reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Cześć w poniedziałek :)
U mnie zapowiada się intensywny dzień bo mam i sporo pracy i sporo sprawek do załatwienia. Mam dziś endokrynologa i dowiem się czy te moje wyniki hormonów są ok czy tak sobie. Z ciekawostek wracam dziś na akupunkturę - chodziłyście kiedyś? Macie na ten temat jakieś zdanie? Ja zaczęłam chodzić w tym roku od stycznia i przerwałam w trakcie z uwagi na sytuacje z mama i moje załamanie. Ale mam wrażenie, że bardzo mi to pomagało na radzenie sobie ze stresem. Mam koleżankę której akupunktura pomogła na wyregulowanie hormonów. Także daje szanse i tym razem chce chodzić przez te planowane 3-4 miesiące.

A co do wyjazdu na porządne wakacje u nas w ogóle brak takich atrakcji na horyzoncie bo nie dość, że remont to jeszcze pewnie będę zmienić prace. Ale kto wie - jak już skończymy remont i bede wiedziała jak z praca to może jakiś spontan na jesień :) żeby nie zwariować to mamy w planach tylko mini wakacje i tak we wrześniu jedziemy na przedłużony weekend nad morze, a w lipcu i sierpniu chcemy skoczyć nad jezioro i może w góry.

Miłego dnia Dziewczyny!
Podobnie jak u mnie…. Ja wstałam z myślą, dlaaczego?! Ale trzeba się wziąć do roboty. W firmie w której pracuje sporo się zmieniło w ostatnim roku, jest zdecydowanie gorzej. Dziś wieczorem mam wizytę u Ginekologa będziemy omawiać moje usg tarczycy, poziom witaminy d itd.

reklama
Dzień doberek w poniedzielek!
U mnie dzisiaj zaczął się delikatny ból piersi i nieco sie powiększyły. W poprzednim cyklu tak nie było, były miękkie i niebolące cały czas. Ale w tym cyklu wzięłam ten Aromek w 2 i 7 dniu. Zobaczymy co będzie 😜 i od tego cyklu wracam do dupka. Może dzięki temu nie będę czekała na okres 38 dni jak ostatnio
W końcu zapytam! Co to jest ten dupek?! 😄często się pojawia a ja nie mam bladego pojęcia

u nas na początku byłam w szoku jego podejściem. Zupełnie inne niż poprzednim razem. Pytał jak się czuje, nie kazał mi tego czy tamtego robic, że zrobi za mnie. A teraz kiedy mam uważać to on sie zachowuje jakbym w ciąży nie była. Potrafi powiedzieć wez raz dwa podskocz tam czy tam rowerem... ja się pytam czym? A bo tak zapomniał pewnie nie powinnam. No Amerykę odkrył.
Ogólnie sprząta itd. W sobotę pomyl wszystkie okna. Ale to wszystko robi bo musi i tam naprawdę wygląda to tak że ja wydaje tylko polecenia. A zupełnie inaczej by było jakby sam się zapytał co tam dzisiaj do zrobienia itd...
No u nas to głównie ja sprzątam i gotuje :)

Na pewno nie pomaga mój stres. Sadził ze w czasie ciąży będę tryskająca pożądaniem i radością a ja czuje się zmeczona, zestresowana i niespokojna. Tez chciałabym żeby było inaczej, próbuje to przerobić na różne sposoby w głowie, ale na razie Moonstone:lęk mamy przegraną ;)
Na pewno negatywne odczucia oddziałują na Was wzajemnie. I robi się dziwnie napięta atmosfera. Tak jest zawsze. Jedna strona jest zła, smutna jest jej przykro gorzej się czuje, to mimo ze druga strona ma zajebisty dzień odczuwa te emocje. Z tego co wyczytałam w poprzednich postach to początek ciąży (?) pewnie przyjdzie moment ze będziesz radosna u tryskająca energia 🙂Oswoicie się będzie dobrze!

Na pewno negatywne odczucia oddziałują na Was wzajemnie. I robi się dziwnie napięta atmosfera. Tak jest zawsze. Jedna strona jest zła, smutna jest jej przykro gorzej się czuje, to mimo ze druga strona ma zajebisty dzień odczuwa te emocje. Z tego co wyczytałam w poprzednich postach to początek ciąży (?) pewnie przyjdzie moment ze będziesz radosna u tryskająca energia 🙂Oswoicie się będzie dobrze!
Dzisiaj zaczęłam 8 tydzień

point trumpet GIF

reklama
Do góry