reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Sobie to powtarzam od roku (ale nie jestem w stanie odpuścić xd) to wam nie będę mówić 😂. Staramy się mężem od 3 lat i nawet nie mamy diagnozy to jest kabaret 😤. Jego wyniki w porządku, ja mam słabe owulacje. Drożność oki, rezerwa dobra, wrogość wykluczona. TSH, glukoza i te inne zmory są w normie. Od pół roku jestem stymulowana wszystko jak w zegarku i kiszka..... Dziś byłam na monitoringu. 10 dc pęcherzyk prawie 2 cm. Lekarz kazał jutro wziąć zastrzyk na pęknięcie ale kazał jeszcze polecieć na badanie estradiolu. I takie jajo że szok, 72 przy normie 200-300. Jak zadzwoniłam z wynikiem to kazał mi wziąć ten zastrzyk ale przy takim estradiolu nie robić sobie nadziei. Zastanawiam się co jest mniej bolesne rzucenie się pod pociąg czy z mostu 🤔 normalnie chce mi się wyć 🥺
Tylko w sumie czemu estradiol powinno sie badać w 3dc? Czy zbadany 10 dc jest dalej miarodajny?

reklama
Tylko w sumie czemu estradiol powinno sie badać w 3dc? Czy zbadany 10 dc jest dalej miarodajny?
W 3 dc miałam coś koło 10 czyli jak kobieta po menopauzie 😒 ale lekarz mówił, że po stymulacji podskoczy i nie podskoczył na tyle żeby była szansa na ciążę 🙄 badanie dzień przed owulacją pozwala określić jakość komórki jajowej.

W 3 dc miałam coś koło 10 czyli jak kobieta po menopauzie 😒 ale lekarz mówił, że po stymulacji podskoczy i nie podskoczył na tyle żeby była szansa na ciążę 🙄 badanie dzień przed owulacją pozwala określić jakość komórki jajowej.
To może w końcu masz diagnozę z czego wynika problem i będzie możliwość szybko lekami to wyrównać :)
Rozumiem twoje rozżalenie, sama staram się 2 lata i 2 ciąże poronione w między czasie, i ze swojego doświadczenia wiem, że jak mam ochotę wyć, to wyję... Taki upust emocjom też pomaga zebrać dupę i walczyć dalej❤️

To może w końcu masz diagnozę z czego wynika problem i będzie możliwość szybko lekami to wyrównać :)
Rozumiem twoje rozżalenie, sama staram się 2 lata i 2 ciąże poronione w między czasie, i ze swojego doświadczenia wiem, że jak mam ochotę wyć, to wyję... Taki upust emocjom też pomaga zebrać dupę i walczyć dalej❤️
W poprzednich cyklach estradiol był w porządku, słaby był progesteron. Zaczęłam brać luteinę, progesteron jest w porządku to estradiol się zesrał... Błędne koło

W poprzednich cyklach estradiol był w porządku, słaby był progesteron. Zaczęłam brać luteinę, progesteron jest w porządku to estradiol się zesrał... Błędne koło
A prolaktynę kiedyś badałaś? I tą krzywą cukrową i insulinową o których dziewczyny wspominały?

Tak, leczę się od trzech lat i badałam już chyba wszystko co możliwe. Jak naciskam na diagnostykę lekarz powtarza, że już nie ma czego badać 🙄 prolaktynę badałam już kilkanaście razy z pewnością. Glukozę insulinę i homa ir badałam już 5 razy i za tydzień mam powtórzyć te badania na świeżo 😒
A prolaktynę kiedyś badałaś? I tą krzywą cukrową i insulinową o których dziewczyny wspominały?

Tak, leczę się od trzech lat i badałam już chyba wszystko co możliwe. Jak naciskam na diagnostykę lekarz powtarza, że już nie ma czego badać 🙄 prolaktynę badałam już kilkanaście razy z pewnością. Glukozę insulinę i homa ir badałam już 5 razy i za tydzień mam powtórzyć te badania na świeżo 😒
Ale homa liczy sie z gluzkozy i insuliny na czczo, mialas obciążenie glukoza i pobrania po 1 i 2h?

A to nie kontaktowałaś się z lekarzem który Cie operował?
Nie,to inny profesor.,ale znalazłam info , że w Olsztynie jeszcze jeden doktor zakłada taśmę TAC i właśnie pracuje na oddziale w którym lekarz, który mnie operował jest ordynatorem, będę jeszcze próbować tam,ale muszę trochę odpocząć.

reklama
Niski estradiol jest charakterystyczny m in dla pcos. Może powodować brak lub słabą jakość śluzu szyjkowego albo np osłabiać komórkę jajową. Co Twój lekarz mówi na śluz? Bez niego nawet najlepsze plemniki nie „popłyną” dalej. Masz pcos?

Do góry