reklama
kasiaa91
Fanka BB :)
Ja w sumie alko nie lubię, poza winem, które kocham - ale dla smaku, nie działania. Jakby było bezalkoholowe (smakujące jak normalne) to mogłabym na tym żyćAlkohol piłam głównie jako nastolatka, potem ciąża i mi przeszło. Owszem zdarza mi się wypić czasem nawet dużo jak np. na początku czerwca na imprezie pracowej, ale to są sporadyczne momenty Nawet na wakacjach nie piję - dla mnie to nie jest wyznacznik dobrego humoru, dobrej zabawy, jakieś super smaku.
Co do jedzenia ja teraz wiadomo jem wybiórczo, ale generalnie kiedyś nie byłam zbyt wybredna. Ale też nie było tak, że mnie trząchało i musiałam coś koniecznie zjeść i nie wiem życia sobie bez tego nie wyobrażam
Także ja się nadaję i na diety i na leki
Madame JS
Wiem, wiem... zapewne jest to standard badań w ciąży, bo np. większość "normalnych" kobiet ich spontanicznie przed ciążą nie robi...Może dlatego zapytała że w ciąży byłoby za darmo albo nie wiem, jakoś inaczej . Myślę że nie zrobiła tego złośliwie chociaż rozumiem, że mogło Ci być przykro.
Z drugiej strony mam znajomą, która poszła na badanie kontrolne w ramach leczenia otyłości - poddała się operacji bariatrycznej i schudła już ponad 50 kg.
Pani w labo: "Te badania to przed operacją bariatryczną?".
Dobrze, że kobieta w ogóle się nie przejmuje takimi rzeczami...
Jula19
u mnie też nadal ciężko wchodzą*****, nie umiałam się dzisiaj wbić (( dopiero za drugim razem. Jak jakiś ułomny narkoman na głodzie
Moonstone
Moderator
Tak. Tez miałam te urocze hivy i kiły. Koleżanka w Krakowie opowiadała, ze zalecali jej odbiór wyników przy asyście psychologa. To ja nie miałam tak fajnieWiem, wiem... zapewne jest to standard badań w ciąży, bo np. większość "normalnych" kobiet ich spontanicznie przed ciążą nie robi...
Z drugiej strony mam znajomą, która poszła na badanie kontrolne w ramach leczenia otyłości - poddała się operacji bariatrycznej i schudła już ponad 50 kg.
Pani w labo: "Te badania to przed operacją bariatryczną?".
Dobrze, że kobieta w ogóle się nie przejmuje takimi rzeczami...
Moonstone
Moderator
Madame JS
2 lata temu zrobiłam sobie spontanicznie pakiet Diagnostyki "Dla kobiet planujących ciążę". Pobrano, podziękowano, już wychodzę, drzwi otwarte na korytarz... a pani pielęgniarka na cały głos:Tak. Tez miałam te urocze hivy i kiły. Koleżanka w Krakowie opowiadała, ze zalecali jej odbiór wyników przy asyście psychologa. To ja nie miałam tak fajnie
"Ta kiła to za jakieś kilka tygodni będzie! Bo jedzie do Krakowa!"...
olka11135
Tak. Tez miałam te urocze hivy i kiły. Koleżanka w Krakowie opowiadała, ze zalecali jej odbiór wyników przy asyście psychologa. To ja nie miałam tak fajnie
Ja przyznam szczerze że w pierwszej ciąży miałam trochę stres
reklama
lady_in_blue
A jaką masz heparynę i czemu tak wcześnie robisz zastrzyki? Fraxiparyna ma chyba najlepsze igły w tych ampułkostrzykawkach i mi nie sprawia problemu.*****, nie umiałam się dzisiaj wbić (( dopiero za drugim razem. Jak jakiś ułomny narkoman na głodzie
Pan Pielęgniarka zrobił całą relację i instrukcję jak robić te zastrzyki, też polecam.
W ostateczności chyba Twój mąż bez problemu zrobi Ci zastrzyk jak jest w domu ?