reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A co jest nie tak w kwestii DHA ?
Ja znalazłam coś takiego "Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego suplementację kwasem DHA należy rozpocząć przynajmniej od 20-go tygodnia ciąży, nie ma jednak przeciwwskazań do przyjmowania tego kwasu przez cały okres ciąży, również w I trymestrze.".
I ja ciążę miałam na femibionie i tam DHA wkraczało dopiero jakoś od 13 tygodnia, wcześniej nie było ani w wersji 0 (przed ciążą) ani w wersji 1 (wczesna ciąża, do 12tc)

Dziewczyny takie luzne pytanie odbiegające od tematyki na forum..
wynajmujecie mieszkanie czy macie własne kupione?
Ja mieszkam w mieszkaniu obecnego męża, które kupil przed slubem. Mam też swoje kupione wczesniej i je wynajmuje obecnie.
I na szczęście ostatnio udalo mi się oszczędzić teoche kasy, resztę maz mi dołożył i splacilam resztę kredytu który mialam. Bo te raty rosnace to dramat 😱😱

Widzialam dzisiaj info ze raty znowu poszły w górę.

Dziewczyny takie luzne pytanie odbiegające od tematyki na forum..
wynajmujecie mieszkanie czy macie własne kupione?
Wynajmujemy. 2-3 pokojowe mieszkanie to w naszym mieście aktualnie koszt co najmniej 1.200.000 w przeliczeniu na złotówki... Gdybyśmy chcieli coś kupić, kredyt wynosiłby miesięcznie 2 razy tyle co nasz aktualny czynsz z opłatami. Poza tym ja miałabym problem z kredytem z uwagi na warunki mojego oddelegowania. Trudno, dziedzica na razie nie ma, więc nie ma o kim myśleć ;-)

Ja znalazłam coś takiego "Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego suplementację kwasem DHA należy rozpocząć przynajmniej od 20-go tygodnia ciąży, nie ma jednak przeciwwskazań do przyjmowania tego kwasu przez cały okres ciąży, również w I trymestrze.".
I ja ciążę miałam na femibionie i tam DHA wkraczało dopiero jakoś od 13 tygodnia, wcześniej nie było ani w wersji 0 (przed ciążą) ani w wersji 1 (wczesna ciąża, do 12tc)
Dzięki!

To przy okazji zadam jeszcze jedno pytanie - mam w zakamarkach apteczki to:

5f6dcdfb-scale-350x350.jpg

Ktoś chyba polecił i postanowiłam wypróbować, ale teraz się zastanawiam, czy sobie nie zaszkodzę raczej... Czy to tylko dla kobiet z PCOS?

reklama
Do góry