reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Ulanka- seler to silny alergen :-) ale zdrowy za to. Ser ma dużo wapnia, ale ma tez mnogo soli, więc brać przykład z Justowej Alijki :-) z umiarem ten ser, z umiarem :-)
Katik- oni na wszytskim pchaja info, że Instytut taki a taki poleca... a widział kto ten instytut :-) ale ja kubie dawałam te petitki dość wcześniej, koło roczku, a Twoja ma roczek za tydzień, więc niech sobie czasem dziewczyna wciągnie ciacho :-)

B. je wszytsko... teraz... za tydzień może strzeli focha, ale co tam :-) dzisiaj mu pulpety na jutro zrobiłam, niech se chłopak mięcha poje!

reklama
MOja dziś dorwała u koleżanki wafla ale takiego przekładanego . oczywiście zanim dopadłam już nie było , a jaka była szczęsliwa .

dziewczyny - jak kanapaki to jakie, z czym a z jakim chlebem - moja Julka wczoraj w żłobku zabrała kanapke dziecku i zjadła :)

ale przecież nie zapytam matki dziecka, przepraszam z czym Pani zrobiła synkowi kanapke bo mojej córce smakowało

a powiem wam, ,ze ostatnio Julka jest fanką mojej zupy pomidorowej z ryżem i bazylią i kalafiorowa krem z cebulką

Zajada się aż uszy jej się trzęsą - nie ma żadnych problemów :)

Aniez, wiem, że on alergizuje mocno, i jeszcze jest często skorelowany (czy jak sie to nazywa) z białkiem. Ale na szczęście nie jest to baza żywieniowa ;-)

Aniam moje też jedzą wszystko jak leci, ale starsza jak widzi słodkie i niesłodkie obok siebie to zawsze najpierw wtrąbi słodkie, a potem resztę ;-)

Kanapki to ja robie z maslem i dobra jakosciowo szynka ;-) albo z pasta warzywna, albo z pasta jajeczna :-) i do tego je jogurt naturalny (to takie ostatnio u nas II. sniadanko).

Moje dzieciaczki sa jak odkurzacze... wszystko znika z takerzy, a rodzice z torbami pojda :-(

Ja dość często używam selera, świetnie poprawia smak potraw dla Adasia. Wprowadzałam go bardzo ostrożnie.
Nata ja kanapki podaję z chudą szynką drobiową ( najczęściej wybieram z indyka ), serem, twarogiem, żółtkiem lub jajem, a ostatnio z jabłkami z kompotu. Taki dżemik bez cukrowy :-)
Napewno czego unikam to parówek i przede wszystkim serków topionych.
Słodkiego unikam jak się da.Wystarczy, że kaszki przesłodzone wcina. Ale Babcia nie da skrzywdzić i biszkopty zawsze przynosi

reklama
dzieki dziewczyny - wprowadzamy kanapki :)

u nas z selerem nie ma problemu - w każdej zupie dla Julki jest - nie uczulił ją ani razu

Do góry