reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A teraz masz uop? Powiem ci ze zastanawiam sie co bym zrobila na twoim miejscu i naprawdę nie umiem podjac decyzji 🤷‍♀️ nigdy nie bylam na b2b i troche sobie nie wyobrazam na tym ciazy 😥 ale @Moonstone znowu daje radę 😜 a czy twoje problemy zdrowotne z przeszlosci moga miec wplyw/sie jakos uaktywnic w czasie ciazy?
Teraz mam umowę zlecenie i słabe pieniądze. Tak na logikę to nad tą zmianą nie ma się co zastanawiać tylko brać jeśli dają. Tylko wtedy bym zaczęła budować karierę, a to nie był mój cel na tą chwilę.

Dlaczego myślę, że mogę stracić szansę na ciąże? Dlatego, że jestem nienormalną, nieracjonalną panikarą, a (uwaga, po tym fragmencie przestaniecie mnie uważać za rozsądną) jasnowidzka, którą poznałam przy okazji wolontariatu na rzecz szukania osób zaginionych, powiedziała mi od serca, że powinnam się wziąć za starania, bo później mogą być problemy i któreś z nas nie będzie mogło. Trochę wierząc, trochę nie wzięłam się za starania, żeby nie ryzykować brakiem dziecka. No i cóż, problemy z zajściem w ciąże dają mi do myślenia, że coś może jest na rzeczy.
W pewnym momencie chwytamy się wielu rozwiązań...
Za czasów, kiedy się tą kwestią zupełnie nie przejmowałam (23-25 lat) też dotarły do mnie różne przepowiednie w stylu "dziecko po czterdziestce".
No i jakby to ująć... jak dotąd się sprawdza :-D Czterdziestka się zbliża, dziecka nie ma...

Teraz mam umowę zlecenie i słabe pieniądze. Tak na logikę to nad tą zmianą nie ma się co zastanawiać tylko brać jeśli dają. Tylko wtedy bym zaczęła budować karierę, a to nie był mój cel na tą chwilę.
Gdzies pracować trzeba. Skoro bedac w ciazy w obu miejscach wyjdzie na to samo, z tymze w tym nowym masz wiecej kasy i mozesz sie rozwijac to uważam ze warto 😊 no chyba ze jeszcze sie uda wynegocjowac uop jak pisalas to juz w ogole bajka!

08.06 w Polsce obchodzimy uroczystość mojej ukochanej świętej - także przepiękna data

Ale atrakcji nie zazdroszczę
Google pokazuje tak 🤣🤣
W Polsce co roku 8 czerwca obchodzimy Dzień Informatyka. Tego dnia możemy wyrazić wdzięczność wszystkim informatykom, którzy często ratują nas z opresji, gdy nie radzimy sobie z komputerami

A teraz masz uop? Powiem ci ze zastanawiam sie co bym zrobila na twoim miejscu i naprawdę nie umiem podjac decyzji 🤷‍♀️ nigdy nie bylam na b2b i troche sobie nie wyobrazam na tym ciazy 😥 ale @Moonstone znowu daje radę 😜 a czy twoje problemy zdrowotne z przeszlosci moga miec wplyw/sie jakos uaktywnic w czasie ciazy?
Ja na działalności, wiec jak wszystkie siedzą na zwolnieniach od tygodni to ja będę pracować do końca września (38tc, nie polecam:p)

Ja na działalności, wiec jak wszystkie siedzą na zwolnieniach od tygodni to ja będę pracować do końca września (38tc, nie polecam:p)
No ja bym nie chciała zacząć rodzic w todze na sali rozpraw.

Wysoki Sądzie, wnoszę o przerwanie rozprawy z uwagi na to, iż pełnomocnikowi powoda/pozwanej odeszły wody XD

reklama
może jeszcze dla pewności skonsultuje to z endo....
No myślę, ze warto. Bo na logikę. Bierzesz leki i na nich funkcjonujesz. Nagle je odstawiasz. Pomijając rozregulowanie z odstawienia niech Ci ta krzywa wyjdzie zle i co - wtedy nie wiadomo czy powrót do leków wystarczy, czy trzeba zwiększać dawkę, działać z insuliną? A tak sprawdzasz na lekach na których już jesteś. Wyjdzie zle - wiadomo, ze trzeba coś dołożyć.

Do góry