reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
nie wiedziałam :O narazie zostało nam 1,5 odcinka bo już nie daliśmy rady :D

w ogóle mam wrażenie, że już brzuch mnie boli jak na okres, a teoretycznie jeszcze ponad tydzień. W ogóle będę mieć okres idealnie na moją nową robotę 🤦‍♀️
Mnie potrafił boleć brzuch okresowo tydzień przed okresem 🙈

I ja! 😂
Ja właśnie nie bardzo pilnuje... tzn, z racji, że jestem w domu to jem normalne śniadanie i robię domowe obiady ale z drugiej strony jak jestem w domu to mam ochotę co chwilę coś podjadać... (dlatego nie chodzę do sklepu bo pewnie bym coś kupiła a jak idzie stary to on kupi tylko to co się mu powie i to też niekoniecznie) do tego mam problemy z żołądkiem, bo raz mnie boli z głodu a za chwile mi niedobrze i mam takie bóle...
A bierzesz jakieś leki osłonowe na żołądek?
Dokładnie.
Ja jeszcze bez ciąży przerzuciłam się na majtki menstruacyjne i to jest po prostu czyste złoto.

W ogóle nigdy nie spałam w majtkach, zawsze mi mama mówiła że to niehigieniczne i jak kiedyś się o tym dowiedziałam w sensie, że ludzie tak śpią to szok :D Moja córka oczywiście też śpi bez ;)
Dla mnie szokiem było jak na forum się dowiedziałam że ludzie śpią na codzień bez majtek xD
Proszą lekarza czy można to jakoś w aptece na miejscu ogarnąć? Brałam do tej pory ovitrelle i tez bywało licho z dostępnością no ale jednak był a tego dziadostwa nigdzie nie ma.

W lipcu druga cześć 🤩🤩🤩

Patrzyłam, wczoraj był w Giżycku jeden ale nie będę jechać przez pół kraju po jeden zastrzyk 🤣 ja jestem z łódzkiego 🤷🏻‍♀️

Wg wskazań labu. Niektóre mówią 2-3 dni, inne 2-5 a nawet do 7 dni. Trzeba spojrzeć tam gdzie będzie robił badanie albo zadzwonić i zapytać.
Trzeba pójść do lekarza po nową receptę, nie ma zamiennika. I faktycznie, jak patrzyłam w styczniu to jeszcze parę było, a teraz zupełny brak. Pewnie się już wszystko wyprzedało, a produkcja wstrzymana.
no mnie właśnie najwcześniej tydzień przed. Może przyjdzie szybciej
Mnie ostatnio bolało od dnia owulacji prawie do okresu, ale z przerwami. Ale to chyba dlatego że była potrójna owulacja, musiało być trochę tego płynu który mi tam wszystko drażnił.

Jest taka stronka Link do: Informator o Terminach Leczenia Index
Nie wiem na ile się sprawdza, bo tylko o niej slyszlaam ale możesz przetestować i dać znać;)
Tak to ta strona. No u mnie jak dzwoniłam to się pokrywało z tym co było na stronie. Tylko właśnie w tych miejscach z najkrótszym terminem mieli problem z terminem opisu. I w jednym szpitalu powiedziała mi pani uczciwie - nawet do 2 miesięcy się czeka na opis bo nie ma lekarza. Ale tez nie wszytskie miejsca są na tej stronie i ja się ostatecznie zapisałam właśnie do takiego poza strona ;)

reklama
Do góry