reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Brałam witaminki i żelazo i miałam sprawdzić po dwóch miesiącach czyli w czerwcu ale skończyłam właśnie brać leki od immunologa i nie wiem czy to nie zaburzy wyniku 🙈
Hmm, nie mam pojęcia czy takie leki mogą zaburzyć wynik. Ale może tak czy siak warto sprawdzić i na konsultacji z lekarzem powiesz co brałaś w razie czego. Na pewno żelazo trzeba odstawić na 2 dni.

reklama
Hmm, nie mam pojęcia czy takie leki mogą zaburzyć wynik. Ale może tak czy siak warto sprawdzić i na konsultacji z lekarzem powiesz co brałaś w razie czego. Na pewno żelazo trzeba odstawić na 2 dni.
Ja już postawiłam końcem maja bo skończyłam opakowanie, ale gin u którego wtedy byłam to w ogóle mnie ochrzanił ze nie powinno się tak o brać żelaza🤷‍♀️

Poza tym ja jestem na małym ZUSie wiec tez nie płace pełnej składki chorobowej - nie byłoby mnie na to stać
Na pewno żadna z Was nie ma tak małego ZUSu jak ja, zasady sprzed PiS, sprzed PO, sprzed 89 chyba... Tylko podatki miałam stale uaktualniane, ale udało mi się uwolnić. Nie mniej jednak jeśli przyszedłby macierzyński, to mi nawet na waciki nie starczy...

To ta od Jagiełły, która kazała przetopić swoje insygnia żeby wesprzeć Akademie Krakowska, przyłączyła Rus Halicka i pomogła ustabilizować sytuację w państwie po wojnie domowej. Ogolnie była znana z dyplomacji (nawet z Zakonem Krzyzackim sobie radziła). Niektórzy zarzucali jej bigamię (bo były symboliczne pokladziny z Habsburgiem za dzieciaka, ale nigdy nie doszło do konsumpcji i Jagielle udało się załatwić sprawę z niedoszłymi teściami przyszłej żony) i niektórzy musieli to w dość obrazowy sposób odszczekać.
Dzięx Jadwidze, dzięki której mogłam studiować na super uczelni :-*

Nie, tak z ciekawości pytam skoro chodzisz codziennie na monitoring czy to taki monitoring full wypas :D. Generalnie estradiol około 200 na jeden pęcherzyk wskazuje, że pęcherzyk jest już dojrzały i można strzelać zastrzyk. U niektórych to będzie jak pecherzyk ma 18mm u innych 22mm. I tak z ciekawości zapytałam czy celujecie w jakąś wielkość czy badacie full wypas. Przy IUI na przykład mój lekarz zakładał, że jak pęcherzyk będzie miał co najmniej 19mm to robimy zastrzyk i ustawiamy termin IUI.

W momencie rozpoczęcia naturalnej owulacji estradiol spada.
Dziękuje za cenne rady, dziś na wizycie śluzu tyle co wczoraj, czyli mogłoby być lepiej. Ale zastrzyk i tak podałam. Za tydzień mam zrobić estradiol i proga, jesli będzie niski to w kolejnym cyklu przepisze mi jakieś leki. W kolejnym zrobię tez w dniu podania zastrzyku, tak z ciekawości.

A bralas wiesiołka w tym cyklu?
Nie brałam, odstawiłam wszystko bo miałam dosyc, jedynie pregnę biorę i Wit d3 co drugi-trzeci dzień. Może od nowego cyklu będę brać, zobaczymy czy bedzie różnica :)

Dlatego uważam, ze jest idealna patronka dla osób starających się o dziecko - nikt tak nie zrozumie ich jak kobieta, która bardzo cierpiała bo nie mogła mimo młodego wieku zaciążyć i która ostatecznie przypłaciła swoją wymarzona ciążę życiem.
Absolutnie! Czasem gdy uświadamiam moim uczniom, że takie kobiety jak Jadwiga, Maryja, Julia były w ich wieku... szok jest niesamowity.

Dziękuje za cenne rady, dziś na wizycie śluzu tyle co wczoraj, czyli mogłoby być lepiej. Ale zastrzyk i tak podałam. Za tydzień mam zrobić estradiol i proga, jesli będzie niski to w kolejnym cyklu przepisze mi jakieś leki. W kolejnym zrobię tez w dniu podania zastrzyku, tak z ciekawości.

Nie brałam, odstawiłam wszystko bo miałam dosyc, jedynie pregnę biorę i Wit d3 co drugi-trzeci dzień. Może od nowego cyklu będę brać, zobaczymy czy bedzie różnica :)
U mnie ewidentnie z wiesiołkiem sluz jest wewnątrz a bez na zewnątrz 😁 nie wiem czy go brac od nowego cyklu🤔

Absolutnie! Czasem gdy uświadamiam moim uczniom, że takie kobiety jak Jadwiga, Maryja, Julia były w ich wieku... szok jest niesamowity.
Ej, ale akurat Jadwiga miała kosę z mężem który jej nie chciał widywać, prawie nie współżyli a jak w końcu zaszła w ciążę to potem urodziła i umarła (a dziecko zmarło kilka dni później). Może lepiej znajdzcie lepszą patronkę niepłodności ;p...

To już święta Elżbieta ma bardziej optymistyczną historię na koncie :p.

reklama
Ej, ale akurat Jadwiga miała kosę z mężem który jej nie chciał widywać, prawie nie współżyli a jak w końcu zaszła w ciążę to potem urodziła i umarła (a dziecko zmarło kilka dni później). Może lepiej znajdzcie lepszą patronkę niepłodności ;p...

To już święta Elżbieta ma bardziej optymistyczną historię na koncie :p.
Znaczy nie żebym stawiała im za przykład...;-)
Elka jest moją faworytką forever.

Do góry