reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja narazie gotuje Oliwci podstawowa zupke czyli marchewka z ziemniaczkiem ale od jakiegos czasu dodaje Jej do tego 2 lyzki puree "Misiowy Ogródek" groszek-marchewka z Nestle i lyzeczke maselka. Oliwia tak sie zajada ta zupa ze jestem w ogromnym :szok: Wiec polecam goraco! :-)

reklama
Adaś też nie zjada wiele więcej. Rano zjada 120 kaszki ale na wodzie bo na mleku nie chce:-( Potem zupkę około 130ml. Później mleko nie więcej jak 150, i na wieczór 160-170 kleiku ryżowego. A w nocy a właściwie rano ok 5-30 tylko 50-60ml mleka. W ciągu dnia zjada jeszcze pół słoiczka deserku i z 300ml herbatki + soczek za cały dzień. Więc Milenka nie je tak strasznie mało. Nie martw się Mycha grunt że przybiera na wadze.

Patrycja jada podobnie jak Milenka.Mleka przeważnie 120 czasem nawet i zostawi 20-30.Na noc robię jej150 + kaszka ale żadko wszystko wypija.W dzień ja na zmianę z deserkiem i zupką ale tego dawałam jej na razie po pół słoiczka.

Przemko wypija przeciętnie 180-200 ml mleka na raz.
O gotowych obiadkach typu zupka jarzynowa mogę zapomnieć bo Mały dostaje od nich ataku histerii.Zamiennie dostaje kaszkę,a oprócz tego herbatki i soczki,czasem deserek typu marchewka plus jabłko

Mycha, Alicja tez w dzień jada niewiele, tylko na wieczór, przed spaniem dostaje 210 ml NANa z kleikiem i to wypija do dna:tak: :-D Też zauważyłam, że może mieć coraz dłuższe przerwy miedzy karmieniami.

No to mnie uspokoiłyście:tak: Tez myślałam o tym Misiowym Ogródku i chyba go kupię:tak: Dzisiaj Teściowa pokaze mi z kolei jak robić dziecku mleko z krupczatką. Zobaczę czy to będzie małej smakowało :dry:

Renee, Madzia, Mycha - dzięki za rady. od poniedziałku zaczynamy, trochę się boję, bo np. ja na każdą nowość reagowałam strasznym rozwolnieniem, ale ciekawa jestem jak moja malutka zareaguje na nowe smaki.
chętnie jeszcze pokarmiłabym ją tylko piersią, ale niestety od marca wracam do pracy i niunia musi coś jeść, a butli ostatnio nie tknie za żadne skarby. np. dziś musiałam na parę godzin pójść do pracy, żeby pomóc koleżance i ola od 7.30 kiedy zostawiłam ją u mamy, do mojego powrotu po 14 nic nie zjadła:confused::-(. próbowałam dać jej tą butlę, żeby chociaż raz wiedzieć ile zjadła - nawet mowy nie było, wypiła może z 10 ml, a z piersi normalnie. zobaczymy jak pójdzie jej łyżeczką

Mój niunio też nie przepadał za butelką, gdy próbowałam mu ją podawać denerwował się albo tylko trochę possał i wypluwał (tak było gdy miał 2 miesiące) teraz już zaakceptował butelkę , chociaż lepiej idzie mu jedzenie łyżeczką (nawet soczki) może to i lepiej gdy wcześniej nauczy się posługiwać łyżeczką:tak::tak:

Moje dziecko coś od wczoraj wybrzydza przy jedzeniu:eek: , a to do niej niepodobne:no: , dzisiaj nawet mojego cycka nie chciała:szok: , co nigdy jej sie jeszcze nie zdarzyło (nawet jak była najedzona), teściowej coś za bardzo też butelki nie chciała pić (my pojechaliśmy na zakupy), no i w ogóle jest marudna i generalnie nieznośna-chyba zęby nadchodzą wielkimi krokami:tak:

Agutko mam pytanie- Ty Zuzię w ogóle karmisz jeszcze cycem czy sobie darowałaś i tylko NAN dostaje???Bo tak się zastanawiam ile nas jeszcze karmiących cycem zostało?:confused:

reklama
Renee,u mnie w cycach bida z nedza. :-( Wyschly juz calkowicie. :-( :baffled: Byl czas,gdy karmilam Zuzie juz tylko w nocy i pokarm w koncu zniknal. :-( No i teraz juz mleko dostaje wylacznie z butli - od niedzieli dokladnie nie mam pokarmu. Eh,strasznie smutne jest odstawienie od cyca. :baffled:
Dobrze,ze w nocy nie musze wstawac i grzac mleka,tylko dopiero nad ranem. :-D :tak:

Do góry