reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

reklama
:pMnie nie ma.

Moje to mają różne dni. Czasem MAKABRA czasem znośnie a czekam luzik. NA pewno przed burzą i na halny wariują i są paskudne. Aktualnie najgorzej mam z buntem 6 latka. NA razie 12 i 11 latka spauzowali na jak długo nie wiem.

Po zebraniu w przedszkolu już jestem.
Jesteś na specjalnej liście moderatorki :D

One wszedzie tak sie zachowuja. Mi sie wydaje ze jak nie bede reagowala to wlasnie pojade do kogos albo gdzies i zaczna robic to samo co w domi stad im na to nie pozwalam ale kurde.. To jest walka z wiatrakami :sad:
Ja odpuściłam bo im bardziej się człowiek produkuje i zakazuje czy zabrania tym bardziej dzieci robią na przekór... U nas etap wchodzę ja na stół miną, do szuflad też już nie... póki co oparcie kanapy jest super trasą do wędrówek już mi że 3 razy spadły na szczęście nic się nie stało a kanpe mam dość wysoka oparcie ma jakoś 130cm...

Mamunia86 jak po zebraniu? Jakieś nowości w związku z zerówka? Bo nasze chłopaki to w tym samym wieku są, różnica jednego miesiąca :)

Ja chyba tak samo zrobie bo nerwowo nie wyrobie. Czy zakazuje czy nie i tak wlaza i tak spadaja.
Powiem Ci tak... im mniej zakazów tym mniej powodów do buntu... i najlepiej nie mówić nie wchodź na kanapę... bo do dzieci przeczenia nie docierają i słyszą wchodź na kanapę [emoji23] no to jest super zabawa... lepiej mówić zejdź, a najlepiej zaproponować coś innego równie fajnego... np wspólna zabawę jest szansa że jak sie pobawisz ż nimi 15 min zajmą się same zabawa na kolejne 15... U nas to działa... póki co mamy 2 zasady chodzimy za rękę w garażu i przy ulicy oraz nie bawimy się nożami... reszta to kwestia odwrócenia uwagi... póki co najbardziej drażni mnie ta nieustanna walka o zabawki i poszukiwania zaginionego misia wielkości centymetrów 2[emoji36] przy tym plac z i lamet bo misa nie ma...

Powiem Ci tak... im mniej zakazów tym mniej powodów do buntu... i najlepiej nie mówić nie wchodź na kanapę... bo do dzieci przeczenia nie docierają i słyszą wchodź na kanapę [emoji23] no to jest super zabawa... lepiej mówić zejdź, a najlepiej zaproponować coś innego równie fajnego... np wspólna zabawę jest szansa że jak sie pobawisz ż nimi 15 min zajmą się same zabawa na kolejne 15... U nas to działa... póki co mamy 2 zasady chodzimy za rękę w garażu i przy ulicy oraz nie bawimy się nożami... reszta to kwestia odwrócenia uwagi... póki co najbardziej drażni mnie ta nieustanna walka o zabawki i poszukiwania zaginionego misia wielkości centymetrów 2[emoji36] przy tym plac z i lamet bo misa nie ma...
U nas najwiekszy placz jak wymysla sobie cos co jest awykonalne ale one chca to zrobic. I jest placz i nerwy bo ona chce zmiescic np duza figurke do malego kubeczka i nie rozumie ze sie nie da.

reklama
Do góry