakręcona wariatka 🙈 a tu proszę 😃

Mu tez mieszkamy sami od początku, nie wyobrażam sobie mieszkać z teściami, mimo ze proponowali nam byśmy wzięli górę ich domu bo stała pusta a dom mają ogromny. Nasze mieszkanie to 1/3 tamtego ale mam ciszę, spokój i luz.

A co do poinformowania partnera to u nas w razie ciąży będzie to baaardzo umiarkowany optymizm, bo po wszystkim co przeszliśmy uwierzę, ze będziemy mieć dziecko dopiero jak je urodzę ;) pierwsze 3mce to będę obsrana po pachy ze strachu.

W ogóle mam nadzieję, że nikomu tym nie sprawię przykrości, ale szukam jakiś głupot jak męża poinformować o ciąży. I trafiłam na taki kubek. Myślę - fajny, ale on i tak by tego nie zauważył :D

Zobacz załącznik 1420202
Mój tak samo! Zapytałby się po co nam kolejny kubek (bo ja mam manie) i to dla niego jak on praktycznie nie używa xD

W ogóle mam nadzieję, że nikomu tym nie sprawię przykrości, ale szukam jakiś głupot jak męża poinformować o ciąży. I trafiłam na taki kubek. Myślę - fajny, ale on i tak by tego nie zauważył :D

Zobacz załącznik 1420202
Mojemu nawet wprost powiedziane to nie wierzył 😂 dopiero jak mu lekarz na usg pokazał kropka 🙈
Kubek fajny ale sama nie sprawdzam nigdy dna 😂

Jestem, melduje że wczoraj poniósł mnie melanż po grillu wyszliśmy z domu i wróciliśmy o 5 😂😂😂 Wstałam o 12 ale poszłam dalej spać, wiec dopiero wstałam i dochodzę do siebie. Coś bym zjadła 😂😂

Dajcie jakieś zaklęcie na kaca 😂

Stara a głupia 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂😂

Jestem, melduje że wczoraj poniósł mnie melanż po grillu wyszliśmy z domu i wróciliśmy o 5 😂😂😂 Wstałam o 12 ale poszłam dalej spać, wiec dopiero wstałam i dochodzę do siebie. Coś bym zjadła 😂😂

Dajcie jakieś zaklęcie na kaca 😂

Stara a głupia 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂😂
Mnie tak melanż poniósł w maju jak pierwszy raz od ponad 2 lat się napiłam...no zbyt nas z mężem poniosłp. Miałabyć kolacja na mieście ale spotkalismy znajomych z podstawowki i skonczylismy w klubie do 4 rano 😂😂 kac życia, już sie na sor wybierałam 😆 dużo wpij. Ale tak na prawde litrami. Czasem trzeba. Ważne, że było fajnie. Kac minie a wspomnienia zostaną 😇

reklama
Mnie tak melanż poniósł w maju jak pierwszy raz od ponad 2 lat się napiłam...no zbyt nas z mężem poniosłp. Miałabyć kolacja na mieście ale spotkalismy znajomych z podstawowki i skonczylismy w klubie do 4 rano 😂😂 kac życia, już sie na sor wybierałam 😆 dużo wpij. Ale tak na prawde litrami. Czasem trzeba. Ważne, że było fajnie. Kac minie a wspomnienia zostaną 😇
Tak się właśnie kończą spontaniczne imprezy 😂Ja sumie najgorszy moment to przespałam wiec nie ma tragedii. Wypiłam dużo wody teraz i zjadłam pół arbuza 😂😂 A my wczoraj na spontanie, goście zaczęli ok 1 wychodzić od nas a przyjaciółka mówi idziemy na imprezę, wiec zamówiliśmy taksówkę mężczyzn poinformowałyśmy że wychodzą z nami i tak o…: wróciliśmy o 5, stanowczo za dużo alkoholu 😂😂😂😂

Ch.ujowa ze mnie staraczka w tym miesiącu. Poszła i się napiła zamiast dbać o siebie i suplementować 🤦‍♀️🤦‍♀️😂

Do góry