reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
Wronka skąd masz cierpliwośc żeby podawać dziecku kaszkę z łyżeczki? :) Podziwiam :)
Ja tylko z butli i ładnie Adaś je. Moment i już po kaszce :)

Kwiatku
polecam malinowa kaszkę z bobovity :) pyszna :)
taka niebieska, po 4 m-cu :)
i nie słuchaj mamy!! Bebiko to nie trucizna przecież :)

po pierwsze nie mam smoczka do kaszki:-), po drugie chciałam sprawdzic czy w ogóle zje bo modyfikowanego z butli nie chce. Kupie smoczek i zobaczymy czy mi z butli kaszke wrabie;-)

Kupiłam tez wczoraj pierwsza marchewke, pierwsze jabłuszko i zupke krem jarzynowa. Na razie stoja i czekaja;-). Nie długo bede zmuszona jednak wprowadzic po woli, bo niestety mój bak je co 1,5 godz, ja pije karmi i g***o daje. ewidentnie mam malo pokarmu;-(

Wronka skąd masz cierpliwośc żeby podawać dziecku kaszkę z łyżeczki? :) Podziwiam :)
Ja tylko z butli i ładnie Adaś je. Moment i już po kaszce :)

Kwiatku
polecam malinowa kaszkę z bobovity :) pyszna :)
taka niebieska, po 4 m-cu :)
i nie słuchaj mamy!! Bebiko to nie trucizna przecież :)

hmm... ja zawsze daje kaszke Olce lyzeczka....
a w jakich robisz proporcjach ze butelka idzie??
hmm... myslalam ze to lyzeczka juz trzeba...

a my dajemy bobovite: malinowa i bananowa - Ola lubi i nie ma po nich zadnych problemow. z tym, ze ja nie daje na noc a raczej z rana, bo jeszcze nie mam zaufania na tyle bo jej brzucha:-) a poza tym ona kocha ostatnia butle na noc:-) 180 ml i blogi sen od 19 do 6 rano.... :-D

a te kaszki z glutenem są już po 4 mcu bo ja z bobovity znalazłam dopiero po 6 mcu :/
a to do kaszek są specjalne smoki? ja mam butle aventa i ciekawe czy dostane do tego smoka czy bede musiala dodatkowe dziury porobic w obecnym

No to widzę,że synowa poukladana i problemów z nią nie ma:-), Borys na razie troszkę "francuski piesek" i modyfikowane jest beeeeeeee;-), zobaczymy jak bedzie dalej;-)

hmm... ja zawsze daje kaszke Olce lyzeczka....
a w jakich robisz proporcjach ze butelka idzie??
hmm... myslalam ze to lyzeczka juz trzeba...

a my dajemy bobovite: malinowa i bananowa - Ola lubi i nie ma po nich zadnych problemow. z tym, ze ja nie daje na noc a raczej z rana, bo jeszcze nie mam zaufania na tyle bo jej brzucha:-) a poza tym ona kocha ostatnia butle na noc:-) 180 ml i blogi sen od 19 do 6 rano.... :-D

Te bobovitowe kaszki po 4 m-cu daje w normalnej proporcji, wg przepisu na opakowaniu, tylko smoczek odpowiedni trzeba dobrać :)

Z Nestle to nie przejdzie, trzeba robić rzadszą niż na opakowaniu piszą...no chyba że karmienie łyżeczką nie przeszkadza :)

kamisia pisze:
a te kaszki z glutenem są już po 4 mcu bo ja z bobovity znalazłam dopiero po 6 mcu :/
a to do kaszek są specjalne smoki? ja mam butle aventa i ciekawe czy dostane do tego smoka czy bede musiala dodatkowe dziury porobic w obecnym

nie spotkałam się z tym, żeby kaszka po 4-mcu miała gluten. Ja podaje obiadki po 5 m-cu i te niektóre już mają.
Najprawdopodobniej avent będzie miał smoczki do kaszek :). Ja karmie przez takie zwyczajne, a takie są w różnyxh rozmiarach więc avent tym bardziej powinien mieć takie smoczki w swoim asortymencie :)

Wronka pisze:
No to widzę,że synowa poukladana i problemów z nią nie ma:biggrin2:, Borys na razie troszkę "francuski piesek" i modyfikowane jest beeeeeeee;-), zobaczymy jak bedzie dalej;-)

U nas było odwrotnie: mleko mamy beeeee, mleko w proszku cacy :sorry2:

ja daję kaszkę tylko łyżeczką bo smoczek trójprzepływowy się nie sprawdził a 3 aventu kiepska mały się wkurzał
dzisiaj zjadł kaszkę nestle dodalam owockó poł banana delikatnego i wcinał az miło :) ale kaskzi bobovity chyba lepsze...nestle czuc proszek

nie spotkałam się z tym, żeby kaszka po 4-mcu miała gluten. Ja podaje obiadki po 5 m-cu i te niektóre już mają.
Najprawdopodobniej avent będzie miał smoczki do kaszek :). Ja karmie przez takie zwyczajne, a takie są w różnyxh rozmiarach więc avent tym bardziej powinien mieć takie smoczki w swoim asortymencie :)

to w końcu w jakiej postaci mam podać ten gluten w 5 mcu zycia dziecka??Bo ja już cała głupia jestem:/

reklama
Do góry