reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Masz 15 kotów? 😍😍😍 Ponoć żeby zarazić się toxo od kota trzeba by było zjeść kocią kupę 🤭🤭 tak od samego głaskania to nie ma szans. To tylko w kupie kociej się przenosi więc ewentualnie jak można to w ciąży nie czyścić kuwety. Dobry argument żeby robił to stary xD a nawet jak się czyści i brudnymi rękami nie dotykasz ust to nic ci nie będzie.

Ja akurat mam w ciul dużo przeciwciał. Ale to pewnie od owoców, warzyw, mięsa.

Przebrnęłam przez wszystkie wiadomości. Teraz będę miała jeszcze więcej czytania, chyba zamknę swoją firmę żeby być na bieżąco 🤣 a do tego te szalone dyskusje o odpuszczaniu... Jak tu zasnąć 😄
Mieszkamy pod lasem w miejscowości letniskowej i nie mamy serca odwozić do schroniska tego wszystkiego co w tym lesie porzuconego znajdziemy…

reklama
Lekarze mnie bardzo nastraszyli w kwestii toksoplazmozy, bo mam naprawdę niemal zero przeciwciał... Mycie każdej borówki przez 30 sekund nieco mnie przeraża ;-)
Zobacz na moje szalone wyniki ;)
Przy 15 kotach i próbie normalnego życia.

Załączniki

• DE8D8E5B-5D39-49A1-8C5E-81263DBB45B0.jpeg
    DE8D8E5B-5D39-49A1-8C5E-81263DBB45B0.jpeg
    40,7 KB · Wyświetleń: 72
Wydaje mi się, że wówczas deklaruje się mamę "rodzącą", a druga mama adoptuje dziecko. Wtedy obie figurują w akcie. Tylko muszą wziąć ślub.
Ślub mamy z Danii, więc we Francji ważny, ale procedury adopcyjne wymagają mieszkania na stałe przez jakiś tam czas, co u nas przez kilka lat jeszcze niestety odpada. Rozwiązaniem byłoby tylko państwo, które wystawia od razu na dwie matki.

Ciekawe właśnie, jak to jest w aktach stanu cywilnego :) jedyny niepolski akt urodzenia jaki miałam w rękach to niemiecki i to pokolenie wstecz :D
@Moonstone to zależy od kraju. W niektórych po prostu wpisują 2 rodziców niezależnie do płci (np Dania, Holandia, Hiszpania, Belgia-oczywiście jak wychodzi, ze jak sie tam mieszka. Tzn jak nie mieszkasz to urzędnik decyduje czy Ci wypisze zgodnie z prawem swojego kraju czy Twojego. I zasłaniają sie polskim prawem i nie chcą chociaż by mogli. Nakręciłyśmy tym dwie afery w organizacjach prawnych lgbt w Danii i Belgii)
Są państwa, gdzie jest możliwa adopcja, ale do tego musisz mieć jakieś umocowanie w danym kraju.
@Madame JS niestety prawo nas trzyma w Polsce jeszcze prawie 10 lat, gdyby nie to już daaaaawno by nas tu nie było.

Ale że ludzie biora koty na wakacje i tam je porzucają? 😱 serio juz nic mnie nie zaskoczy 😔
@Mmiiaa biorą np niewysterylizowane koty. Potem się dziwią, ze im ten kot na wsi na pół weekendu znika (a taki grzeczny w bloku!) i po kilku tygodniach porzucają pudełko kociaków.
Nie mówiąc już o porzuconych psach.

reklama
@Mmiiaa biorą np niewysterylizowane koty. Potem się dziwią, ze im ten kot na wsi na pół weekendu znika (a taki grzeczny w bloku!) i po kilku tygodniach porzucają pudełko kociaków.
Nie mówiąc już o porzuconych psach.
Moja cała czwórka „kotów” jest wysterylizowana i oprocz kotopsa nie wychodząca (Szafir twierdzi ze to kotopies, dlaczego miałby się mylić :D)
Szanuję poglądy innych oczywiscie ale osobiście jestem totalna przeciwniczka nie sterylizowania kotów i ich wypuszczania samopas. Nie i już.

Do góry