reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

@Nel331 co u Ciebie? Jak się czujesz?? Dawno nie było wieści od Ciebie 🤔
Hej ! Dziękuje, ze pytasz ! Staram się czytać na bierząco, ale po tych lekach jestem strasznie śpiąca i skołowana, ze ciężko mi się skupić😞 spróbuje jakoś nadrobić.
A poza złym samopoczuciem, ciągłym bolem głównym i albo sennością albo bezsennością jest ok.. czasem bolą mnie mięśnie.. mam nadzieje, ze jak od lipca zaczniemy działać to się uda!
A co u Ciebie ?

reklama
Mojej koleżance z sali lekarz w szpitalu X tak powiedział. Musi Pani urodzić trzecie martwe dziecko w połowie ciąży bym założył Pani za Pani pieniądze taśmę TAC.
Więc nic mnie już nie zdziwi. Złożyli jej innym
Tak, mnie też jeden geniusz powiedział, że on mi takich badań nie zlecał. Ba, on nawet swojej żonie nie zlecał a dwa razy poroniła. Dopiero po trzecim poronieniu mógłby się nad tym zastanowić. No to pozdro ;)...

z drugiej strony aborcja napewno zostałaby z nią na całe życie wiec nie chodzi o namawianie tylko o pomoc w podjęciu decyzji
mam znajome po aborcji, ze względu na niechcianą ciąże i naprawdę to im w życiu nie ciąży. Maja rodziny, mężów, dzieci - dalej twierdzą że to była najlepsza decyzja w ich życiu w tamtym momencie.

wydaje mi się że gorzej przezywają terminację kobiety które dziecka chciały (a dziecko było chore) - moja przyjaciółka po terminacji ciąży z wadą letalną gdzie chłopczyk nie miałby szans na przeżycie (triplodia) nie przepracowała tego do dzisiaj :(

Właśnie dzwonili do mnie ze szpitala że mam jutro obowiązkowo przyjechać bo są wyniki mojej histo z łyżeczkowania.
I że umawiają mi konsultacje z dyrektorem szpitala na cito.
Nic więcej oczywiście nie wiem.

No, to długo nudno u mnie nie było…

Potrzebuje wsparcia i ojojania.

Właśnie dzwonili do mnie ze szpitala że mam jutro obowiązkowo przyjechać bo są wyniki mojej histo z łyżeczkowania.

Czyli to oznacza coś złego?

Dasz radę - jutro będziesz wiedziała o co chodzi. Może to nic złego - chociaż rzeczywiście nie brzmi to dobrze :(
Trzymaj się! I daj jutro znać. Na która masz wizytę?

Kurcze. Cieszyłam się Twoim okresem bo sama na swój czekam😉. A tu na horyzoncie brak, cienkie endo i jakiś mały pęcherzyk. Oby nie było tak jak się zapowiada po telefonie. Trzymam kciuki.

Wiedziałyście że są leki bezpłatne do stosowania w ciąży? Dla mnie dzisiaj to odkrycie 😄 czyli luteinę i heparyne jeśli będę potrzebować to wystarczy iść do lekarza na nfz i dostanę za darmo? Ktoś to sprawdził w praktyce?
Tak, ja w poprzedniej ciąży miałam heparyne i luteine za darmo. Dziwnie tak iść do apteki i nic nie płacić. Raz się lekarz pomylił i zamiast C wpisał Ryczałt ale też tanio było.

Czyli to oznacza coś złego?
Myślę że tak, jak nie ma nic złego to nie dzwonią i tylko trzeba wynik odebrać :-(

Oby nic poważnego to nie było 😞

reklama

o ja, kochana! Daj koniecznie znać co się dzieje! Jestem myślami z Tobą.

Do góry