reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Z tego właśnie mam swój monitor płodności i testy owulacyjne. W pakiecie dali mi tez 4 testy ciążowe 😂 ale nie wiem o co chodzi z ta cena tutaj😂 ja mam testy takie wkładane do monitora ale widzę że mają też cyfrowe testy ale w niższych cenach 😂😂😂
Nie no to jakiś błąd musi być :D

wspaniałe wieści!! Trzymam kciuki! Jak masz chwilę wrzuć zdjęcie cienia, wiesz jak tu wszystkie kochamy cienie :)
W ogóle chciałam Wam powiedzieć, że przed chwilą gadaliśmy ze starym i ustaliliśmy. Wracamy do gry od lipca, w sensie kończymy ze stosunkiem przerwyanym i bierzemy grzecznie suple i leki, Ale bez ciśnień, w trybie wakacyjnym. We wrześniu idę na monitoring i wtedy pociśniemy pewnie mocniej.
Czyli może nawet się wpiszę na lipcowe testowanie ;)
No ale wszystko zupełnie na luzie.
Z resztą wiecie jakie mam podejście, nie nastawiam się na żaden cykl :D
Super!!!!! Trzymam kciuki 😍😍😍😍

Ja tylko chciałam powiedzieć, ze w klinice leczenia niepłodności we Lwowie leżało się po inseminacji/ivf z takim towarzystwem:
A ja po poronieniu leżałam z takim:
Screenshot_20220630_093401_com.facebook.orca.jpg

Dobrze, ze my takich ******* nie mieliśmy 🙈 ostatnio nawet się zastanawialiśmy czy mieliśmy taka książkę dla gości żeby się wpisywali.. bo coś nam dzwoni ale nie do końca xD i nadal nie wiemy xD
My nie mieliśmy
A ciekawe czy jest wśród nas Świadek Jehowy. Koleżanka mi mówiła, że oni wierzą w ograniczoną ilość miejsc w niebie, przez co niektórzy świadomie nie decydują się na dzieci
Znam 3 pary świadków, z czego na pewno 2 świadomie nie mają dzieci.
oo, ja też to biorę. Moja Pani ginekolog mi kazała to przyjmować. tylko się zastanawiam, jak np. (odpukać) bedę starac się o dziecko rok, to przez rok mam przyjmować kwas foliowy? :D haha
Ja przyjmuje już 2 lata z małymi przerwami jak się obrażałam na suple, w badaniach tylko widać że suplementuję ale nic się nie dzieje.
ja przyjmuje kwas foliowy od lat 4. Przez ostatnio rok metylowany.
A moje dwie szwagierka przed ciążą wogóle nie przyjmowały, jedna zaczęła w 7tyg mimo że się starała bardzo długo :O A druga wogóle się nie starała. A ja jak głupia tyle czasu łykam i tyle pieniędzy na to idzie..
A kto sprawdza czy serio jest menstruacja? 😆
To takie typowo polskie :) W Szwecji pierwsze kilka dni zwolnienia chorobowego jest udzielane tak po prostu przez tel do pracodawcy, mówisz że źle się czujesz i nie przyjdziesz dziś do pracy. Nikt tego nie sprawdza, nie ma chodzenia po lekarzach. Oni są po prostu uczciwi :)
Jasne. To oczywiście Wasz wybór. Myślę tylko, że gdy ktoś mówi: "nie możemy mieć dzieci" to mało który laik rozumie "na ten moment". Ja powiem, że "nie mogę mieć dzieci", gdy wyczerpię absolutnie wszystkie możliwości. Wtedy, gdy naprawdę już nie będę mogła.
A mnie nie obchodzi co ktoś sobie pomyśli jak powiem że nie możemy mieć dzieci. Na szczęście otaczają nas ludzie którzy o to nie pytają i znają naszą sytuację,wiedzą wszyscy łącznie z ciotkami itd. Dla mnie żaden temat tabu, nie raz sobie myślałam jakby ktoś wścibski pytał albo gadał pierdoły, to tak samo bym odpowiedziała: nie możemy mieć dzieci i już.
A apropo niewiedzy dziewczyn - to przykładowo moja przyjaciółka (wykształcona dziewczyna) tylko nigdy się nie starała o dziecko - myślała, że plemniki w drogach rodnych są zdolne do zapłodnienia przez 2 tygodnie.
Nie śmieje się bo ja myślałam, że tylko przez 72h :p

Za to mam jedna przyjaciółkę super zorientowana ale z tego powodu, że oni z partnerem nie chcą mieć dzieci, a przyjaciółka z uwagi na inna chorobę nie może brać tabletek antykoncepcyjnych. No i ostatnio rozbawiło mnie, bo jej facet ma siedząca prace, pali, piwkuje dość często, raczej jakoś super o dietę nie zadba i ona się z niego śmieje, że na bank ma słabe nasienie a na co -no i na wszelki wypadek jeszcze sportu nie uprawiam żeby taki zostało 😂
No ostatnio też mnie zaskoczyła niewiedza osób starających się długo o dziecko, myśląc że plemniki żyją 24h.
Robię właśnie zamówienie na suple dla mnie i mężą i oczwyiście nie omieszkam zamówić sobie ze 2 testy ciążowe. Ale patrzcie na to: :D
Zobacz załącznik 1419924
Myślę że to pokazuje cenę ile staraczka wydała na testy 😂
Sama się zastanawiałam czy jest sens czekać ze staraniami do czasu aż dostanę umowę na dłużej. I doszłam do wniosku, że będziemy uprawiać seks bez żadnej presji, że dni płodne i bez leków poza witaminami. Jeśli się uda to najwyżej do nowej umowy będę to ukrywać i nie pójdę na L4 żeby mnie nie zwolnili. Jeśli nie to chociaż nie będę żałowała, że nie próbowałam. Jakoś to będzie. Więc też jestem w trybie wakacyjnym- bez spiny i seksu na zawołanie. 😊
Też jestem w trybie mocno wakacyjnym i zamierzam to podtrzymywać 😊 Dziś znów machnęłam test bo od 3 dni mam z rana rozwolnienie i lekkie mdłości, przechodzą koło południa, więc trochę dziwne. No ale negatyw tak jak ostatnio :)
ja wyczytałam u Pana tabletki, że ma najlepszy skład spośród tych ciążowych
Pregna start też. No ale wiadomo, tu jeszcze DHA, a z tego co czytałam to zdania są podzielone jeśli chodzi o suplementację przed ciążą.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejo ! Nie wiem czy dam radę to nadrobić co napisaliście 🙈 ja wam powiem, ze rano wleciał seksik, od tego czasu mam krwawienie… nie wiem czy okres nie zacznie mi się 2 dni wcześniej.. poza tym czuje się przeziębiona a unikałam ludzi 🤦‍♀️ Pojechałam ze stary na zakupy i czuje się jakbym góry zdobyła, wszystko mnie boli i jestem słaba 😞

Do góry