reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Hej dziewczyny jestem po wizycie,ale nie jestem jakoś specjalnie zadowolona. Owszem macica czysta,nie ma krwi,ale w tym przypadku niestety ten profesor mi nie pomoże, jedynie operator , który operował. Co do laparoskopii to niestety u mnie musi to być laparotomia czyli znowu rozcięcie powłok brzusznych. Zapisał mi termin na udrożnienie jajowodów, usunięcie ewentualnych zrostów i założenie szwu TAC, który u mnie jest niezbędny do donoszenia ciąży,ale termin 10 październik 2023 ponad rok czekania... Można taki szew założyć prywatnie,ale to koszt ok. 15 tysięcy . Będę myśleć i szukać chyba dalej. Sama już nie wiem.

Hej dziewczyny jestem po wizycie,ale nie jestem jakoś specjalnie zadowolona. Owszem macica czysta,nie ma krwi,ale w tym przypadku niestety ten profesor mi nie pomoże, jedynie operator , który operował. Co do laparoskopii to niestety u mnie musi to być laparotomia czyli znowu rozcięcie powłok brzusznych. Zapisał mi termin na udrożnienie jajowodów, usunięcie ewentualnych zrostów i założenie szwu TAC, który u mnie jest niezbędny do donoszenia ciąży,ale termin 10 październik 2023 ponad rok czekania... Można taki szew założyć prywatnie,ale to koszt ok. 15 tysięcy . Będę myśleć i szukać chyba dalej. Sama już nie wiem.
A co mówił lekarz, który Cię operował? On chciał podjąć walkę czy to ten , który proponował usunięcie macicy? Jakie są rokowania na powtórkę przy kolejnej miesiączce?

A co mówił lekarz, który Cię operował? On chciał podjąć walkę czy to ten , który proponował usunięcie macicy? Jakie są rokowania na powtórkę przy kolejnej miesiączce?
To zupełnie inny lekarz, byłam pierwszy raz u Niego,ale właśnie też ze względu na taśmę TAC,bo tylko on zakłada w moim województwie i ze względu na właśnie sprawdzenie drożności jajowodów. No i mam termin,ale to ponad rok czasu 😔🥺 w przypadku teraz,gdyby coś się działo to mam właśnie się kontaktować z lekarzem,który mnie operował. Może być dobrze,ale też może się coś dziać, tego się nie dowiem dopóki miesiączka nie przyjdzie. Mam już ochotę to wszystko odpuścić,bo u mnie jest tyle tych komplikacji, że zaczynam mieć po prostu dość.

To zupełnie inny lekarz, byłam pierwszy raz u Niego,ale właśnie też ze względu na taśmę TAC,bo tylko on zakłada w moim województwie i ze względu na właśnie sprawdzenie drożności jajowodów. No i mam termin,ale to ponad rok czasu 😔🥺 w przypadku teraz,gdyby coś się działo to mam właśnie się kontaktować z lekarzem,który mnie operował. Może być dobrze,ale też może się coś dziać, tego się nie dowiem dopóki miesiączka nie przyjdzie. Mam już ochotę to wszystko odpuścić,bo u mnie jest tyle tych komplikacji, że zaczynam mieć po prostu dość.
Myślę ze warto by bylo sie zorientować jakie sa terminy na ten zabieg ogolnie w calej Polsce, bo jest sie okaże ze w innym województwie bedzie szybszy termin, np. za kilka miesiecy to warto tam pojechać 🙂

A to nie kontaktowałaś się z lekarzem który Cie operował?

reklama
Do góry