ja tak robię przyznaje sięEj, dziewczyny, proszę bez linczu, tak informacyjnie: czy jakbym sama na własną rękę zaczęła brac acard to narobilabym sobie wiecej szkody niż pozytku?
reklama
Mmiiaa
Fanka BB :)
A jaka dawke bierzesz?ja tak robię przyznaje się
Lena1984
Przez cały cykl?ja tak robię przyznaje się
klasyczna 75A jaka dawke bierzesz?
odstawiam na czas @ ,nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych u siebiePrzez cały cykl?
Anasta07
Oczywiście że piję, takto od 2 lat żyłabym prawie w abstynencji, a nie stać mnie na to Testuję zazwyczaj od ok 10dpo i wtedy czasem te 4 dni nie piję, a jak zrobię test i negatyw to piję...Jak dobrze, że nie jestem sama. Ja dziś wyczerpalam limit przekleństw…. Nie wiem chyba muszę wypić piwo Chociaż nie wiem… wlaśnie laski, po owulacji kosztujecie okazjonalnie jakiś trunków? Czy kategorycznie do dnia małpy nie?
Ja się dzis dowiedziałam że jakaś szwagierka koleżanki z pracy miała nieregularne okresy, no i jakoś nie ma i nie ma tego okresu a brzuch ją boli, zrobiła test, pozytyw, poszła do lekarza a tam 11tc :O Pozazdrościłam nieświadomości i spokojnego przejścia najgorszej części ciąży. Aha, no i w sobotę ma swój własny ślub.@Agnes4312 przykro mi .... monitoruj tą betę jeszcze na wszelki wypadek. Jest dość wysoka na tak niski progesteron. Upewnij się że spada....
Ja dzis dowiedziałam się o ciąży dziewczyny z mojego teamu ... taka co jej nikt nie lubi i ogólnie ciężki temat ... nie spodziewałam się że tak bardzo mnie to ruszy ... myślałam że już się z tym uporałam ale chyba jednak nie ....
Nie chcę tu zabijać entuzjazmu, ale nie rozumiem jak inseminacja miałaby pomóc jeśli np rzęski w obu jajowodach są uszkodzone... Dla mnie to nie ma większego sensu i równie dobrze może się udać naturalnie, szanse takie same.Wrociłam właśnie od gina... mowil ogolnie ze pacjentki z 1 droznym jajowodem tez zachodza w ciaze, ale z drugiej strony jesli 1 jajowod jest niedrozny to cos musialo to spowodować, a ze leza bardzo blisko siebie to zazwyczaj dotyka to obu jajowodow i mimo ze ten 1 jest drożny to moze i tak miec zniszczone rzeski i byc niefunkcjonalny ale na razie mamy próbować, 3 cykle po hsg sa kluczowe, wiec mamy dzialac i rownolegle bedziemy robic monitoring tak zeby miec 3 cykle zaobserwowane, stary ma isc zbadać nasienie. Jesli sie nie uda to sugerował, żeby pomyslec o inseminacji i celować z nia w owu po droznej stronie, choc z owu po niedroznej tez jest szansa ale mniejsza.
A monitoring nr 2 robimy juz w tym cyklu i o dziwo mam po 1 pecherzyku 15 mm po obu stronach, można strzelić blizniaki nie ma juz sladu po kontrascie, co go bardzo zdziwilo, ale mozemy sie juz w tym cyklu starać. Przy takich pecherzykach to wydaje mi sie ze bardziej w sobote może być owu, takze sie ciesze, bo stary zdąży wrócić w poniedziałek ide zobaczyć czy pękły
Moim zdaniem szkody zbytnio sobie nie narobisz, przecież to lek bez recepty i działa jak aspiryna którą się bierze na przeziębienie Wszystko pod warunkiem że nie jesteś uczulona, bo ja na przykład jestem Mogą ale nie muszą oczywiście pojawić się objawy niepożądane związane z jego braniem, tj plamienie i łatwiejsze siniaczenie czy krwawienia z nosa.Ej, dziewczyny, proszę bez linczu, tak informacyjnie: czy jakbym sama na własną rękę zaczęła brac acard to narobilabym sobie wiecej szkody niż pozytku?
Mmiiaa
Do tej inseminacji to akurat podchodze z dystansem, musze o tym wiecej poczytac i wyrobic sobie zdanie tylko hmm patrzylam ze jest inseminacja domaciczna czy jakos tak, czy wtedy nie omija sie właśnie jajowodu i dlatego bylaby rozwiazaniem? Jeśli glupoty pisze to poprawcie, co by nie szło w światOczywiście że piję, takto od 2 lat żyłabym prawie w abstynencji, a nie stać mnie na to Testuję zazwyczaj od ok 10dpo i wtedy czasem te 4 dni nie piję, a jak zrobię test i negatyw to piję...
Ja się dzis dowiedziałam że jakaś szwagierka koleżanki z pracy miała nieregularne okresy, no i jakoś nie ma i nie ma tego okresu a brzuch ją boli, zrobiła test, pozytyw, poszła do lekarza a tam 11tc :O Pozazdrościłam nieświadomości i spokojnego przejścia najgorszej części ciąży. Aha, no i w sobotę ma swój własny ślub.
Nie chcę tu zabijać entuzjazmu, ale nie rozumiem jak inseminacja miałaby pomóc jeśli np rzęski w obu jajowodach są uszkodzone... Dla mnie to nie ma większego sensu i równie dobrze może się udać naturalnie, szanse takie same.
Moim zdaniem szkody zbytnio sobie nie narobisz, przecież to lek bez recepty i działa jak aspiryna którą się bierze na przeziębienie Wszystko pod warunkiem że nie jesteś uczulona, bo ja na przykład jestem Mogą ale nie muszą oczywiście pojawić się objawy niepożądane związane z jego braniem, tj plamienie i łatwiejsze siniaczenie czy krwawienia z nosa.
A co do acardu to ja juz bez niego mam łatwo siniaki i krwawienie z nosa, wiec mogłabym sobie zaszkodzic?
Mmiiaa
Ale nie racja to i tak przez jajowod przeciez musi przejsc, mialam zacmienie xD czyli w sunie jak sie w najblizszym czasie nie uda to trzeba zrobic laparo i wtedy będzie wiadomo czy ten drozny jajowod ma uszkodzobe rzeski?Do tej inseminacji to akurat podchodze z dystansem, musze o tym wiecej poczytac i wyrobic sobie zdanie tylko hmm patrzylam ze jest inseminacja domaciczna czy jakos tak, czy wtedy nie omija sie właśnie jajowodu i dlatego bylaby rozwiazaniem? Jeśli glupoty pisze to poprawcie, co by nie szło w świat
A co do acardu to ja juz bez niego mam łatwo siniaki i krwawienie z nosa, wiec mogłabym sobie zaszkodzic?
Kamilad
Ja akurat jestem #teamacard bo wierzę że dzięki temu w końcu mi wyszlo z tą ciążą dawka 75 nie powinna nikomu krzywdy zrobić, chyba że ma się uczulenie na aspirynę. Poza tym przy tych wszystkich powszechnie już występujących mutacjach i tak lekarze wdrażają Acard profilaktycznie
reklama
Kamilad
Właśnie @Moonstone coś Ci gin odpisał na Twoje mutacje?