reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

W ogóle chciałam Wam powiedzieć, że przed chwilą gadaliśmy ze starym i ustaliliśmy. Wracamy do gry od lipca, w sensie kończymy ze stosunkiem przerwyanym i bierzemy grzecznie suple i leki, Ale bez ciśnień, w trybie wakacyjnym. We wrześniu idę na monitoring i wtedy pociśniemy pewnie mocniej.
Czyli może nawet się wpiszę na lipcowe testowanie ;)
No ale wszystko zupełnie na luzie.
Z resztą wiecie jakie mam podejście, nie nastawiam się na żaden cykl :D

reklama
Robię właśnie zamówienie na suple dla mnie i mężą i oczwyiście nie omieszkam zamówić sobie ze 2 testy ciążowe. Ale patrzcie na to: :D
1656764628023.png

W ogóle chciałam Wam powiedzieć, że przed chwilą gadaliśmy ze starym i ustaliliśmy. Wracamy do gry od lipca, w sensie kończymy ze stosunkiem przerwyanym i bierzemy grzecznie suple i leki, Ale bez ciśnień, w trybie wakacyjnym. We wrześniu idę na monitoring i wtedy pociśniemy pewnie mocniej.
Czyli może nawet się wpiszę na lipcowe testowanie ;)
No ale wszystko zupełnie na luzie.
Z resztą wiecie jakie mam podejście, nie nastawiam się na żaden cykl :D
Sama się zastanawiałam czy jest sens czekać ze staraniami do czasu aż dostanę umowę na dłużej. I doszłam do wniosku, że będziemy uprawiać seks bez żadnej presji, że dni płodne i bez leków poza witaminami. Jeśli się uda to najwyżej do nowej umowy będę to ukrywać i nie pójdę na L4 żeby mnie nie zwolnili. Jeśli nie to chociaż nie będę żałowała, że nie próbowałam. Jakoś to będzie. Więc też jestem w trybie wakacyjnym- bez spiny i seksu na zawołanie. 😊

Dziewczyny 🥺 Zrobiłam rano test i wyszedl jakiś cień drugiej kreski. Pojechałam na beta hcg do miasta obok gdzie jest labolatorium diagnostyki a tam mi mówią że w soboty nie robią bhcg i progesteronu. Ale pojechałam do szpitala i tam mi zrobili i mam już wynik beta hcg: 11.82 🥰 W poniedziałek będzie wynik progesteronu i powtórzę beta hcg. Wczoraj była biel bieli na teście więc mam nadzieję że to nie pozostałość po ovitrelle.

reklama
Sama się zastanawiałam czy jest sens czekać ze staraniami do czasu aż dostanę umowę na dłużej. I doszłam do wniosku, że będziemy uprawiać seks bez żadnej presji, że dni płodne i bez leków poza witaminami. Jeśli się uda to najwyżej do nowej umowy będę to ukrywać i nie pójdę na L4 żeby mnie nie zwolnili. Jeśli nie to chociaż nie będę żałowała, że nie próbowałam. Jakoś to będzie. Więc też jestem w trybie wakacyjnym- bez spiny i seksu na zawołanie. 😊
No to my podobnie, z tym, że ja jadę z lekami (bo w sumie to tylko euthyrox który i tak biorę na codzień i teraz dokładam metę). Ale nie mam zamiaru się spinać, że płodne czy niepłodne :)

Do góry