reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

Asiu ja swoje usg połówkowe robiłam u swojego lekarza, bo przecież nie możesz chodzić na każde baranie do innego lekarza, musisz mieć zaufanie do swojego. Badanie 3/4d nie musi być powiązane z usg połówkowym. Jeśli chcesz je sobie zrobić to możesz, ale oprócz tego idź na połówkowe do swojego lekarza.
Ja też robiłam 4d ale dopiero w 29tc, gdyż lekarz powiedział że to badanie należy wykonywać między 28a32tc. Zresztą ja robiłam je głównie na pamiątkę, gdyż mój lekarz stwierdził że wg niego bardziej dokładny obraz jeśli chodzi o różne schorzenia otrzymuje się na 2d.
Za 4d w Świdnicy na Wałbrzyskiej (u mojego lekarza)płaciłam 150zł

klementyna nie wiem jak tobie ale mi się nasunęły kolejne pytania do zadania w szpitalu
-czy respektują plan porodu
-jak wygląda karmienie piersią gdy dziecko ma żółtaczkę i jest naświetlane

ja dzisiaj wylicytowałam BRIGHT STARS LEZACZEK BUJACZEK BCM (1767556946) - Aukcje internetowe Allegro
ale się cieszę, nowy taki widziałam za 288 :)

Ostatnia edycja:
reklama
klementyna nie wiem jak tobie ale mi się nasunęły kolejne pytania do zadania w szpitalu
-czy respektują plan porodu
-jak wygląda karmienie piersią gdy dziecko ma żółtaczkę i jest naświetlane

- ja plan porodu mam swój i na pewno przy wypełnianiu dokumentów szpitalnych szczegółowo określę jak ma mój poród wyglądać, troszkę podobne dokumenty wypełnia się podczas przyjęcia na oddział.

- myślę, że zależy to od Ciebie - jeśli będziesz chciała karmić to muszą wyjąc spod lamp, dać do karmienia i włożyć do naświetlania jeszcze raz. To my decydujemy co mogą robić z naszymi dziećmi, nie personel szpitalny /może być tu podobnie jak z postępowaniem personelu w pozycjach do porodu, wiedzą że nie mają racji ale robią tak, żeby było wygodnie dla nich a nie dla matki czy dziecka/.

Ostatnia edycja:
jak byłam przyjmowana do latawca to takich rzeczy nie wypełniałam
tylko osoby które informować o stanie zdrowia, zgoda na przyjęcie na oddział, zgoda do wykonywania niezbędnych zapiegów, potwierdzenia zapoznania się z kartą praw pacjenta i to chyba tyle

hej

nie wiadomo jak będzie przy przyjęciu do porodu? może już w Latawcu są takie karty? karta przebiegu porodu na pewno nie jest jeszcze używana w 100% w każdym szpitalu, ale możesz uzgodnić - przekazać pewne rzeczy położnej typu: na co sie zgadzasz a czego sobie nie życzysz, i muszą to respektować jeśli jest to zgodne z KPP i fundacją rodzić po ludzku.
Przeczytałam tą kartę przebiegu porodu i naprawdę można spokojnie uzgodnić te rzeczy w trakcie porodu tylko nie pozwolić sobie wejść na głowę i znać swoje prawa.

hej ciężarówki

ja dzisiaj byłam na wizycie i ogólnie jest wszystko ok, obejrzałam małą na 4d bo lekarz kupił nową zabawkę i postanowił potestować na mnie:) między 34 a 37 tc kazał mi zrobić badania na paciorkowca, chyba zrobię je w szpitalu bo w mojej przychodni kosztuje to 45zł a klementyna coś pisała że w szpitalu 15

dzisiaj zrobiłam sobie listę rzeczy do spakowania do szpitala, żebym o niczym nie zapomniała:)

dokładnie, w szpitalu kosztuje 15 zł tylko musisz wziąć wcześniej próbówkę i zanieść już pobrany materiał do badania. Na wynik czekałam 2 dni.
Ja już mam torby spakowane, jeszcze zostało dołożyć szczoteczkę, pastę, szampon....takie pierdoły kosmetyczne. Reszta już siedzi w torbie i czeka na godzinę zero :-)

nie, chyba że akurat będzie czynna poradnia K i poprosisz pielęgniarkę żeby pobrała. A nie możesz sama w domu sobie pobrać albo Małżon niech pobierze? to nic trudnego, naprawdę. To wygląda jak patyczek do czyszczenia ucha tylko nie wsadzasz do ucha ;-) nic nie boli i śmiało można zrobić to w domu. W próbówce jest pożywka więc nie trzeba się spieszyć i zaraz zanosić, chyba do 17.30 można dostarczać te próbówki.

Ostatnia edycja:
ja tam wole sobie sama nie pobierać, i chłop też niech lepiej tego nie robi;-)

a tak w ogóle to witam dzisiaj

trochę się rozpadało - dobrze może się ochłodzi, tylko niech przestanie do 13 bo jakieś zakupy obiadowe trzeba zrobić:)
a tak ap ropo to proszę trzymać kciuki żeby w sobotę było chłodno, bo inaczej padnę na tym ślubie i weselu:)

reklama
cześć

ja do mojego mam na tyle zaufania, że wiem że zrobi to dobrze...w końcu jest ojcem moich dzieci :tak: ale każdy ma prawo wyboru.

coś chyba się nie ochłodzi dzisiaj bo już jest gorąco a ledwo przestało padać.

Do góry