reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

@evi55 ja nie słyszałam... Może przejdź się jeszcze do innego lekarza? Ja bym pewnie tak zrobiła, że następnego dnia po takiej diagnozie pognała do innego...
A może zrób beta hcg?
A jak zrobie to co moze być?czy jest ciąza czy nie ma?
Lekarz powiedzial ze jest ale nie rozwija sie prawidłowo. Juz sama mam metlik i niewiem o co chodzi. Chyba pójde jeszcze do kogos innego.

reklama
A jak zrobie to co moze być?czy jest ciąza czy nie ma?
Lekarz powiedzial ze jest ale nie rozwija sie prawidłowo. Juz sama mam metlik i niewiem o co chodzi. Chyba pójde jeszcze do kogos innego.
Właśnie na początku po zapłodnieniu rośnie, a potem spada. Chociaż jak piszesz że powinien to być już 10tc to może jednak już za późno... Sama nie wiem, może ktoś ma większe doświadczenie..

Evi o pustym pecherzyku ciazowym słyszałam wiele razy ale o dwóch nigdy... A jesteś pewna że ciąża nie może być mlodsza? Może owulacja się przesunęła? Ja mam PCOS i bardzo dlugie cykle. W pierwszej ciazy termin porodu z ostatniej miesiaczki miałabym na maj a rodziłam w lipcu właśnie przez te dlugie cykle tyle ze ja wiedzialam kiedy byla owulacja wiec nikt mi nie mógł powiedzieć ze jest nie tak.

@evi55 niestety pusty pęcherzyk w ciąży zdarza się dość często. Czasem bywa że serduszko p9jawia się dużo później niż by się można spodziewać ostatnio na majówkach była dziewczyna której w szpitalu tuż przed zabiegiem zrobili USG i okazało się że serduszko jednak się pojawiło. Niestety często jest to koniec ciąży. Jeśli jesteś 100%pewna że to będzie 10tc to zrób betę co 48h i zobacz czy rośnie za parę dni umów wizytę u gina i wszystko się wyjaśni. Jeśli serduszko się nie pojawi będą musieli farmkologicznie wywołać poronienie. Ale może okaże się że jednak ciąż a młodsza bo jajeczkowanie się przesuneło ów ciągu tych paru dni zacznie bić serduszko lub nawet 2 scenariusze mogą być różne. Najgorsze to czekanie.

No właśnie to czekanie. Ogolnie jestem do niego umowiona na wtorek i ma mi zrobic usg.cykle mam zwykle regularne 28-30dni. A ostatni okres 2.09 wiec sam mi powiedzial ze niby 10 tc.
Zobaczcie to usg. Ja pierwszy raz na oczy widze cos takiego.

Załączniki

• 20181105_232320.jpg
    20181105_232320.jpg
    765 KB · Wyświetleń: 84
Oglądałam usg z poprzedniej ciąży i jak byl 8tc to juz byl dokladnie zarysowany zarodek.A tu nic nie ma,pusto.
Tylko dziwne ze ja odczuwam ciągłe mdłości.

No właśnie to czekanie. Ogolnie jestem do niego umowiona na wtorek i ma mi zrobic usg.cykle mam zwykle regularne 28-30dni. A ostatni okres 2.09 wiec sam mi powiedzial ze niby 10 tc.
Zobaczcie to usg. Ja pierwszy raz na oczy widze cos takiego.
...bo tydzień ciąży juz jest liczony od pierwszego dnia miesiaczki stąd ten 10 tc. U mnie było podobnie tylko oczywiście jeden bąbel, a USG zweryfikowalo, że ciąża mlodsza. Poczekaj albo podejdź do innego lekarza.

Oglądałam usg z poprzedniej ciąży i jak byl 8tc to juz byl dokladnie zarysowany zarodek.A tu nic nie ma,pusto.
Tylko dziwne ze ja odczuwam ciągłe mdłości.
Jaka jest wielkosc Twoich pecherzykow? Niby zarodek jest widoczny gdy pęcherzyk ma 20 mm, a przy 25 mm widać bijące serduszko jeżeli czegoś nie pomieszałam. Owulacja zawsze może się przesunąć, a wówczas ciaza będzie młodsza.

Evi55, no nieciekawie wygląda Twoja sytuacja :/
Ja bym poszła do innego lekarza jeszcze, żeby porównać opinie. Choć skoro piszesz , że cykle masz regularne, to raczej wątpliwe, żeby owulacja przesunęła się aż o kilka tygodni...
Aaaa, masz roczne dziecko - karmisz piersią? Bo jeśli tak, to z owulacją i cyklem wszystko jest możliwe.
To, że odczuwasz mdłości to nie jest wyznacznik, bo jednak pęcherzyki są, więc i jakiś tam poziom hcg jest, więc objawy ciążowe cały czas możesz odczuwać.

reklama
Nie,juz dawno nie karmie.
Napisalam do dr zeby jeszcze raz mi wyjasnil. No i tak napisal: pusty pecherzyk bylby gdyby nic w srodku nie bylo a u mnie są pecherzyki zoltkowe wiec pecherzyk pusty nie jest.jednak ciaza rozwija sie nieprawidlowo biorac pod uwage ostatnia miesiącz.dlatego nie widac zarodka.
Wiecie o co tu chodzi?
4 bąble a w tym dwa pecherzyki.(czyli bliźniacza). Nie no masakra. Tak mnie trzęsie ze sie rozlece.
Na czw.ide jeszcze do innego lekarza na usg.

Załączniki

• 20181106_174050.jpg
    20181106_174050.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Do góry