reklama
Alabama89
Fanka BB :)
Taaaaak mój tez to robi. Dla mnie to jest jakieś puuuuufTaaaak, moj to jeszcze jak nie moze czegos znalezc to mnie pyta gdzie cos jest, nawet jak jest w sklepie w ktorym wie ze nie byłam
Nel331
Nie No to mój od razu powie, ze nie było. Np ostatnio był w sklepie, w którym były jakieś miszunki i przeorganizowano sklep a on wrócił i powiedział, ze pozmieniali i on nie będzie szukał.Taaaak, moj to jeszcze jak nie moze czegos znalezc to mnie pyta gdzie cos jest, nawet jak jest w sklepie w ktorym wie ze nie byłam
pluto_nova
Moderator
To ja zazwyczaj zaznaczam mu na screenie gazetki w kołeczka dane rzeczy, a jak coś jest spoza to dzwoni, a czasami nawet na msng dzwoni na wideo i mi Polki pokazuje
Alabama89
No to jedziemy - wiadomo musisz sobie oczyścić mięso i wkładasz do szybkowaru, dolewasz wody tak żeby przykryć mieso i gotujesz jeszcze bez zamknięcia - jak się zagotuje to zbierasz szumowiny. Potem dodajesz warzywa (marchewka, pietruszka - korzeń i natkę , por, cebula (opalona), czasem wrzucę kawałek białej kapusty jak mam, no i przyprawy (trochę ziarenek pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie) - ja na takie półtora litra- 2l sole jakieś 3-4 łyżeczki tyle ze takiej gruboziarnistej jak do mielenia. I wtedy tez dolewam odpowiednią ilość wody i zamykam szybkowar. Daje na najwyższe ciśnienie. Czekam żeby się zamknął zawór i zrobiło ciśnienie, jak to się zrobi daje na minimalny ogień i daje czas - 30 min. Jak się zrobi to daje mu raczej czas, żeby samoistnie obniżył ciśnienie bo dla mnie za mocno pryska. Chyba ze jestem barfZo niedoczekana to wtedy baaaardzo delikatnie spuszczam to ciśnienie. I gotowe jest piękny klarowny i pysznyDawaj
Jula19
dawaj ile czasu to gotujesz jest dla mnie istotne. Bo ja normalnie ze 3 godziny...To mi właśnie w szybkowarze rosół wychodzi prima sort! Mogę się podzielić moim przepisem
Alabama89
Jedyne 30 minut od zrobienia się ciśnieniadawaj ile czasu to gotujesz jest dla mnie istotne. Bo ja normalnie ze 3 godziny...
reklama
Alabama89
No to mamy potwierdzona teorie o upośledzeniu zakupowym mężczyznale śmeszne te chłopy