reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

No ja bym nie chciała zacząć rodzic w todze na sali rozpraw.

Wysoki Sądzie, wnoszę o przerwanie rozprawy z uwagi na to, iż pełnomocnikowi powoda/pozwanej odeszły wody XD
Myślę, ze to całkiem spoko argument :D
Ale wiesz, to nie jest jak na filmach, od rozpoczęcia akcji do porodu właściwego będziesz miała najprawdopodobniej kilka godzin. Także wystarczy, ze wniesiesz o przerwę w celu wytarcia podłogi ;)

reklama
Myślę, ze to całkiem spoko argument :D
Ale wiesz, to nie jest jak na filmach, od rozpoczęcia akcji do porodu właściwego będziesz miała najprawdopodobniej kilka godzin. Także wystarczy, ze wniesiesz o przerwę w celu wytarcia podłogi ;)
Jeśli byłby to opolski sąd okręgowy to nawet na porodówkę miałabym całkiem blisko (niecałe 10 minut). Z rejonu trochę dalej, ale tez do ogrania :D

Czemu? Przecież ciążowe jest płatne 100%
Ja w zeszłym roku byłam na chorobowym 6 tyg, w trakcie mojej pracy i dostałam 614 zł chorobowego🙄
Jestem na własnej działalności.
Do tego w trakcie l4 nie możesz wykonywać żadnych obowiązków firmowych, nawet wystawianie faktur, więc w zależności od rodzaju działalności, możesz stracić klientów.

I co śmieszne, wystawiać faktur nie możesz ale opłacać tak xD i zus trzeba płacić, a oni z chorobowym też się spóźnili kilka tygodni i dopiero później mi naliczyli nadpłatę na zusie. Bo jakbym nie zapłaciła zusu to już bym chorobowego nie dostała

reklama
Do góry