reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Taaaak, moj to jeszcze jak nie moze czegos znalezc to mnie pyta gdzie cos jest, nawet jak jest w sklepie w ktorym wie ze nie byłam 😆
Nie No to mój od razu powie, ze nie było. Np ostatnio był w sklepie, w którym były jakieś miszunki i przeorganizowano sklep a on wrócił i powiedział, ze pozmieniali i on nie będzie szukał.
 
No to jedziemy - wiadomo musisz sobie oczyścić mięso i wkładasz do szybkowaru, dolewasz wody tak żeby przykryć mieso i gotujesz jeszcze bez zamknięcia - jak się zagotuje to zbierasz szumowiny. Potem dodajesz warzywa (marchewka, pietruszka - korzeń i natkę , por, cebula (opalona), czasem wrzucę kawałek białej kapusty jak mam, no i przyprawy (trochę ziarenek pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie) - ja na takie półtora litra- 2l sole jakieś 3-4 łyżeczki tyle ze takiej gruboziarnistej jak do mielenia. I wtedy tez dolewam odpowiednią ilość wody i zamykam szybkowar. Daje na najwyższe ciśnienie. Czekam żeby się zamknął zawór i zrobiło ciśnienie, jak to się zrobi daje na minimalny ogień i daje czas - 30 min. Jak się zrobi to daje mu raczej czas, żeby samoistnie obniżył ciśnienie bo dla mnie za mocno pryska. Chyba ze jestem barfZo niedoczekana to wtedy baaaardzo delikatnie spuszczam to ciśnienie. I gotowe jest piękny klarowny i pyszny ;)
 
reklama
Do góry