reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mój Filip ciągle bojkotuje jedzenie

8:00 80-120 ml mleka
ok. 10:00 ew. deserek pół słoiczka
12:00 120-200 ml mleka (te 200 ml to jak się zamyśli)
14:00 cały słoiczek zupki
16:00 130 - 200 ml mleka (200 ml jak nie zje zupki)
20:00 240 ml kaszki półpłynnej
Oczywiście dużo pije.

reklama
a ja ostatnio odkrylam, ze jak dodam do 180 ml mleczka tak 4 lyzeczki kleiku oraz zmienie smoczek ze slow na medium, to Dorotka wciaga cala butle :-)

Ja z jedzeniem nie narzekam.Adaś ma takie "zapasy", że nie przejmuję się jak jeden dzień je mniej. Wczoraj np za cały dzień zjadł ogólnie tylko 600ml + herbatka i soczek. Winny dzień zje nawet i 800ml :tak: Jedynie coo to zupką nigdy nie wybrzydza. Zje baaardzo dużo. A odkąd sama gotuję zupki to hohohho. Aż miło popatrzeć.
Teraz też zamiast Cebionu multi dostaje półsaszetki Vibowitu bobas. (oczywiście o konsultacji z lekarzem).

Jakis czas temu byla na forum dyskusja na temat wymieniania kodow z opakowan NESTLE na nagrody. JEdna z Was (tylko nie pamietam ktora:zawstydzona/y: ) pisala ze dostala paczke z NESTLE ale nie bylo tam nic o tej promocji. Pewnie dlatego ze obowiazuje ona dopeiro od niedawna. Jesli ktos jest nadal zainteresowany to na tej stronce jest formularz zamowienia i caly regulamin Sklepik Niebieskiego Misia

Dziewczyny, czy któraś z Was podawał już dziecku żółtko, wiem że po 6 miesiącu już można, ale kurcze nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, tzn. w jakieś postaci to żółtko podać:eek: :baffled: , dodać do zupki czy jak?:confused:

Renee ja tylko wiem ze dodaje sie po 6 miesiacu zoltko ale jak to nei mam pojecia :eek: i tez chetnie sie tego dowiem :tak: dobre pytanie :-)

Pytałam o to żółtko sierpniówki i jest tak jak napisała Mju, tylko na początku pół żółtka żeby zobaczyć jak dziecko na nie zareaguje, a potem można podawać całe i co kilka dni.:-) Ja dzisiaj dorzucę małej do zupki.

Ja kilka dni temu zrobilam Mai kisiel mleczny i tam wlasnie jest zoltko. Chetnie wypila. Tyle ze skonczylo sie 2 godzinnym placzem przed spaniem:eek:. Wiec na razie odpuszczam zoltko.
Ale lepiej test dodac surowe do mleka, czy do zupki (zagesci ją). Bo ugotowane jest cięzej strawic!!!:sick:

reklama
Moje dziecko ma niestety uczulenie na jajko:-:)-:)-(a dziś pierwszy raz podam mu szpinak, hmmm ciekawe jaka będzie reakcja. Do tej pory jest wszystkożerny;-);-);-)

Do góry