reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Waris my mamy kafelki bez/braz (to bylo zanim jeszcze remont skonczylismy wiec nie oceniac niedociagniec :p)

no i podloga ciemna, teraz zrobilaym jasna, o wszzyyyyyystko widac na ciemnej, kazdy zaciek, jak sie wilgotna stopa stanie to widac ... ale ogolnie strasznie podoba mi sie to polaczenie stonowane ale o zalezy kto co lubi, u mnie w domu sa kafelki szaro czarne, podloga szara sciany czarne i ja bym czarnego nie dala

Andzia nie pocieszylas z ta trzydniowka :| a moze zey nalozone z choroba i taki efekt, my tak mielismy podczas kazdej choroby,

Pamka moze Julek zmieni przyzwyczajenie jak moj, ja nigdy nie karmilam na nocniku, a jednak przestal robic w trakcie obiadku i czeka z kupka

Claudette trzonowe to 6,7 i 8, przedtrzonowe to 4 i 5, ale juz 4 moga isc

Rysica brawo dla Monisi ;D a co do nocnika ja nie mam takiego wysokiego i nigdy nie zrobil poza nocnik :)

Tialana lacze sie w bolu tez wczoraj mielismy darcie bez powodu, godzine czasu po drzemce nie chcial sie uspokoic niczyc , i jak zaczal nagle tak skonczyl a do wieczora juz prawie w ogole nie marudzil :| a skok rozwojowy jest miedzy 44 a 48 tygodniem, gdzie najgorzej w 46 tygodniu

Katrina spoznione sto lat dla Kubusia na 11 miesiecy

Ostatnia edycja:
reklama
Hej baby :-)

Czuję się tak jak tialana - jestem zmęczona tą majówką :confused2: Mały od kilku dni jest bardzo marudny i non stop za mną chodzi. Gdyby nie M. i K. nie mogłabym nawet pójść się wysikać, bo jak tylko znikam mu z horyzontu, wpada w płacz. Nawet w aucie był niespokojny, co jest dziwne, bo podróż go zawsze relaksuje. I nie wiem czy to jakiś kolejny emocjonalny kryzys, czy zęby czy katar, bo od wczoraj się biedak męczy. Dopiero co wyszedł z choróbska i znowu przeziębienie :no: Gorączki nie ma, więc nie panikujemy, dostaje nasivin, cebion i pulmicort.

Z dobrych wieści - bąbel mówi już ładnie i świadomie mama i od kilku dni "nie". Z tym, że u niego brzmi to bardziej jak "ne" ;-) Urocze, bo np. jak mu na coś nie pozwalam i mówię nie, to on patrzy na mnie badawczo, po czym kiwa głową i wymawia to swoje "ne" :-)

Umie też zrobić bravo, kiedy się go o to prosi :-p

Josie
mnie też wkurza takie zaborcze podejście do dziecka! Jestem za zdrowym rozsądkiem, na pewne rzeczy nie należy pozwalać, ale trzeba też dawać dziecku możliwość "wyboru", jak inaczej ma w sobie rozwinąć niezależność, osobowość? Przecież nawet takie malutkie dzieciaczki mają już swoje preferencje, tak samo z jedzeniem - jak małemu coś nie smakuje, nie wciskam na siłę. Spróbuje kiedyś tam. Może się przekona ;-)

MsMickey fajnie, że majówkowy wypad udany :-) Tym bardziej, że długo oczekiwany, taki smakuje najlepiej ;-)

Kasiulka gratuluję postępów nocnikowych ;-)

Ja z tym nocnikiem specjalnie się nie spinam, ale jeśli kupię to też taki nazwyklejszy, żadnych śpiewów, tańców czy udziwnień ;-) A jeśli chodzi o wysadzanie takich maluchów jak nasze, to myślę że jeśli jest to skuteczne, to czemu nie! ;-)

Muńka nosi Cię? :-p Jak tam parapetówka? Nadal czekam ;-)

Pamka znajomi zdecydowanie przegięli :tak: I tak ładnie się zachowałaś, ja podobnie jak andzia, pewnie bym ich przetrzymała z pięć minut na korytarzu i odesłała do domu ;-)

Rysica cieszę się, że macie już z głowy tego rota! :-)

Alijenka a Ty nadal bez męża? :blink:

Claudette gratuluję tego nacudniejszego na świecie dźwięku w postaci słowa mama :-):sorry:

Waris nie mam zdania jeśli chodzi o biało-czarną kolorystykę w łazience, bo jest to gdzieś poza moją kolorystyką wnętrz, ale brzmi ciekawie :cool2: Natomiast zgadzam się z kasieńką, że na ciemnym widać wszelkie brudy i zacieki. Ja mam brązową podłogę w łazience i trochę żałuję właśnie dlatego, że widać na niej każdy biały pyłek :confused2:

Hi!

Rysica tak przez urografię, ale jeśli Monice widać na usg to pewnie nie będą jej robić dodatkowych badań :happy:

Waris dziewczyny mają rację ciemna podłoga wygląda super, ale wszystko na niej od razu widać..

MsMickey nie tylko śniadanie, ale i obiad.. :-p

Kasienka mlecznych nie ma przedtrzonowych tylko właśnie trzonowe.. ale ok, koniec z tym:-D

Iwon piona! Moja też marudna i też tylko mama i mama...

