reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mój Filip ciągle bojkotuje jedzenie

8:00 80-120 ml mleka
ok. 10:00 ew. deserek pół słoiczka
12:00 120-200 ml mleka (te 200 ml to jak się zamyśli)
14:00 cały słoiczek zupki
16:00 130 - 200 ml mleka (200 ml jak nie zje zupki)
20:00 240 ml kaszki półpłynnej
Oczywiście dużo pije.

reklama
a ja ostatnio odkrylam, ze jak dodam do 180 ml mleczka tak 4 lyzeczki kleiku oraz zmienie smoczek ze slow na medium, to Dorotka wciaga cala butle :-)

Ja z jedzeniem nie narzekam.Adaś ma takie "zapasy", że nie przejmuję się jak jeden dzień je mniej. Wczoraj np za cały dzień zjadł ogólnie tylko 600ml + herbatka i soczek. Winny dzień zje nawet i 800ml :tak: Jedynie coo to zupką nigdy nie wybrzydza. Zje baaardzo dużo. A odkąd sama gotuję zupki to hohohho. Aż miło popatrzeć.
Teraz też zamiast Cebionu multi dostaje półsaszetki Vibowitu bobas. (oczywiście o konsultacji z lekarzem).

Jakis czas temu byla na forum dyskusja na temat wymieniania kodow z opakowan NESTLE na nagrody. JEdna z Was (tylko nie pamietam ktora:zawstydzona/y: ) pisala ze dostala paczke z NESTLE ale nie bylo tam nic o tej promocji. Pewnie dlatego ze obowiazuje ona dopeiro od niedawna. Jesli ktos jest nadal zainteresowany to na tej stronce jest formularz zamowienia i caly regulamin Sklepik Niebieskiego Misia

Dziewczyny, czy któraś z Was podawał już dziecku żółtko, wiem że po 6 miesiącu już można, ale kurcze nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, tzn. w jakieś postaci to żółtko podać:eek: :baffled: , dodać do zupki czy jak?:confused:

Renee ja tylko wiem ze dodaje sie po 6 miesiacu zoltko ale jak to nei mam pojecia :eek: i tez chetnie sie tego dowiem :tak: dobre pytanie :-)

Pytałam o to żółtko sierpniówki i jest tak jak napisała Mju, tylko na początku pół żółtka żeby zobaczyć jak dziecko na nie zareaguje, a potem można podawać całe i co kilka dni.:-) Ja dzisiaj dorzucę małej do zupki.

Ja kilka dni temu zrobilam Mai kisiel mleczny i tam wlasnie jest zoltko. Chetnie wypila. Tyle ze skonczylo sie 2 godzinnym placzem przed spaniem:eek:. Wiec na razie odpuszczam zoltko.
Ale lepiej test dodac surowe do mleka, czy do zupki (zagesci ją). Bo ugotowane jest cięzej strawic!!!:sick:

reklama
Moje dziecko ma niestety uczulenie na jajko:-:)-:)-(a dziś pierwszy raz podam mu szpinak, hmmm ciekawe jaka będzie reakcja. Do tej pory jest wszystkożerny;-);-);-)

Do góry