reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Jak dobrze, że nie jestem sama. Ja dziś wyczerpalam limit przekleństw…. 😂😂😂 Nie wiem chyba muszę wypić piwo 😂 Chociaż nie wiem… wlaśnie laski, po owulacji kosztujecie okazjonalnie jakiś trunków? Czy kategorycznie do dnia małpy nie?
Oczywiście że piję, takto od 2 lat żyłabym prawie w abstynencji, a nie stać mnie na to 😂 Testuję zazwyczaj od ok 10dpo i wtedy czasem te 4 dni nie piję, a jak zrobię test i negatyw to piję...
@Agnes4312 przykro mi .... monitoruj tą betę jeszcze na wszelki wypadek. Jest dość wysoka na tak niski progesteron. Upewnij się że spada....

Ja dzis dowiedziałam się o ciąży dziewczyny z mojego teamu ... taka co jej nikt nie lubi i ogólnie ciężki temat ... nie spodziewałam się że tak bardzo mnie to ruszy ... 😭😭 myślałam że już się z tym uporałam ale chyba jednak nie ....😔😔😔
Ja się dzis dowiedziałam że jakaś szwagierka koleżanki z pracy miała nieregularne okresy, no i jakoś nie ma i nie ma tego okresu a brzuch ją boli, zrobiła test, pozytyw, poszła do lekarza a tam 11tc :O Pozazdrościłam nieświadomości i spokojnego przejścia najgorszej części ciąży. Aha, no i w sobotę ma swój własny ślub.
Wrociłam właśnie od gina... mowil ogolnie ze pacjentki z 1 droznym jajowodem tez zachodza w ciaze, ale z drugiej strony jesli 1 jajowod jest niedrozny to cos musialo to spowodować, a ze leza bardzo blisko siebie to zazwyczaj dotyka to obu jajowodow i mimo ze ten 1 jest drożny to moze i tak miec zniszczone rzeski i byc niefunkcjonalny 🙄 ale na razie mamy próbować, 3 cykle po hsg sa kluczowe, wiec mamy dzialac i rownolegle bedziemy robic monitoring tak zeby miec 3 cykle zaobserwowane, stary ma isc zbadać nasienie. Jesli sie nie uda to sugerował, żeby pomyslec o inseminacji i celować z nia w owu po droznej stronie, choc z owu po niedroznej tez jest szansa ale mniejsza.
A monitoring nr 2 robimy juz w tym cyklu i o dziwo mam po 1 pecherzyku 15 mm po obu stronach, można strzelić blizniaki 😁😁 nie ma juz sladu po kontrascie, co go bardzo zdziwilo, ale mozemy sie juz w tym cyklu starać. Przy takich pecherzykach to wydaje mi sie ze bardziej w sobote może być owu, takze sie ciesze, bo stary zdąży wrócić 😁 w poniedziałek ide zobaczyć czy pękły
Nie chcę tu zabijać entuzjazmu, ale nie rozumiem jak inseminacja miałaby pomóc jeśli np rzęski w obu jajowodach są uszkodzone... Dla mnie to nie ma większego sensu i równie dobrze może się udać naturalnie, szanse takie same.
Ej, dziewczyny, proszę bez linczu, tak informacyjnie: czy jakbym sama na własną rękę zaczęła brac acard to narobilabym sobie wiecej szkody niż pozytku?
Moim zdaniem szkody zbytnio sobie nie narobisz, przecież to lek bez recepty i działa jak aspiryna którą się bierze na przeziębienie :) Wszystko pod warunkiem że nie jesteś uczulona, bo ja na przykład jestem :) Mogą ale nie muszą oczywiście pojawić się objawy niepożądane związane z jego braniem, tj plamienie i łatwiejsze siniaczenie czy krwawienia z nosa.

Oczywiście że piję, takto od 2 lat żyłabym prawie w abstynencji, a nie stać mnie na to 😂 Testuję zazwyczaj od ok 10dpo i wtedy czasem te 4 dni nie piję, a jak zrobię test i negatyw to piję...

Ja się dzis dowiedziałam że jakaś szwagierka koleżanki z pracy miała nieregularne okresy, no i jakoś nie ma i nie ma tego okresu a brzuch ją boli, zrobiła test, pozytyw, poszła do lekarza a tam 11tc :O Pozazdrościłam nieświadomości i spokojnego przejścia najgorszej części ciąży. Aha, no i w sobotę ma swój własny ślub.

Nie chcę tu zabijać entuzjazmu, ale nie rozumiem jak inseminacja miałaby pomóc jeśli np rzęski w obu jajowodach są uszkodzone... Dla mnie to nie ma większego sensu i równie dobrze może się udać naturalnie, szanse takie same.

Moim zdaniem szkody zbytnio sobie nie narobisz, przecież to lek bez recepty i działa jak aspiryna którą się bierze na przeziębienie :) Wszystko pod warunkiem że nie jesteś uczulona, bo ja na przykład jestem :) Mogą ale nie muszą oczywiście pojawić się objawy niepożądane związane z jego braniem, tj plamienie i łatwiejsze siniaczenie czy krwawienia z nosa.
Do tej inseminacji to akurat podchodze z dystansem, musze o tym wiecej poczytac i wyrobic sobie zdanie 🙂 tylko hmm patrzylam ze jest inseminacja domaciczna czy jakos tak, czy wtedy nie omija sie właśnie jajowodu i dlatego bylaby rozwiazaniem? Jeśli glupoty pisze to poprawcie, co by nie szło w świat 😅

A co do acardu to ja juz bez niego mam łatwo siniaki i krwawienie z nosa, wiec mogłabym sobie zaszkodzic?

Do tej inseminacji to akurat podchodze z dystansem, musze o tym wiecej poczytac i wyrobic sobie zdanie 🙂 tylko hmm patrzylam ze jest inseminacja domaciczna czy jakos tak, czy wtedy nie omija sie właśnie jajowodu i dlatego bylaby rozwiazaniem? Jeśli glupoty pisze to poprawcie, co by nie szło w świat 😅

A co do acardu to ja juz bez niego mam łatwo siniaki i krwawienie z nosa, wiec mogłabym sobie zaszkodzic?
Ale nie racja to i tak przez jajowod przeciez musi przejsc, mialam zacmienie xD czyli w sunie jak sie w najblizszym czasie nie uda to trzeba zrobic laparo i wtedy będzie wiadomo czy ten drozny jajowod ma uszkodzobe rzeski?

Ja akurat jestem #teamacard bo wierzę że dzięki temu w końcu mi wyszlo z tą ciążą :) dawka 75 nie powinna nikomu krzywdy zrobić, chyba że ma się uczulenie na aspirynę. Poza tym przy tych wszystkich powszechnie już występujących mutacjach i tak lekarze wdrażają Acard profilaktycznie

reklama
Do góry