reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

No ja bym nie chciała zacząć rodzic w todze na sali rozpraw.

Wysoki Sądzie, wnoszę o przerwanie rozprawy z uwagi na to, iż pełnomocnikowi powoda/pozwanej odeszły wody XD
Myślę, ze to całkiem spoko argument :D
Ale wiesz, to nie jest jak na filmach, od rozpoczęcia akcji do porodu właściwego będziesz miała najprawdopodobniej kilka godzin. Także wystarczy, ze wniesiesz o przerwę w celu wytarcia podłogi ;)

reklama
Myślę, ze to całkiem spoko argument :D
Ale wiesz, to nie jest jak na filmach, od rozpoczęcia akcji do porodu właściwego będziesz miała najprawdopodobniej kilka godzin. Także wystarczy, ze wniesiesz o przerwę w celu wytarcia podłogi ;)
Jeśli byłby to opolski sąd okręgowy to nawet na porodówkę miałabym całkiem blisko (niecałe 10 minut). Z rejonu trochę dalej, ale tez do ogrania :D

Czemu? Przecież ciążowe jest płatne 100%
Ja w zeszłym roku byłam na chorobowym 6 tyg, w trakcie mojej pracy i dostałam 614 zł chorobowego🙄
Jestem na własnej działalności.
Do tego w trakcie l4 nie możesz wykonywać żadnych obowiązków firmowych, nawet wystawianie faktur, więc w zależności od rodzaju działalności, możesz stracić klientów.

I co śmieszne, wystawiać faktur nie możesz ale opłacać tak xD i zus trzeba płacić, a oni z chorobowym też się spóźnili kilka tygodni i dopiero później mi naliczyli nadpłatę na zusie. Bo jakbym nie zapłaciła zusu to już bym chorobowego nie dostała

reklama
Do góry