reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Alkohol piłam głównie jako nastolatka, potem ciąża i mi przeszło. Owszem zdarza mi się wypić czasem nawet dużo jak np. na początku czerwca na imprezie pracowej, ale to są sporadyczne momenty ;) Nawet na wakacjach nie piję - dla mnie to nie jest wyznacznik dobrego humoru, dobrej zabawy, jakieś super smaku.

Co do jedzenia ja teraz wiadomo jem wybiórczo, ale generalnie kiedyś nie byłam zbyt wybredna. Ale też nie było tak, że mnie trząchało i musiałam coś koniecznie zjeść i nie wiem życia sobie bez tego nie wyobrażam ;)

Także ja się nadaję i na diety i na leki :p
Ja w sumie alko nie lubię, poza winem, które kocham - ale dla smaku, nie działania. Jakby było bezalkoholowe (smakujące jak normalne) to mogłabym na tym żyć 😂

Może dlatego zapytała że w ciąży byłoby za darmo albo nie wiem, jakoś inaczej 😘. Myślę że nie zrobiła tego złośliwie chociaż rozumiem, że mogło Ci być przykro.
Wiem, wiem... zapewne jest to standard badań w ciąży, bo np. większość "normalnych" kobiet ich spontanicznie przed ciążą nie robi...

Z drugiej strony mam znajomą, która poszła na badanie kontrolne w ramach leczenia otyłości - poddała się operacji bariatrycznej i schudła już ponad 50 kg.
Pani w labo: "Te badania to przed operacją bariatryczną?".
Dobrze, że kobieta w ogóle się nie przejmuje takimi rzeczami...

Wiem, wiem... zapewne jest to standard badań w ciąży, bo np. większość "normalnych" kobiet ich spontanicznie przed ciążą nie robi...

Z drugiej strony mam znajomą, która poszła na badanie kontrolne w ramach leczenia otyłości - poddała się operacji bariatrycznej i schudła już ponad 50 kg.
Pani w labo: "Te badania to przed operacją bariatryczną?".
Dobrze, że kobieta w ogóle się nie przejmuje takimi rzeczami...
Tak. Tez miałam te urocze hivy i kiły. Koleżanka w Krakowie opowiadała, ze zalecali jej odbiór wyników przy asyście psychologa. To ja nie miałam tak fajnie :D

u mnie też nadal ciężko wchodzą 😢
Ja zwykle daje radę, ale dzisiaj to już masakra.

Pozdro

95B63DB0-8B01-4BD5-A0EC-E97F81002647.jpeg

Tak. Tez miałam te urocze hivy i kiły. Koleżanka w Krakowie opowiadała, ze zalecali jej odbiór wyników przy asyście psychologa. To ja nie miałam tak fajnie :D
2 lata temu zrobiłam sobie spontanicznie pakiet Diagnostyki "Dla kobiet planujących ciążę". Pobrano, podziękowano, już wychodzę, drzwi otwarte na korytarz... a pani pielęgniarka na cały głos:
"Ta kiła to za jakieś kilka tygodni będzie! Bo jedzie do Krakowa!"...

reklama
*****, nie umiałam się dzisiaj wbić :((( dopiero za drugim razem. Jak jakiś ułomny narkoman na głodzie :(
A jaką masz heparynę i czemu tak wcześnie robisz zastrzyki? Fraxiparyna ma chyba najlepsze igły w tych ampułkostrzykawkach i mi nie sprawia problemu.

Pan Pielęgniarka zrobił całą relację i instrukcję jak robić te zastrzyki, też polecam.

W ostateczności chyba Twój mąż bez problemu zrobi Ci zastrzyk jak jest w domu :)?

Do góry