reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Jakoś tak staram się podchodzić do tego chłodno. Dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży i jednocześnie, że już jej nie będzie, więc nie zdążyłam się przyzwyczaić... Może emocje do mnie dojdą po czasie, nie wiem. Boję się tylko bólu, ale poprzednio po tabletkach poronnych nie bolało mnie bardziej niż na okres, a ciąża była w 10tc przerywana, duże puste pęcherze, to myślę że przy tak małej becie odczuje to jak zwykły okres. Tydzień po tygodniu okres😅
Nawet tak sobie myślę, że tchnęło to we mnie trochę nadziei. Tzn, że starego plemniki żyją. Moje jajeczko też było. Nie jesteśmy bezpłodni. Jak to "koleżanka" z forum napisała to tylko zlepek informacji genetycznych 🤦‍♀️
Moze teraz rozszerzę diagnostykę, może faktycznie w kierunku tego progesteronu, albo krzepnięcia krwi, albo coś innego i kolejną ciąże już donoszę ❤️
Dziękuję wam za wsparcie, to bardzo miłe ❤️

reklama
A orientujecie się czy przysługuje mi teraz zwolnienie lekarskie?
Nie wiem, jak z to jest punktu widzenia ginekologicznego, ale ogólnie zwolnienie lekarskie jest stworzone z myślą o sytuacjach kiedy zdrowie lub samopoczucie nie pozwala ci pracować i to dotyczy zarówno kwestii fizycznych jak i psychicznych. Myślę, że każdy lekarz zrozumie, jeśli powiesz, że potrzebujesz kilku czy kilkunastu dni żeby dojść do siebie po takim doświadczeniu, bo dla świadomie starającej się kobiety, dla ciebie było to traumatyczne.

Ej, dziewczyny, proszę bez linczu, tak informacyjnie: czy jakbym sama na własną rękę zaczęła brac acard to narobilabym sobie wiecej szkody niż pozytku?

Ja kiedyś sobie tak ubzdurałam, że taki acard pomógłby mi m.in. z krwawieniem menstruacyjnym, ale lekarze nie brali mojego "wydaje mi się" na poważnie. W ogóle nie słuchali, bo wskazań nie było 🙈. A bliska mi pielęgniarka mówiła że to nie jest takie proste rozrzedzać sobie krew bez konkretnej przyczyny, bo później mogą być problemy.

Także tak to:).

reklama
Do góry