reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Waris my mamy kafelki bez/braz (to bylo zanim jeszcze remont skonczylismy wiec nie oceniac niedociagniec :p)

no i podloga ciemna, teraz zrobilaym jasna, o wszzyyyyyystko widac na ciemnej, kazdy zaciek, jak sie wilgotna stopa stanie to widac ... ale ogolnie strasznie podoba mi sie to polaczenie stonowane ale o zalezy kto co lubi, u mnie w domu sa kafelki szaro czarne, podloga szara sciany czarne i ja bym czarnego nie dala

Andzia nie pocieszylas z ta trzydniowka :| a moze zey nalozone z choroba i taki efekt, my tak mielismy podczas kazdej choroby,

Pamka moze Julek zmieni przyzwyczajenie jak moj, ja nigdy nie karmilam na nocniku, a jednak przestal robic w trakcie obiadku i czeka z kupka

Claudette trzonowe to 6,7 i 8, przedtrzonowe to 4 i 5, ale juz 4 moga isc

Rysica brawo dla Monisi ;D a co do nocnika ja nie mam takiego wysokiego i nigdy nie zrobil poza nocnik :)

Tialana lacze sie w bolu tez wczoraj mielismy darcie bez powodu, godzine czasu po drzemce nie chcial sie uspokoic niczyc , i jak zaczal nagle tak skonczyl a do wieczora juz prawie w ogole nie marudzil :| a skok rozwojowy jest miedzy 44 a 48 tygodniem, gdzie najgorzej w 46 tygodniu

Katrina spoznione sto lat dla Kubusia na 11 miesiecy

Ostatnia edycja:
reklama
Hej baby :-)

Czuję się tak jak tialana - jestem zmęczona tą majówką :confused2: Mały od kilku dni jest bardzo marudny i non stop za mną chodzi. Gdyby nie M. i K. nie mogłabym nawet pójść się wysikać, bo jak tylko znikam mu z horyzontu, wpada w płacz. Nawet w aucie był niespokojny, co jest dziwne, bo podróż go zawsze relaksuje. I nie wiem czy to jakiś kolejny emocjonalny kryzys, czy zęby czy katar, bo od wczoraj się biedak męczy. Dopiero co wyszedł z choróbska i znowu przeziębienie :no: Gorączki nie ma, więc nie panikujemy, dostaje nasivin, cebion i pulmicort.

Z dobrych wieści - bąbel mówi już ładnie i świadomie mama i od kilku dni "nie". Z tym, że u niego brzmi to bardziej jak "ne" ;-) Urocze, bo np. jak mu na coś nie pozwalam i mówię nie, to on patrzy na mnie badawczo, po czym kiwa głową i wymawia to swoje "ne" :-)

Umie też zrobić bravo, kiedy się go o to prosi :-p

Josie
mnie też wkurza takie zaborcze podejście do dziecka! Jestem za zdrowym rozsądkiem, na pewne rzeczy nie należy pozwalać, ale trzeba też dawać dziecku możliwość "wyboru", jak inaczej ma w sobie rozwinąć niezależność, osobowość? Przecież nawet takie malutkie dzieciaczki mają już swoje preferencje, tak samo z jedzeniem - jak małemu coś nie smakuje, nie wciskam na siłę. Spróbuje kiedyś tam. Może się przekona ;-)

MsMickey fajnie, że majówkowy wypad udany :-) Tym bardziej, że długo oczekiwany, taki smakuje najlepiej ;-)

Kasiulka gratuluję postępów nocnikowych ;-)

Ja z tym nocnikiem specjalnie się nie spinam, ale jeśli kupię to też taki nazwyklejszy, żadnych śpiewów, tańców czy udziwnień ;-) A jeśli chodzi o wysadzanie takich maluchów jak nasze, to myślę że jeśli jest to skuteczne, to czemu nie! ;-)

Muńka nosi Cię? :-p Jak tam parapetówka? Nadal czekam ;-)

Pamka znajomi zdecydowanie przegięli :tak: I tak ładnie się zachowałaś, ja podobnie jak andzia, pewnie bym ich przetrzymała z pięć minut na korytarzu i odesłała do domu ;-)

Rysica cieszę się, że macie już z głowy tego rota! :-)

Alijenka a Ty nadal bez męża? :blink:

Claudette gratuluję tego nacudniejszego na świecie dźwięku w postaci słowa mama :-):sorry:

Waris nie mam zdania jeśli chodzi o biało-czarną kolorystykę w łazience, bo jest to gdzieś poza moją kolorystyką wnętrz, ale brzmi ciekawie :cool2: Natomiast zgadzam się z kasieńką, że na ciemnym widać wszelkie brudy i zacieki. Ja mam brązową podłogę w łazience i trochę żałuję właśnie dlatego, że widać na niej każdy biały pyłek :confused2:

Hi!

Rysica tak przez urografię, ale jeśli Monice widać na usg to pewnie nie będą jej robić dodatkowych badań :happy:

Waris dziewczyny mają rację ciemna podłoga wygląda super, ale wszystko na niej od razu widać..

MsMickey nie tylko śniadanie, ale i obiad.. :-p

Kasienka mlecznych nie ma przedtrzonowych tylko właśnie trzonowe.. ale ok, koniec z tym:-D

Iwon piona! Moja też marudna i też tylko mama i mama...

