Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
Nie ma co podziwiać, miałam farta albo taka ma natura[emoji4]To naprawdę podziwiam ... ja z każdym
No ale jak to się mówi [emoji2] jest warto [emoji173]️[emoji1588]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ma co podziwiać, miałam farta albo taka ma natura[emoji4]To naprawdę podziwiam ... ja z każdym
No ale jak to się mówi [emoji2] jest warto [emoji173]️[emoji1588]
Ja haftnęłam dwa razy w drugiej ciąży i tyle z moich ciążowych wymiotów
Ale żeby nie było kolorowo, uczucie nudności miałam w 3 ostatnich ciążach. Tylko syn był łaskawy i oszczędził matce kłopotów trawiennych
Nie wiem jestem po 3 cc lejarz mi odradzal kolejna ciaze bo stwierdzil, ze moja macica jest zniszczona a ja nie zapytalam czy np za kilka lat jest mozliwosc, ze sie zregeneruje. Na razie na pewno nie, ale za pare lat to nie wiem☺ Ja mialam silne krwawienia na poczatku, robily mi sie krwiaki. Pierwsza ciaza jedno silne krwawienie ale to takie, ze lalo mi sie po nogach plamienia byly do 18 tygodnia. Druga ciaza 4 silne krwawienia plamienia do 16 tygodnia, potem zapalenie uszu I zatok antybiotyk ropa mi oczami leciala, niezyt zoladkowo jelitowy trafilam odwodniona do szpitala nerki przestawaly pracowac odwodnilam sie w 4 godziny I potem 25 tydzien zaczely sie skurcze na luteinie wytzrymalam do 35 tygodnia. Ta ciaza ze wzgledu na poprzednia od poczatku duphaston, magnez I nospa a I tak 5 razy krwawienie plamienie do 16 tygodnia potem juz skurcze. Porod zatrzymywany w 34 tygodniu regularna akcja skurczowa dalysmy rade do 36 tygodnia tak w skrocie moja historia☺Kinga30 a planujesz więcej dzieci? Ja po takiej jednej ciąży jak Twoja już bym miała dość moje bezproblemowe zupełnie od początku do końca a ja narzekałam bo zwyczajnie nie lubiłam tego stanu bardzo
To trochę Ci się nazbierało.Nie wiem jestem po 3 cc lejarz mi odradzal kolejna ciaze bo stwierdzil, ze moja macica jest zniszczona a ja nie zapytalam czy np za kilka lat jest mozliwosc, ze sie zregeneruje. Na razie na pewno nie, ale za pare lat to nie wiem[emoji5] Ja mialam silne krwawienia na poczatku, robily mi sie krwiaki. Pierwsza ciaza jedno silne krwawienie ale to takie, ze lalo mi sie po nogach plamienia byly do 18 tygodnia. Druga ciaza 4 silne krwawienia plamienia do 16 tygodnia, potem zapalenie uszu I zatok antybiotyk ropa mi oczami leciala, niezyt zoladkowo jelitowy trafilam odwodniona do szpitala nerki przestawaly pracowac odwodnilam sie w 4 godziny I potem 25 tydzien zaczely sie skurcze na luteinie wytzrymalam do 35 tygodnia. Ta ciaza ze wzgledu na poprzednia od poczatku duphaston, magnez I nospa a I tak 5 razy krwawienie plamienie do 16 tygodnia potem juz skurcze. Porod zatrzymywany w 34 tygodniu regularna akcja skurczowa dalysmy rade do 36 tygodnia tak w skrocie moja historia[emoji5]
Przypomniała mi sie sytuacja, która dot mojej koleżanki ze studiów. Dziewczyna ma na swoim koncie jedno poronienie i trzy cc gdzie lekarz prowadzacy przy ostatniej cesarce na jej prosbe podważał jej jajniki uznając, że czwarta ciaza zagraża jej życiu i zdrowiu. Porod sn w jej przypadku jest niemożliwy.Nie wiem jestem po 3 cc lejarz mi odradzal kolejna ciaze bo stwierdzil, ze moja macica jest zniszczona a ja nie zapytalam czy np za kilka lat jest mozliwosc, ze sie zregeneruje. Na razie na pewno nie, ale za pare lat to nie wiem[emoji5] Ja mialam silne krwawienia na poczatku, robily mi sie krwiaki. Pierwsza ciaza jedno silne krwawienie ale to takie, ze lalo mi sie po nogach plamienia byly do 18 tygodnia. Druga ciaza 4 silne krwawienia plamienia do 16 tygodnia, potem zapalenie uszu I zatok antybiotyk ropa mi oczami leciala, niezyt zoladkowo jelitowy trafilam odwodniona do szpitala nerki przestawaly pracowac odwodnilam sie w 4 godziny I potem 25 tydzien zaczely sie skurcze na luteinie wytzrymalam do 35 tygodnia. Ta ciaza ze wzgledu na poprzednia od poczatku duphaston, magnez I nospa a I tak 5 razy krwawienie plamienie do 16 tygodnia potem juz skurcze. Porod zatrzymywany w 34 tygodniu regularna akcja skurczowa dalysmy rade do 36 tygodnia tak w skrocie moja historia[emoji5]
Mozliwe, ze takTo trochę Ci się nazbierało.
Odnosnie zmęczonej macicy to niewiem czy czasami nie chodzi lekarzom bardziej o ilość ciaz. U mnie pomiedzy kazda z ciaz wieloletni odstep, a też uslyszalam podobny tekst.