reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

ja tam Adasiowi gotowałam zupki na mięsku od samego początku i nic mu nigdy w związku z powyższym nie było :). Teraz wrzucam do garka wszystko co mam pod ręką :). Z mięsa kurczak i cielęcinka. Cielęcina mnie wnerwia bo się gotuje i gotuje i gotuje... ;/, z kolei kurczak wiadomo nafaszerowany wszelkim dziadostwem ;/.

U nas to samo z tym że swojski kurczak królik i gołąb a tylko indyk kupny

I jak ugotować gołębia bez kości:eek::-D

reklama
No i juz wiem, ze krolik to to, co Tygryski lubia najbardziej. Kostka wtrabila kawal krolika z warzywkami, popila sokiem gruszkowym i ma taaaaaaaaaaaaaaaakiego rogala na buzce. Teraz warzywka musze jej zmienia¡c z kupnych na domowe i bedzie super.

A ja kupiłam słoiczki z szynką, królikiem, cielęciną i kurczakiem, są po 5 m-cu, ale jakieś opory przed podaniem mam. Pewnie dlatego, że do 20 roku życia sama mięcha nie jadłam.

ano własnie nie . wywaru nie powinno sie dawać do 8 miesiąca wogóle

Dzisiaj pytałam swojej pediatry i po około 3 tygodniach podawania mięsa można podać wywar :-) Oczywiście przy założeniu, że NIC się nie dzieje po mięsie (z brzuszkiem i brak jakiegokolwiek odczynu alergicznego).

reklama
Do góry