reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Dzień dobry... dobry dzień... u nas słoneczko od rana zagląda przez okno... jak miło.
Moje najmłodsze wyjadły właśnie wszystko z lodówki i chyba musimy iść na zakupy bo od wczoraj pustki...
Panny zjadły omlet z 2 jak i jeszcze im mało [emoji849] dojadły serkiem homo i dla matki zostało tylko mleko do kawy [emoji6].
U nas bałagan jest non stop... sam się robi... doslownie po 5 min od sprzątniecia. Maluchy uwielbiają wysypywac6 wszystkie zabawki z pudeł na podłogę i same wyskakują do środka od taka nowa super zabawa...
[emoji21] i już po moim słoneczku właśnie zaczęło padać...

Ostatnia edycja:
reklama
Heda - baw się dobrze, wypoczywaj, wysypiaj się na zapas ;)

Mamunia, Jasnaa - ja w tym roku pierwszy raz nalewkę spróbowałam zrobić. W sumie przez przypadek, bo mi jeżyny z cukrem zaczęły fermentować zanim zabrałam się do robienia dżemu.
Nakupowałam wódki, spirytusu i robiłam wszystko zgodnie z przepisem - z 1,5 litra alkoholu u pewnie z 2 kg owoców wyszła mi jedna butelka 0,75. Nie wiem czy jest to dobra wydajność... A co do ostatecznego efektu muszę poczekać kilka miesięcy.
Na razie mogę powiedzieć, że ja umiarkowana fanka nalewek jakoś bardzo nie zapaliłam się do powtórzenia produkcji np. w przyszłym roku ;p

Dominika - moje dzieci niby uczone w przedszkolu, że mają po sobie sprzątać - w domu dostają jakiejś amnezji, zwłaszcza te najmłodsze. Ale wczoraj własnie te najmłodsze pomagały mi zbierać zabawki do pudełka i sprawiało im to dużą przyjemność. Grunt to trafić na dobry humor

cieszę się z ciepełka, które teraz mamy, zupełnie inaczej się spędza czas na dworze. Tylko szkoda, że już tak szybko ciemno.
Eh jeszcze się pochwalę - za mną już pierwsza tura zakupów świątecznych dla dzieci. W jednym sklepie internetowym ogarnęłam większość prezentów. Paczka już jest w domu, schowana baaaardzo wysoko ;)

Witam wieczorowo!
Odezwę się "więcej po weekendzie bo teraz moje stadko mnie absorbuje niewiarygodnie a w szczególności kiedy mąż jest na pokładzie.

Pozdrawiam

Dzień Dobry. Przypadkiem tu trafiłam i niewiem czy moge do Was dołączyć...
Mam 39lat i jestem mamą trójki:13,12,1 i teraz 9 tc.
Są tu mamy w tym wieku? I z czworką?szczerze to jest mi źle psychicznie. Nie umiem sobie poradzić. Nie planowalam tego. Boje sie. Łatwo nie bedzie.

Dzień Dobry. Przypadkiem tu trafiłam i niewiem czy moge do Was dołączyć...
Mam 39lat i jestem mamą trójki:13,12,1 i teraz 9 tc.
Są tu mamy w tym wieku? I z czworką?szczerze to jest mi źle psychicznie. Nie umiem sobie poradzić. Nie planowalam tego. Boje sie. Łatwo nie bedzie.
Witaj. Dołączaj do nas. Jestem starsza od Ciebie 2 lata. Mam czworo dzieci. Szczerze to powiem Ci, że nie wyobrażam sobie, że mamy tylko dwoje dzieci. Potrzebujesz czasu i zaakceptujesz z czasem nowa sytuacje. Maluch zapewne skradnie wasze serca i wówczas nie będziesz mogła wyobrazić sobie, że go nie ma i masz jedynie obecna póki co trójkę. Powodzenia.

Witaj. Dołączaj do nas. Jestem starsza od Ciebie 2 lata. Mam czworo dzieci. Szczerze to powiem Ci, że nie wyobrażam sobie, że mamy tylko dwoje dzieci. Potrzebujesz czasu i zaakceptujesz z czasem nowa sytuacje. Maluch zapewne skradnie wasze serca i wówczas nie będziesz mogła wyobrazić sobie, że go nie ma i masz jedynie obecna póki co trójkę. Powodzenia.
Dziekuje . Ty tez mialas tyle lat co urodziłaś?Wiem ze ta dwojka to nastolatki ale to roczne jest bardzo absorbujące i ciagle mnie potrzebuje. Bedzie ciezko ja to wiem.Pozatym nie mam tyle sily co kiedyś.

reklama
Do góry