reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ja wam powiem ze im więcej sukienek ślubnych widze tym bardziej korci mnie się hajtnąć 😁😁 ale ja z tych co ślubu do szczęścia nie potrzebują, chyba że miałabym duzo hajsu na super wedding plannera bo ja się nie nadaje do organizacji imprez. Jak ja bym planowała swój slub to byłby on na plaży + obiad w restauracji. Ale jakby ktoś mi ogarną wesele pokroju Karoliny Pisarek to spoko 😁😁😁
No ja z kolei sobie nie wyobrażam bez ślubu. Pomijając kwestie związane z wiarą, nie chciałoby mi się za każdym razem bawic w zbędne formalności. Mowie oczywiscie wyłącznie za siebie, że nawet jakbym nie była wierząca, to po prostu dla świetego spokoju bym go i tak i tak wzięła.

reklama
Ja wam powiem ze im więcej sukienek ślubnych widze tym bardziej korci mnie się hajtnąć 😁😁 ale ja z tych co ślubu do szczęścia nie potrzebują, chyba że miałabym duzo hajsu na super wedding plannera bo ja się nie nadaje do organizacji imprez. Jak ja bym planowała swój slub to byłby on na plaży + obiad w restauracji. Ale jakby ktoś mi ogarną wesele pokroju Karoliny Pisarek to spoko 😁😁😁

Mysle zorganizowali wszystko sami w pol roku. Bez spiny, chcieliśmy zeby to była zabawa dla wszystkich a nie pokazowka. Wiec skupiliśmy się na tym żeby było jedzenie i muzyka - a ze jestesmy anty-discopolo to byl nasz glowny cel poszukiwan ;)
Także serio - da się nawet przy ograniczonym czasie.

No ja z kolei sobie nie wyobrażam bez ślubu. Pomijając kwestie związane z wiarą, nie chciałoby mi się za każdym razem bawic w zbędne formalności. Mowie oczywiscie wyłącznie za siebie, że nawet jakbym nie była wierząca, to po prostu dla świetego spokoju bym go i tak i tak wzięła.
Przecież można wziąć cywilny i nie ma to nic wspólnego z wiarą :p

Przecież można wziąć cywilny i nie ma to nic wspólnego z wiarą :p
Może zle sformułowałam. Chodziło mi o to, ze pomijając to ze ja to zrobiłam z powodu wiary to w Polsce pary bez ślubu mają dosyc skomplikowaną prawnie sytuację, podczas kiedy w małżeństwie działają domniemania, jest wspólność i ogolnie jest dużo łatwiej i prościej

Poza nazwiskiem dzieci i (no i tym debilem na Okęciu) nigdy żadnych dodatkowych formalności z powodu tego że nie jesteśmy małżeństwem
No a kwestia współwłasności na przykład? W małżeństwie wchodzi ci to po prostu do majątku, tutaj trzeba nabyć na współwłasność. Mowie o tego typu kwestiach. I nie… nie chodzi mi żeby kogoś do czegoś przekonywać. Chodzi mi wyłącznie o moje własne, prywatne lenistwo ;)

W Polsce dają bez problemu :D.
Moja lekarka po CP wystawiła mi 3 tyg I to nie musiałam nawet pytać wiec myślę ze nie będzie problemu na ten jeden dzień wziąć L4

Tutaj kwestie prawne są inaczej rozpatrywane, tutaj istnieją związki partnerskie albo ludzie całe życie żyją bez ślubu. Nie ma z tym problemu ale wiem że jeśli pojawi się dziecko to chciałabym żebyśmy wzięli slub tak dla uregulowania statusu 😁😁
Ale właśnie taki slub skromy plaża + obiad czy kolacja.

Mysle zorganizowali wszystko sami w pol roku. Bez spiny, chcieliśmy zeby to była zabawa dla wszystkich a nie pokazowka. Wiec skupiliśmy się na tym żeby było jedzenie i muzyka - a ze jestesmy anty-discopolo to byl nasz glowny cel poszukiwan ;)
Także serio - da się nawet przy ograniczonym czasie.
Ja jestem beznadziejna w imprezy 🤷🏽‍♀️ serio 🤷🏽‍♀️ nawet swoje 30ste urodziny zjebałam 😂😂😂😂

Moja lekarka po CP wystawiła mi 3 tyg I to nie musiałam nawet pytać wiec myślę ze nie będzie problemu na ten jeden dzień wziąć L4

Tutaj kwestie prawne są inaczej rozpatrywane, tutaj istnieją związki partnerskie albo ludzie całe życie żyją bez ślubu. Nie ma z tym problemu ale wiem że jeśli pojawi się dziecko to chciałabym żebyśmy wzięli slub tak dla uregulowania statusu 😁😁
Ale właśnie taki slub skromy plaża + obiad czy kolacja.

Ja jestem beznadziejna w imprezy 🤷🏽‍♀️ serio 🤷🏽‍♀️ nawet swoje 30ste urodziny zjebałam 😂😂😂😂
Aż korci żeby zapytać na czym to zjebanie polegało ;)

reklama
Do góry