reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Co do mieszkania mieszkamy sami i nie wyobrażam sobie mieszkania z kimś. Teściowie w tym samym mieście 15 min spacerkiem od nas a moi rodzice 100 km dalej. Teściów mam spoko. W sumie ani moi rodzice ani teściowie nie wtrącają nam się od początku małżeństwa do życia. Teraz mam o tyle fajnie, że teściowa na emeryturze zajmuje się małą odkąd po macierzyńskim wróciłam do pracy. Ustaliliśmy ( po bojach i sprzeciwach), że płacimy jej za to (bo jednak jest to wysiłek i praca a obcemu też bym płaciła za to). Z młodym nie mieliśmy pomocy, bo wszyscy dziadkowie pracowali, więc doceniam tą pomoc.

Za pierwszym razem kupiłam chłopięce skarpetki zapakowałam je razem z testem i położyłam na biurku męża. Początkowo nawet nie zauważył paczuszki 😂
Za drugą czuł,że jestem w ciąży i czekał na wynik testu z rana.

A ten cykl miał iść na straty, w poprzednim miałam torbiel na 4.5cm więc gin kazał przyjść po okresie sprawdzić czy wchłonęła się. Niestety trafiłam do szpitala z córką więc poszłam dopiero w 8dc więc na stymulację było za późno. Lekarz stwierdził że nie ma żadnego pęcherzyka i endometrium cieniutkie. Od następnego miała być stymulacja ale testy owu mi pokazały pik i sluzu płodnego dużo było to poszłam tydzień później i piękny duży pęcherzyk był na 17.3 mm i endo ponad 10mm ,dostałam zastrzyk z ovitrelle i takie teraz efekty 😆 Ale się zdziwi lekarz jak mnie zobaczy końcem miesiąca 😁
Ja mam nadzieję, że Twoja historia mu pokaże, że nie należy od razu skreślać danego cyklu i że wszystko może się wydarzyć. Pamiętam, jak pisałaś, że obawiasz się iść jeszcze raz na moni, bo lekarz pomyśli, że jakaś nakręcona wariatka 🙈 a tu proszę 😃

Mu tez mieszkamy sami od początku, nie wyobrażam sobie mieszkać z teściami, mimo ze proponowali nam byśmy wzięli górę ich domu bo stała pusta a dom mają ogromny. Nasze mieszkanie to 1/3 tamtego ale mam ciszę, spokój i luz.

A co do poinformowania partnera to u nas w razie ciąży będzie to baaardzo umiarkowany optymizm, bo po wszystkim co przeszliśmy uwierzę, ze będziemy mieć dziecko dopiero jak je urodzę ;) pierwsze 3mce to będę obsrana po pachy ze strachu.

W ogóle mam nadzieję, że nikomu tym nie sprawię przykrości, ale szukam jakiś głupot jak męża poinformować o ciąży. I trafiłam na taki kubek. Myślę - fajny, ale on i tak by tego nie zauważył :D

Zobacz załącznik 1420202
Mój tak samo! Zapytałby się po co nam kolejny kubek (bo ja mam manie) i to dla niego jak on praktycznie nie używa xD

W ogóle mam nadzieję, że nikomu tym nie sprawię przykrości, ale szukam jakiś głupot jak męża poinformować o ciąży. I trafiłam na taki kubek. Myślę - fajny, ale on i tak by tego nie zauważył :D

Zobacz załącznik 1420202
Mojemu nawet wprost powiedziane to nie wierzył 😂 dopiero jak mu lekarz na usg pokazał kropka 🙈
Kubek fajny ale sama nie sprawdzam nigdy dna 😂

Jestem, melduje że wczoraj poniósł mnie melanż po grillu wyszliśmy z domu i wróciliśmy o 5 😂😂😂 Wstałam o 12 ale poszłam dalej spać, wiec dopiero wstałam i dochodzę do siebie. Coś bym zjadła 😂😂

Dajcie jakieś zaklęcie na kaca 😂

Stara a głupia 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂😂

Jestem, melduje że wczoraj poniósł mnie melanż po grillu wyszliśmy z domu i wróciliśmy o 5 😂😂😂 Wstałam o 12 ale poszłam dalej spać, wiec dopiero wstałam i dochodzę do siebie. Coś bym zjadła 😂😂

Dajcie jakieś zaklęcie na kaca 😂

Stara a głupia 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂😂
Mnie tak melanż poniósł w maju jak pierwszy raz od ponad 2 lat się napiłam...no zbyt nas z mężem poniosłp. Miałabyć kolacja na mieście ale spotkalismy znajomych z podstawowki i skonczylismy w klubie do 4 rano 😂😂 kac życia, już sie na sor wybierałam 😆 dużo wpij. Ale tak na prawde litrami. Czasem trzeba. Ważne, że było fajnie. Kac minie a wspomnienia zostaną 😇

reklama
Mnie tak melanż poniósł w maju jak pierwszy raz od ponad 2 lat się napiłam...no zbyt nas z mężem poniosłp. Miałabyć kolacja na mieście ale spotkalismy znajomych z podstawowki i skonczylismy w klubie do 4 rano 😂😂 kac życia, już sie na sor wybierałam 😆 dużo wpij. Ale tak na prawde litrami. Czasem trzeba. Ważne, że było fajnie. Kac minie a wspomnienia zostaną 😇
Tak się właśnie kończą spontaniczne imprezy 😂Ja sumie najgorszy moment to przespałam wiec nie ma tragedii. Wypiłam dużo wody teraz i zjadłam pół arbuza 😂😂 A my wczoraj na spontanie, goście zaczęli ok 1 wychodzić od nas a przyjaciółka mówi idziemy na imprezę, wiec zamówiliśmy taksówkę mężczyzn poinformowałyśmy że wychodzą z nami i tak o…: wróciliśmy o 5, stanowczo za dużo alkoholu 😂😂😂😂

Ch.ujowa ze mnie staraczka w tym miesiącu. Poszła i się napiła zamiast dbać o siebie i suplementować 🤦‍♀️🤦‍♀️😂

Do góry