reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hello Gerlz:-):-):-):-)
tesknilyscie?;-) czy któraś w ogóle zauważyła, ze MsMickey po angielsku urwała się na majowke?:p

Mój znajomy sprzedawał na prezentacjach. Kiedyś trafili na płyty elektryczne kuchenne w biedrze czy lidlu, wykupili ile było i sprzedawali razy 3. Poszły wszystkie.

oj tak:tak: ja bardzo.
Dawno, dawno temu bylam na przeszkoleniu do podobnej pracy, ale wolalam byc bezrobotna niz tak oszukiwac ludzi.

ja mam to samo z mojego K mamą już mam jej dość, aż odechciewa mi się do niej jeździć, dziś mnie skrytykowali że karmię dziecko chemią, że prowadzać nie pozwalam, a ona mi dziś małą kaszanką nakarmiła normalnie myślałam że białej gorączki dostanę !!!!!!!!!!
kiedys takich rad sluchalam ze spokojem, teraz odrazu uciszam. Ostatnio na spacerze spotkalam ciotke, ktora probowala mnie opierdzielic. Skonczylo sie na odwrot. Argument w stylu "bo nie wolno", to zaden argument.:no:

Witajcie

U nas wszystko dobrze, chciałam się tylko pochwalić, że od 2 dni sadzam Maję na nocnik i robi kupę :szok:

Hania do dzisiaj wali kupy w gacie i za cholerę nie chce zrobić na nocnik. Za to siusiu woła bez problemu.

gratuluje

Dziewczyny proszę mi powiedzieć czy ja jestem nienormalna czy co?
Godzina 20:45 mój D kąpie KJ a ja szykuję wszystko do spania. Nagle ktoś puka do drzwi. Otwieram- za drzwiami znajomi z dziećmi. Najpierw wparowali mojemu Julkowi do łazienki i tak go wystraszyli, że nie mogłam go uspokoić a potem gdy wychodziliśmy z łazienki to zaczęli się domagać, bym im dziecko przyniosła to oni się pobawią (KJ już ledwo na oczy widział) a jak powiedziałam, że on zmęczony i spać mu się chce to usłyszałam, że TACY jesteśmy- u nas wszystko jak w zegarku:baffled::confused: Ich dzieci tak szalały, że nie mogłam Julka uśpić bo mu przeszkadzali...

Poszli sobie jak KJ zasnął...

No i nie wiem kto jest dziwny ja czy oni??

nie wpuscilabym do domu o tej porze

Ja Wam chyba w ogóle nie pisałam, bo z komórki coś mi blokuje BB, ale od soboty do wtorku byłyśmy z Moniką w szpitalu, bo miała fatalną biegunkę, że dosłownie się z niej lało dołem, że nie było sensu pieluchy zakładać, do tego zdarzały się sporadycznie wymioty, baliśmy się odwodnienia i pojechaliśmy do szpitala i nas zostawili, Monika była nawadniana kropówkami, no i miała zrobione badania krwi, moczu, kału i USG brzuszka, okazało się że biegunka jest winą ROTAwirusa, na szczęście w poniedziałek już było lepiej, a USG brzuszka wykazało, że Monika ma zdwojoną lewą nerkę (dwie miedniczki nerkowe i moczowody) - prawdopodobnie tylko do kontroli u nefrologa kilka razy. No a jak wróciliśmy do domu to tego samego wieczora Monika dostała 38 stopni gorączki, na następny dzień stan podgorączkowy i dopiero dzisiaj tak naprawdę była w miarę sobą... Chociaż strasznie marudna ;P
zdrowka

Tialana trzydniowka zaliczona bedzie spokoj :)

Andzia jak dzisiaj??
u nas dalej goraczka. Pol nocy nosilismy na rekach. Masakra. Oby dzisiaj go zsypalo, bo zaczynam sie martwic. Czy zeby az tak moga meczyc???????????

przeczytalam na jakims forum, ze trzydniowke wywoluja dwa rozne wirusy, wiec dziecko moze chorowac dwa razy:szok:
"Trzydniówka" - gorączka trzydniowa - MójNiemowlak.pl

A i chwalę się.. Lena nie mówi już mamamama tylko mówi MAMA zupełnie świadomie i przeuroczoooo! :happy2::happy2::happy2:

gratuluje. MOj tez juz ładnie wola MAMA I TATA. Najfajniej to brzmi rano, jak mowie zeby zawolal tate.:-D:tak:

na bez przesady, jak dziecko ma sie na tym skupic na sikaniu

Widzę nocnikowe tematy :-)

Mimo, że mój KJ najstarszy z bandy to z nocnikiem widzę, że nie ma się co wychylać jeszcze.
Widzę po dziecku, że nie jest gotowy tym bardziej, że kupsko zawsze idzie przy jedzeniu a na nocniku nie będę karmiła...

Dobre te nocniki co Kasieńka wstawiła- swoją drogą ciekawe czy ktoś takie cuda kupuje dzieciom...