A z tym nie to Lenka też mówi i ładnie pokazuje gestem głowy, że nie.. Na początku jak zaczęła tak robić to się wystraszyłam, że jakiś tik nerwowy ma :shocked2::eek: bo nigdy jej nie uczyliśmy tego, aż nagle zaczęła mi kiwać głową dziwnie i to akurat było w dniu kiedy miała urografię, więc od razu miałam głupie myśli :-p:confused2:

Claudette a ja chciałam powoli dawkowac sobie powrót do rzeczywistości...;-)

Z tą podłoga to owszem na ciemnym widać ale Waris nie napisała, że czarne tylko na podłodze. Na tej naszej szachownicy wcale widać nie było bardziej. A na aktualnej kuchni (czekolada na podłodze)za to bardzo. Ja bym położyła na podłodze szachownicę lub białe a mieszane na ścianach. Ale to przecież zależy od pomieszczenia (duże/małe, widne/ciemne, wysokie/niskie itd) plus oświetlenie sztuczne. Waris wklej linka co to za płytki dokładnie:-)

Witam niedzielnie

Magdzia dziś obudziła się tylko raz o 5:20, wypiła mleko i spała do 7:19 ;)

Kasienka_ czyli wszystko jasne, jeśli dobrze policzyłam to u nas właśnie 46 tydzień minął

U nas w końcu ładna pogoda, jak się Magdzia obudzi to wybywamy na dwór :)

Miłego dzionka

Dzieki dziewczyny za rady ;-)
Wybrałam kolorystykę czarno białą, jeszcze nie wiem gdzie jakie będą płytki bo projektantka nam robi projekt. Póki co wybrałam płytki takie do małej łazienki London - Queensway - Tubądzin - płytki ceramiczne, glazura dla ekskluzywnej łazienki, natomiast w dużej będzie biel i czerń ale w wysokim połysku. Chciałabym aby łazienki były ponadczasowe. Z czasem fiolet czy pomarańcz może sie znudzić. Pomyślałam że dodatkami bede grać w kolory. Co do podłogi to będę chciała jasną.

Claudette ja też z początku miałam pietra, jak młody zaczął kiwać głową na nie :sorry:;-)

Ja mam w łazience właśnie podłogę czekoladową i wkurza mnie, że widać na niej wszystko. Waris jak podłoga jasna, to problem z głowy ;)

reklama
Witam! :-)
W końcu piękna pogoda! Obiadek zjedliśmy na balkonie, a resztę dnia spędziliśmy na działce. :-)

I Zosienka zrobiła nam prezent ze spaniem - wczoraj byli wieczorem znajomi, więc grandział do 22. Ale w nocy nie obudziła się ani razu. O 7 wstała na mleczko, ale zaraz zasnęła z powrotem i spałyśmy do 10! :szok:

Gratuluję postępów dzieciaczków!

U nas również wielki krok na przód, a właściwie trzy małe, samodzielne kroczki :tak: A później upadek na twarz ;-)

Alijenka ten artykul mowi glownie o siusianiu :) ja siusiania nie ucze jeszcze bo wiem ze mlody sika jak cysterna :p i musialby caly czas siedziec albo co 15 minut byc sadzany :) siuski czasem zlapiemy ale kupki na nocniku czemu nie uczyc albo przynajmniej sadzaniem przyzwyczajac... ogolnie pozycja na nocniku jest najlepsza pozycja na kupke bo nozki sa lekko podniesione pupa wpadnieta i latwiej kupka wychodzi... a na lezaco czy na stojaco
Zobacz załącznik 556036
No, coś w tym musi być.... Wyobrażacie sobie zrobić dwójkę na stojąco? :eek:

Ten trzeci najlepszy :-D

My też mamy najzwyklejszy nocnik. Wysadzam codziennie i siedzi dopóki jej się nie znudzi ;-) Ale dawno nie udało nam się niczego złapać :sorry:
ja mam to samo z mojego K mamą już mam jej dość, aż odechciewa mi się do niej jeździć, dziś mnie skrytykowali że karmię dziecko chemią, że prowadzać nie pozwalam, a ona mi dziś małą kaszanką nakarmiła normalnie myślałam że białej gorączki dostanę !!!!!!!!!!
Z grilla? :cool2:;-)

Dzięki Dziewczyny, dzisiaj już jest dobrze :) Już jej przeszłabiegunka :) na szczęście :)
Super! Zdrówka dla Monisi! :tak:

Witam
przez weekend udało mi się wybrać płytki do obu łazienek. Nie wiem czy to będzie dobry wybór bo wybrałam biało czarne. Czy któraś z was ma w takich kolorach łazienkę? Nie jest w niej za ciemno? Nie widać za bardzo zabrudzeń? Co ile myjecie taką łazienke od a do z?
Też zdcydowanie odradzam ciemną podłogę, zarówno w łazience jak i w salonie :sorry: A w kuchni nie kładź czasem jasnych płytek na podłodze! ;-)
W łazience mam ecru z czekoladą - na ecru zacieki widać tylko pod odpowiednim kątem ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry