reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

aniam u nas to samo.Mala placze jak tylko znikne jej z oczu.Jak ja jestem to tez do nikogo innego nie pojdzie.No jak mnie nie widzi to posiedzi z kims,ale jak tylko zobaczy mame tak jest placz i raczki wyciagniete od razu zeby ja zabrac.

Aha zapomnialam sie pochwalic.Mala wczoraj wypila z butli 80 ml mleka bebilon pepti.Moze to dobry poczatek picia z butelki???Oby bo chce ja odstawic calkiem od piersi.

reklama
aniam u nas to samo.Mala placze jak tylko znikne jej z oczu.Jak ja jestem to tez do nikogo innego nie pojdzie.No jak mnie nie widzi to posiedzi z kims,ale jak tylko zobaczy mame tak jest placz i raczki wyciagniete od razu zeby ja zabrac.

Aha zapomnialam sie pochwalic.Mala wczoraj wypila z butli 80 ml mleka bebilon pepti.Moze to dobry poczatek picia z butelki???Oby bo chce ja odstawic calkiem od piersi.

A mówiłam, że bebilon pepti smakuje nie najgorzej, jak na MM! ;-) Super, Ami, oby tak dalej!

anna - z tym mami cyckiem i samodzielnościa chodziło mi o troszkę co innego ( źle napisałam ) bardziej chodziło mi o to nie uzaleznienie od mamy w tej chwili , bo teraz musi być cyc wiec to ja go musze dać . A tak np ,mąż by podał tą butle , czy babcia czy ktokolwiek inny . Ale moja Ola jest taka jakaś strasznie mamusiowa , kazdy jest fajny ale najlepiej u mamy .. a mnie to wkurza :(

Alicja też jest mamusiowa:-) Tzn. ona prawie z każdym zostanie, nie ma płaczu. W przeciwieństwie do Twojej Olci mm wchodzi, ale wiem, że mama najlepsza na świecie jest:-) Igor taki nie był:-(, chociaż może jako matka troszkę sobie na to zapracowałam:zawstydzona/y: Był okres, że bardzo dużo pracowałam, chcąc jakby zrekompensować pracodawcy swoją wcześniejszą nieobecność (głupia byłam), no i też wiedziałam, że albo sobie coś wtedy wypracuje, albo zostanę już zawsze tam gdzie jestem.
No i dla syna najlepsza na świecie była i jest babc:-(ia. Mama najlepsza tylko jak choruje.
I teraz z Alicją chyba wszystko nadrabiam. Nadal pracuję i szybko musiałam wrócić do pracy, ale nie siedzę dłużej i nic do domu nie przynoszę.

Zamiast diety wątek psychologiczny się zrobił.;-) Ale z cyckowaniem to troszkę tak jest...

Wczoraj zapodałam Alicji słoiczek potrawka z indyka z dyni z groszkiem i aż ją trzepało i pierwszy raz tak pluła daleko. W związku z czym wczoraj pierwszy raz jagnięcinę miała zaserwowaną, bo tylko to mi zostało.
A dzisiaj właśnie ogórkową jej robie, zobaczymy.

Szymek miał taka faze że najlepsza była babcia ale już przeszło , choć jest z babcią bardzo związany . ale ja się z tego cieszę , bo w sumie te dobre wspomnienia z dzieciństwa to mi się wiążą z babcią . Więc niech ma :)

Polinka dzis zarzucila budyn czekoladowy. Taki o:
Heinz-Chocolate-Pudding-128g.jpg

co prawda w skladzie cukier, no ale ze to moje dziecko wlasciwie zadnych innych cukrow nie przyjmuje, bo wybitnie i sama wode pije, i jogurty tylko naturalne, to jej pozwolilam dzis na ten pudding. Samkowalo tak, ze po jednej puszce zaczela plakac, i dopiero 3/4 z drugiej zaspokoilo jej zachcianke.

I teraz powiedzcie mi, czy nasze maluchy moga juz takie prawdziwe budynie, takie z torebek do robienia na mleku?

Katiczku, ja myslę że bez przesady z tym cukrem- jak nie za duzo to nie zwracaj uwagi...Myśle że w tym nie-cukrowaniu to chodzi o to zeby dzieci zamiast obiadu nie zazeraly sie w przyszlosci czekolada, ale jak zje troche cukru w budyniu czy jakims deserku to ani zeby jej nie wypadna ani kluską sie Polusia nie zrobi :D

Chciałąbym Julci dac budyniu...cholerna alergia- wrocilismy prawie do 100%nutramigenu w mleku bo krasty znowu byly i nic nie pomagalo :(((( kicha! przeciez budyniu na tych zimniaczanych pomyjach jej nie zrobie :(

reklama
Katik myślę,że spokojnie możesz spróbować. Ja też chcę jej budyń jutro zrobić. Tylko właśnie mam do was pytanie:
Jeśli chciałabym go zrobić na mleku krowim to jakie kupić? A może skoro na wsi mieszkam i mam dostęp do wiejskich jajek, twarogu, to i mogę prosto od krowy zamawiać dla Mai?

Do góry