reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

reklama
Ja haftnęłam dwa razy w drugiej ciąży i tyle z moich ciążowych wymiotów ;)
Ale żeby nie było kolorowo, uczucie nudności miałam w 3 ostatnich ciążach. Tylko syn był łaskawy i oszczędził matce kłopotów trawiennych :D

Każda ciąża jest inna [emoji5]
Ja tez mam taka nadzieje ze teraz za 4 razem zostanę oszczędzona [emoji23][emoji23][emoji1319]

Ja wymiotowałam tylko na początku w trzeciej ciąży ;) ja depilacja tylko maszynka i jest ok, nie podrażnia mnie :)
Mamunia gratuluje podjęcia zobowiązania do zrzucenia wagi i wytrwania!
Miałam racje co do kaszlu małego, jestem pewna na 100% ze zapalenie krtani, już ma gorączkę i mega szczeka. Mogę już być pediatra myśle..

Mnie w pierwszej mocno mdlilo wymiotowalam tylko pare razy. W drugiej wymiotowalam dalej niz widzialam 6 kg na minusie I cala ciaze mdlosci I w 3 tez wymiotowalam mocno do ok 14 tygodnia potem spokoj. Kazda ciaza z problemami I lezaca cala, oprocz pierwszej gdzie problemy byly do 20 tygodnia a potem wstalam, prowadzilam oszczedny tryb zycia ale moglam chodzic

Kinga30 a planujesz więcej dzieci? Ja po takiej jednej ciąży jak Twoja już bym miała dość :p moje bezproblemowe zupełnie od początku do końca a ja narzekałam bo zwyczajnie nie lubiłam tego stanu bardzo ;)

Kinga30 a planujesz więcej dzieci? Ja po takiej jednej ciąży jak Twoja już bym miała dość :p moje bezproblemowe zupełnie od początku do końca a ja narzekałam bo zwyczajnie nie lubiłam tego stanu bardzo ;)
Nie wiem jestem po 3 cc lejarz mi odradzal kolejna ciaze bo stwierdzil, ze moja macica jest zniszczona a ja nie zapytalam czy np za kilka lat jest mozliwosc, ze sie zregeneruje. Na razie na pewno nie, ale za pare lat to nie wiem☺ Ja mialam silne krwawienia na poczatku, robily mi sie krwiaki. Pierwsza ciaza jedno silne krwawienie ale to takie, ze lalo mi sie po nogach plamienia byly do 18 tygodnia. Druga ciaza 4 silne krwawienia plamienia do 16 tygodnia, potem zapalenie uszu I zatok antybiotyk ropa mi oczami leciala, niezyt zoladkowo jelitowy trafilam odwodniona do szpitala nerki przestawaly pracowac odwodnilam sie w 4 godziny I potem 25 tydzien zaczely sie skurcze na luteinie wytzrymalam do 35 tygodnia. Ta ciaza ze wzgledu na poprzednia od poczatku duphaston, magnez I nospa a I tak 5 razy krwawienie plamienie do 16 tygodnia potem juz skurcze. Porod zatrzymywany w 34 tygodniu regularna akcja skurczowa dalysmy rade do 36 tygodnia tak w skrocie moja historia☺

Nie wiem jestem po 3 cc lejarz mi odradzal kolejna ciaze bo stwierdzil, ze moja macica jest zniszczona a ja nie zapytalam czy np za kilka lat jest mozliwosc, ze sie zregeneruje. Na razie na pewno nie, ale za pare lat to nie wiem[emoji5] Ja mialam silne krwawienia na poczatku, robily mi sie krwiaki. Pierwsza ciaza jedno silne krwawienie ale to takie, ze lalo mi sie po nogach plamienia byly do 18 tygodnia. Druga ciaza 4 silne krwawienia plamienia do 16 tygodnia, potem zapalenie uszu I zatok antybiotyk ropa mi oczami leciala, niezyt zoladkowo jelitowy trafilam odwodniona do szpitala nerki przestawaly pracowac odwodnilam sie w 4 godziny I potem 25 tydzien zaczely sie skurcze na luteinie wytzrymalam do 35 tygodnia. Ta ciaza ze wzgledu na poprzednia od poczatku duphaston, magnez I nospa a I tak 5 razy krwawienie plamienie do 16 tygodnia potem juz skurcze. Porod zatrzymywany w 34 tygodniu regularna akcja skurczowa dalysmy rade do 36 tygodnia tak w skrocie moja historia[emoji5]
To trochę Ci się nazbierało.
Odnosnie zmęczonej macicy to niewiem czy czasami nie chodzi lekarzom bardziej o ilość ciaz. U mnie pomiedzy kazda z ciaz wieloletni odstep, a też uslyszalam podobny tekst.

Nie wiem jestem po 3 cc lejarz mi odradzal kolejna ciaze bo stwierdzil, ze moja macica jest zniszczona a ja nie zapytalam czy np za kilka lat jest mozliwosc, ze sie zregeneruje. Na razie na pewno nie, ale za pare lat to nie wiem[emoji5] Ja mialam silne krwawienia na poczatku, robily mi sie krwiaki. Pierwsza ciaza jedno silne krwawienie ale to takie, ze lalo mi sie po nogach plamienia byly do 18 tygodnia. Druga ciaza 4 silne krwawienia plamienia do 16 tygodnia, potem zapalenie uszu I zatok antybiotyk ropa mi oczami leciala, niezyt zoladkowo jelitowy trafilam odwodniona do szpitala nerki przestawaly pracowac odwodnilam sie w 4 godziny I potem 25 tydzien zaczely sie skurcze na luteinie wytzrymalam do 35 tygodnia. Ta ciaza ze wzgledu na poprzednia od poczatku duphaston, magnez I nospa a I tak 5 razy krwawienie plamienie do 16 tygodnia potem juz skurcze. Porod zatrzymywany w 34 tygodniu regularna akcja skurczowa dalysmy rade do 36 tygodnia tak w skrocie moja historia[emoji5]
Przypomniała mi sie sytuacja, która dot mojej koleżanki ze studiów. Dziewczyna ma na swoim koncie jedno poronienie i trzy cc gdzie lekarz prowadzacy przy ostatniej cesarce na jej prosbe podważał jej jajniki uznając, że czwarta ciaza zagraża jej życiu i zdrowiu. Porod sn w jej przypadku jest niemożliwy.

reklama
Do góry