Zobacz załącznik 556167my mamy taki i jest ok (kosztował całe 6.50 ;-)). Mamy też jakiś z lidla ale z tyłu się wbija w plecy i ma siniaka po nim jak posiedzi za długo... a u teściów ma taką kaczkę kiedyś pokazywałam Zobacz załącznik 556169... I po wyciągnięciu kaczki też jest ok :-p

Kasienka a 4ki to nie trzonowe? :-p ja się nie znam, ale całe życie byłam przekonana, że tak właśnie jest :sorry2:

Dzięki Dziewczyny, dzisiaj już jest dobrze :) Już jej przeszłabiegunka :) na szczęście :)

Claudette - a jak wykluczyli tę zdwojoną nerkę? urografią?? bo Monika miała USG i na USG pani dr powiedziała, ze widzi nerkę zdwojoną... Więc chyba to dosyć wiarygodne?? No chyba, że się bardzo wierciła :p

Co do nocników - to dla dziewczynek to w sumie nie ma takiego znaczenia jaki się kupuje, ale dla chłopców tak, bo jak ma się stulejkę albo wyżej siusiaka po prostu umiejscowionego, to wycieka górą i to bardzo! Dlatego ja polecam dla chłopców nocnik z wysokim tym tym z przodu - w takim Szymkowi ani razu górą nie uciekło
CHICCO Nocnik anatomiczny! Nocniczek NOWOŚĆ! (3202857920) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chicco-nocniczek-anatomiczny.jpg

aaa i jeszcze muszę pochwalić Monikę, bo powiedziała pierwsze zdanie!!! Dwa "wyrazy" ale zawsze :p Wczoraj rano bawili się z tatą w kręcenie głową na "nie" i przy tym mówienie aAAAAaaa tak intonująć A jako ton wyżej, i Monika po obiedzie patrzy na mnie i tak jakby mi opowiadała mówi "tata aAAAAaaa (pokazując ruch głową)" zupełnie, jakby mi o tym opowiadała :D a jaka była z siebie dumna, że mi to powiedziała i że ja to zrozumiałam! (bo od razu jej powiedziałam "tak Monisiu, robiłaś rano z tatą aAAAaaa i mi to teraz pięknie opowiedziałaś, jestem z Ciebie dumna!"). Naprawdę jestem z niej dumna :)

Załączniki

• chicco-nocniczek-anatomiczny.jpg
    chicco-nocniczek-anatomiczny.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Witam
przez weekend udało mi się wybrać płytki do obu łazienek. Nie wiem czy to będzie dobry wybór bo wybrałam biało czarne. Czy któraś z was ma w takich kolorach łazienkę? Nie jest w niej za ciemno? Nie widać za bardzo zabrudzeń? Co ile myjecie taką łazienke od a do z? Mogę jeszcze kolory zmienić bo póki co robią się projekty. Oprócz tego wybrałam tez panele, co do drzwi jest mały zgrzyt pomiędzy nami no ale kuchnia nadal nietknięta.

Co do nocnikowania. Moją sadzałam, oswajałam odkąd zaczęła siedzieć i teraz nie mam problemu aby posiedziała na nocniku i zrobiła kupola. Jak tylko widzimy że się nadyma to od razu sadzamy ją na nocnik. Czasem zdążymy,czasem już nie ale po porannym mleczku przewaznie robi kupę do nocnika. Mamy taki najzwyklejszy z kaczuszką :tak:.
Ostatnio teściowa kupiła na roczek mojego męża siostry dziecku ten nocnik grający z FP. Chciała ją zachęcić do robienia kupy na nocniku bo nie chce. Po tygodniu się dowiedziałam że nadal nie zrobiła ani jednej kupy na ten nocnik tylko zaczęła chować w nim zabawki.

Nasza też często budzi się w nocy ale ja jej nie wyjmuje, guga sobie jakies pół godziny, daję jej herbatki i zasypia.

Cały dzień się zbierałam, żeby do was napisać ale Magdzia miała dziś taki dzień że szkoda gadać. Cały dzień płacz jakby ją ktoś ze skory obdzierał, i to nagle bez jawnej przyczyny i oczywiście poprzednia noc nie przespana, ma za sobą trzydniówkę i czwórki są w natarciu ale to nie od zębów, jestem zmęczona tym majowym weekendem ale na pociechę przed chwilką maż zrobił pierwszego w tym roku grilla

Tak się zastanawiam czy to nie jakiś kolejny skok rozwojowy, przy ostatnim podobnie się zachowywała

claudette u Magdzi są czwórki w natarciu więc wydaje mi się że jest to możliwe ;)

Wybaczcie że tak nie wiele ale już przysypiam, dobrej nockibabeczki

edit
Waris my mamy łazienkę w biało czarno-grafitowe kafelki ale jeszcze w starym typie ułożone w szachownicę i nie jest ciemno, myślę że ok choc mnei samej by to do głowy nie przyszło ;)

Ostatnia edycja:
Waris - to wszystko zależy od kafelków, wzoru, proporcji. Czarny PAS dekoru (np z góry na dół) i przewaga białych kafelkó będzie wyglądało super, ale osobiście wybrałabym coś mniej kontrastowego, ecru plus fiolet, albo biel złamana i bęłkit może, wcru i brąz?? Białe szybko się będą brudziły, na czarnych będzie znać zacieki...

witajcie

Wszystkim 10-cio i 11-nasto miesięczniakom dużo, dużo zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaczynam się zastanawiać co zrobić na roczek.

reklama
Waris świetny wybór - klasyczny:-):-):-) nie znudzi się ani moda nie przejdzie:-)
My na klatce w moim rodzinnym domu mamy taką szachownicę biało czarną i wygląda zarabiscie już ponad 30 lat.
Pe twierdzi, że wygląda jak z Alicji w Krainie Czarów.:-) na łazienkę też szukaliśmy takiego kontrastu aka potem plany pobytowe się zmieniły.
Sama smialam się, gdy w Elle Decoration oglądaliśmy fajne jakieś wnętrza to ten kontrast na podłodze szczególnie i w łazienkach był często.

Tialana współczuję - oby szybko minęło:-)

A my już w domu... i trzeba samemu zrobić śniadanie:p

Do góry