A z tym nie to Lenka też mówi i ładnie pokazuje gestem głowy, że nie.. Na początku jak zaczęła tak robić to się wystraszyłam, że jakiś tik nerwowy ma :shocked2::eek: bo nigdy jej nie uczyliśmy tego, aż nagle zaczęła mi kiwać głową dziwnie i to akurat było w dniu kiedy miała urografię, więc od razu miałam głupie myśli :-p:confused2:

Claudette a ja chciałam powoli dawkowac sobie powrót do rzeczywistości...;-)

Z tą podłoga to owszem na ciemnym widać ale Waris nie napisała, że czarne tylko na podłodze. Na tej naszej szachownicy wcale widać nie było bardziej. A na aktualnej kuchni (czekolada na podłodze)za to bardzo. Ja bym położyła na podłodze szachownicę lub białe a mieszane na ścianach. Ale to przecież zależy od pomieszczenia (duże/małe, widne/ciemne, wysokie/niskie itd) plus oświetlenie sztuczne. Waris wklej linka co to za płytki dokładnie:-)

Witam niedzielnie

Magdzia dziś obudziła się tylko raz o 5:20, wypiła mleko i spała do 7:19 ;)

Kasienka_ czyli wszystko jasne, jeśli dobrze policzyłam to u nas właśnie 46 tydzień minął

U nas w końcu ładna pogoda, jak się Magdzia obudzi to wybywamy na dwór :)

Miłego dzionka

Dzieki dziewczyny za rady ;-)
Wybrałam kolorystykę czarno białą, jeszcze nie wiem gdzie jakie będą płytki bo projektantka nam robi projekt. Póki co wybrałam płytki takie do małej łazienki London - Queensway - Tubądzin - płytki ceramiczne, glazura dla ekskluzywnej łazienki, natomiast w dużej będzie biel i czerń ale w wysokim połysku. Chciałabym aby łazienki były ponadczasowe. Z czasem fiolet czy pomarańcz może sie znudzić. Pomyślałam że dodatkami bede grać w kolory. Co do podłogi to będę chciała jasną.

Claudette ja też z początku miałam pietra, jak młody zaczął kiwać głową na nie :sorry:;-)

Ja mam w łazience właśnie podłogę czekoladową i wkurza mnie, że widać na niej wszystko. Waris jak podłoga jasna, to problem z głowy ;)

reklama
Witam! :-)
W końcu piękna pogoda! Obiadek zjedliśmy na balkonie, a resztę dnia spędziliśmy na działce. :-)

I Zosienka zrobiła nam prezent ze spaniem - wczoraj byli wieczorem znajomi, więc grandział do 22. Ale w nocy nie obudziła się ani razu. O 7 wstała na mleczko, ale zaraz zasnęła z powrotem i spałyśmy do 10! :szok:

Gratuluję postępów dzieciaczków!

U nas również wielki krok na przód, a właściwie trzy małe, samodzielne kroczki :tak: A później upadek na twarz ;-)

Alijenka ten artykul mowi glownie o siusianiu :) ja siusiania nie ucze jeszcze bo wiem ze mlody sika jak cysterna :p i musialby caly czas siedziec albo co 15 minut byc sadzany :) siuski czasem zlapiemy ale kupki na nocniku czemu nie uczyc albo przynajmniej sadzaniem przyzwyczajac... ogolnie pozycja na nocniku jest najlepsza pozycja na kupke bo nozki sa lekko podniesione pupa wpadnieta i latwiej kupka wychodzi... a na lezaco czy na stojaco
Zobacz załącznik 556036
No, coś w tym musi być.... Wyobrażacie sobie zrobić dwójkę na stojąco? :eek:

Ten trzeci najlepszy :-D

My też mamy najzwyklejszy nocnik. Wysadzam codziennie i siedzi dopóki jej się nie znudzi ;-) Ale dawno nie udało nam się niczego złapać :sorry:
ja mam to samo z mojego K mamą już mam jej dość, aż odechciewa mi się do niej jeździć, dziś mnie skrytykowali że karmię dziecko chemią, że prowadzać nie pozwalam, a ona mi dziś małą kaszanką nakarmiła normalnie myślałam że białej gorączki dostanę !!!!!!!!!!
Z grilla? :cool2:;-)

Dzięki Dziewczyny, dzisiaj już jest dobrze :) Już jej przeszłabiegunka :) na szczęście :)
Super! Zdrówka dla Monisi! :tak:

Witam
przez weekend udało mi się wybrać płytki do obu łazienek. Nie wiem czy to będzie dobry wybór bo wybrałam biało czarne. Czy któraś z was ma w takich kolorach łazienkę? Nie jest w niej za ciemno? Nie widać za bardzo zabrudzeń? Co ile myjecie taką łazienke od a do z?
Też zdcydowanie odradzam ciemną podłogę, zarówno w łazience jak i w salonie :sorry: A w kuchni nie kładź czasem jasnych płytek na podłodze! ;-)
W łazience mam ecru z czekoladą - na ecru zacieki widać tylko pod odpowiednim kątem ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry