klementyna33
Fanka BB :)
co do szczepień to już swoje zdanie na ten temat tu wyrażałam, mam zamiar szczepić na szczepionki obowiązkowe zgodnie z kalendarzem szczepień
Kasia, ja nie namawiam nikogo na nieszczepienie bo to nie moje dzieci, ja się nie wtrącam. Co do moich to wiem, że szczepiła nie będę już wcale, ani tego co się urodzi ani starszego. Przerabiałam na starszym objawy krzyku mózgowego po podaniu szczepionki a lekarka wmawiała, że to kolka - dziwnym trafem wystąpiła zaraz po szczepieniu /w książeczce zdrowia pięknie opisane objawy a leki na kolkę wcale nie pomagały/. Podałam tylko linki, bo warto przeczytać i popatrzeć na sprawę nie z perspektywy koncernów farmaceutycznych, które zarabiają krocie na szczepieniach i nigdy nie powiedzą, że są szkodliwe. A kalendarz szczepień występuje tylko w Polsce i Rumunii - ciekawe, prawda? Inne kraje europejskie odeszły od kalendarza ale tam się mówi otwarcie o powikłaniach poszczepiennych i rodzice nie szczepią tyloma szczepionkami co u nas a już na pewno nie dzieciątka 2 godzinne, u których nie wiadomo czy neurologicznie jest z nimi wszystko ok - to można stwierdzić najszybciej po 3 miesiącu życia dziecka. Czasem z własnej nieświadomości można zrobić z dziecka warzywo - wiem, brzmi to strasznie ale przypadków takich sporo, kiedy dziecko idzie na szczepienie zdrowe i wesołe a po szczepieniu już nigdy takie nie jest. Nie ma także lekarza, który weźmie pełną odpowiedzialność za to, że dziecku po szczepieniu nic się nie stanie, że nie wystąpią powikłania poszczepienne ani, że nie zachoruje na daną chorobę mimo zaszczepienia. Smutne to ale prawdziwe.
tu są wypowiedzi rodziców, których dzieci niestety mocno się zmieniły po szczepieniach, wypowiadają się również lekarze, mnóstwo tego w sieci aż się wierzyć nie chce że aż tyle.
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22205
isabell - co u Ciebie?? jak się czujesz?? Maluch już chce wychodzić czy jeszcze uparcie siedzi na miejscu :-)??
marcynda - gdzieś jesteś?
asia - co powiedział lekarz? napisz co i jak z dzieciątkiem, i co z Twoim L4?
Ostatnia edycja: