reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin kasiekz welcome back :-)
kasiek to taka piekna pogoda byla w swinoujsciu??? zazdroszcze! i zazdroszcze tego szalenstwa na plazy! a jak sobie radzilas z mloda na piasku, piasek w oczach, w pieluszce:confused:, w buzi, wiecznie brudne raczki? bo ja sie wybieram nad morze i troszke mnie to stresuje... fajnie ze sobie wedruje przy wozku, moj jeszcze nie ale tez nie chce juz siedziec zbyt dlugo :baffled:

Aylin jak mazury? i jak ona wytrzymala tyle godzin, jechaliscie w nocy? spala? nie wiem, moj jak nie spi to nie bardzo jest w stanie wysiedziec godzine....

Bylam u gin dzisiaj. w medicover. ostatnio wam pisalam ze nie mogla mi zrobic usg na tej samej wizycie no wiec dzis bylam na usg. pytam czy moge juz sie starac, a ona ze to jeszcze komplet badan trzeba, usg piersi, cytologia itd. i z wynikami na wizyte. no wiec pytam czy mi wypisze skierowania. NIE. musze znow isc na zwykla wizyte (trzecia juz) po skierowania, pozniej na te badania, i pozniej znow na wizyte do niej z wynikami. WTF :szok::confused::dry:

acha i mowi ze mam torbielke na jajniku, mala. i ze albo przed ciaza albo po trzeba by usunac.... kojarze ze na usg w poprzedniej ciazy mi raz lekarz mowil o tej torbieli ze jest ale jakos zapomnialam o tym...

reklama
josie na pieluszkę zakładałam takie majteczki z gumeczką na nóżki (moja mama gdzieś kupiła) i dzięki nim piasek nie właził w pupę (za zimno było na leżenie bez pampersa:p). Piasku nie jadła, rączki czyste bo był suchy, w oczy jakoś nie wlatywał. Jak dłubała w jakiejś mokrej dziurze to mój M polał rączki wodą, ja wytarłam i znów były suche:) Plaże w Świnoujściu genialnie szerokie więc miała gdzie uciekać:D Większość czasu tak czy siak za parawanem, bo choć słonce było to stopnie celsjusza nie rozpieszczały:( Dwa, trzy ostatnie dni były na tyle ciepłe, że mogła latać bez skarpetek, a ostatniego nawet w body z krótkim rękawkiem:)

Bonia ile wizyt. Mi usg zawsze robi na wizycie. Cytologia ok, badanie ok to kazał starać się o brata:p

Ostatnia edycja:
No to my też wymajówkowani i przeszczęśliwi, że jednak nie wyjechaliśmy w środę, tylko w piątek :-) Przez to mam wrażenie, że przez całą majówkę była piękna pogoda :-D

Na działce było cuuuuudownie!!!! kocham, gdy budzi mnie śpiew ptaków!!! Posiłki na trawie, zabawa na trawie, sen na powietrzu, a dookoła las i świeże powietrze. Od razu Gabrysi przeszedł kaszel i katar i mi też. Szkoda tylko, że tak krótko. Gabi wybawiła się z Filipkiem, a my z siorą w końcu mogłyśmy pobyć razem i patrzeć na nasze maluchy :-) No i oczywiście pierwszy grill zaliczony.

Młoda ma kolejną górną jedyneczkę :-) więc już 4 ząbale na pokładzie!!

Gratuluję wszystkim dzieciakom nowych umiejętności i zębali.

Kasiula- gratuluję kupsztali w nocnik:tak:

Dziewczyny proszę mi powiedzieć czy ja jestem nienormalna czy co?
Godzina 20:45 mój D kąpie KJ a ja szykuję wszystko do spania. Nagle ktoś puka do drzwi. Otwieram- za drzwiami znajomi z dziećmi. Najpierw wparowali mojemu Julkowi do łazienki i tak go wystraszyli, że nie mogłam go uspokoić a potem gdy wychodziliśmy z łazienki to zaczęli się domagać, bym im dziecko przyniosła to oni się pobawią (KJ już ledwo na oczy widział) a jak powiedziałam, że on zmęczony i spać mu się chce to usłyszałam, że TACY jesteśmy- u nas wszystko jak w zegarku:baffled::confused: Ich dzieci tak szalały, że nie mogłam Julka uśpić bo mu przeszkadzali...

Poszli sobie jak KJ zasnął...

:no::no:

Ja Wam chyba w ogóle nie pisałam, bo z komórki coś mi blokuje BB, ale od soboty do wtorku byłyśmy z Moniką w szpitalu, bo miała fatalną biegunkę, że dosłownie się z niej lało dołem, że nie było sensu pieluchy zakładać, do tego zdarzały się sporadycznie wymioty, baliśmy się odwodnienia i pojechaliśmy do szpitala i nas zostawili, Monika była nawadniana kropówkami, no i miała zrobione badania krwi, moczu, kału i USG brzuszka, okazało się że biegunka jest winą ROTAwirusa, na szczęście w poniedziałek już było lepiej, a USG brzuszka wykazało, że Monika ma zdwojoną lewą nerkę (dwie miedniczki nerkowe i moczowody) - prawdopodobnie tylko do kontroli u nefrologa kilka razy. No a jak wróciliśmy do domu to tego samego wieczora Monika dostała 38 stopni gorączki, na następny dzień stan podgorączkowy i dopiero dzisiaj tak naprawdę była w miarę sobą... Chociaż strasznie marudna ;P

to mieliście przeboje... dobrze, że już oki, a z nerką pewnie będzie dobrze ;-)
Widzę, że dużo dzieci rodzi się z jakąś wadą nerki...

Muńka przyjezdzajcie do Krakowa :D w celu rozerwania :D dzieki za kopniaki od razu sie zmotywowalam

moja chrzestna mieszka w Krakowie i chcielibyśmy ją w tym roku odwiedzić, więc może może może.... :-D

a jak już kupować nocnik to jakie polecacie ???

zwykły, najzwyklejszy. Nie przemawiają do mnie te z melodyjką i innymi bajerami. To nie zabawa.

Ja kupiłam zwykły, przezroczysty, bo przynajmniej od razu widać, czy coś tam jest :-D

Muńka nosi Cię? :-p Jak tam parapetówka? Nadal czekam ;-)

Zdrówka dla młodego!!!!

Nosi mnie, bo ja muszę od czasu do czasu poszaleć :-);-)
Parapetówka.... jeszcze trochę, muszę znaleźć czas na beztrosie zasiedzenie przy necie ;-)

Muńka wy to macie zdrowie z tymi wyjazdami, przeprowadzkami i w ogóle non stop na walizie;-)

ja mam wrażenie, że z walizy nie schodzę odkąd rozpoczęłam studia :-) niby mówiłam, że koniec z wyjazdami, ale jak będą piękne weekendy, to zawijam się na działkę! :-) szkoda, że to ponad 200km, no, ale warto dla świeżego oddechu.

muńka, kasienka jak podajecie bułkę. dajecie całą czy dzielicie na kawałki?

czasami dziamga sobie większy kawałek sama, ale z reguły smaruję masełkiem/serkiem/kładę schabik, dzielę na cząstki i kładę jej na blat od krzesełka. Sama sobie je.

Muńka gdzie zniknelas? Jak się Gabiscon czuje? Jest szansa na miting na szczycie?;-)

jestem jestem!!!! ruszamy gdzieś w środę, jak będzie ładna pogoda ???? zoo mi się podoba, albo jakiś park, żeby można było kocyk rozłożyć :-)

Bylam u gin dzisiaj. w medicover. ostatnio wam pisalam ze nie mogla mi zrobic usg na tej samej wizycie no wiec dzis bylam na usg. pytam czy moge juz sie starac, a ona ze to jeszcze komplet badan trzeba, usg piersi, cytologia itd. i z wynikami na wizyte. no wiec pytam czy mi wypisze skierowania. NIE. musze znow isc na zwykla wizyte (trzecia juz) po skierowania, pozniej na te badania, i pozniej znow na wizyte do niej z wynikami. WTF :szok::confused::dry:

dla mnie to jest jakaś pomyłka, ale niestety tak jest....

heloł

ciężko było dzisiaj wyjśc do pracy :-(
ale jakbyście zobaczyły minę mojej teściowej, na hasło, że na obiad po zupce, S ma dostać kawąłki królika do rączki, a jak potem dodałam, że na drugie śniadanko po mleku kawałek jabłka do rączki, to prawie mi zemdlała :-D mogę się założyć, że się nie dostosuje :dry:

w pracy w miarę lajcik, jak na powrót po tygodniowej przerwie :) teraz przynajmniej będę miała kiedy was podczytać, bo w domu przy S nie da rady, bo jak tylko laptoppa otworzę, to on chce w niego walić:baffled:

Pogoda super, wczoraj bylismy w zoo, jeju jakie brzydkie wielblady widziałam, szok:-D nie dość, ze brudne to jeszcze w trakcie linienia czy jak to sie tam nazywa, masakra.
o jak ja wam zazdroszczę wypadu do zoo...

MsMickey - nie pamiętam która z dziewczyn wklejała: Age Calculator
bardzo fajne to - dzięki! :)

Dzień dobry,
tęsknił ktos??
ociupinkę :-p

Wróciłam w majówki w Świnoujściu. Całe 7 dni świeciło słoneczko! Mała tarzała się w piasku z gołymi stópkami, uciekała do wody (tak, moczyła nogi i ręce), jadła rybę smażoną 'garściami' itp. Miała tyle wrażeń:) Zaczęła chodzić przy wózeczku tj. trzyma się jedną rączką wózka i idzie, gdy ja go prowadzę:D W sumie nie wiem czy to powód do radości, bo nie chce mi teraz w wózku siedzieć!
Jednym słowem było bosko!
super!!!!! ale wam się udało z tą pogodą!

zaza kurde ja też muszę któregoś dnia zostawić mojego M na noc z Polką. A co, niech zobaczy jak to jest:p co do nocnego budzenia na mleczko to podczas ząbkowania moja też pięknie przesypiała, ale ząb wyszedł i zaczęła ponownie wybudzać się na mleko:/!
u nas (odpukać) na razie zęby wyszły, a w nocy już nie je, budzi się ofkors, ale zasypia bez mleka, szkoda tylko, że najczęsciej nad ranem tylko przeprowadzka do łóżka rodziców pomaga

G drzemie ja leżę obok. Jednak z mamunią śpi się lepiej i dłużej:-)
Właśnie przed chwilą obudziła się, pół jeku, zobaczyła mnie i śpi dalej.
no pewnie, że tak najlepiej!!! skądś to znam! ;)

Z przerażeniem odkryłam, że Gosia ma dokładnie 46 miesięcy... ale urodzona 2 tyg wcześniej... więc albo jesteśmy w apogeum albo zabawa przed nami:-)
czyli jesteś czerwcówką 2009?:-p

acha i mowi ze mam torbielke na jajniku, mala. i ze albo przed ciaza albo po trzeba by usunac.... kojarze ze na usg w poprzedniej ciazy mi raz lekarz mowil o tej torbieli ze jest ale jakos zapomnialam o tym...
no śmiech na sali z tymi medicover :/
a jak można zapomnieć o torbieli, hę?;-)

poza tym cieszę się, że filmiki się podobały, ja za to widziałam zdjęcia z waszego wypadu i jestem Jaskiem niezmiennie zachwycona:tak: i super mu ciuszki wybierasz!

Ostatnia edycja:
witam witam

kupilismy w koncu butki :) takie jak ponizej, rozmiar 20 nozke ma 19, 21 byla duzo za duza,... mlody smiga jak sie patrzy :D strasznie jestem zadowolona, przymierzalismy jeszcze inne ale strasznie do przodu szla mu nozka i dobrze ze nie kupilam bo w tych ma nozke idealnie a do tego ani nie krzywi i widac ze mu wygodnie

sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN

Tialana u nas wlasnie sie zaczyna <boje sie>

Waris super plytki i przy takich czern i biel super kolory :) a ja w kuchni mam panele :p i jestem zadowolona

Claudette nie wiedzialam :) ale zeby napewno pojda :)

Maćku zazdroszcze nie pamietam kiedy spalam do 10

Zaza nieustannie zdrowka dla Was... no i trzymaj sie przy tesciiowej i mow prosto z mostu ... bez skrepowania moze w koncu zrozumie

Polaa az mi sie niedobrze zrobilo od opisu wielbladow :p a taki nocnik mozna wykorzystac do zabawy :p

Josie czyzby byl powod sprawdzania blizny :>?? moze kolejne zabki?? kupiliscie butki ?

Aylin tesknilysmy :)

Kasia.natka sto latek :D

Kasiek zalezy jaka bulka, jak jest taka spieczona to kroje bo by nie odgryzl ale jak jest mieciutka sam gryza sobie, super ze majowka Wam sie udala :D

MsMickey moj 10 dni wczesniej i nigdy nie wiem jak to liczyc czy odejmowac te dni bo zazwyczaj lapal skoki wtedy kiedy liczylo sie od urodzin a nie terminu ... piekna przeprowadzka ciuszkowa

Muńka gratuluje kolejnego zebolka :D szkoda ze ja przezroczystego nie kupilam , no i Krakow i Ja i Nikos napewno na Was czekamy :D

Hej baby :-)

poczytałam, ale nie odpiszę każdej, bo nadaję z pracy. Wprawdzie przerwa, ale mam full roboty, a jutro wyjazd służbowy, więc uciekam w papiery.

Buziaki, miłego dnia, fajnie że majówkowe imprezowiczki wróciły i już prawie komplet na forumowym pokładzie ;-)

Pytałam bo ja tęskniłam mocno :)
Oficjalnie potwierdzam dwojeczke dolną lewą (tzn jej lewą). Przebiła się w końcu:biggrin2:

Aylin ja tesknilam :biggrin2:
Gratuluję powsinogi :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

G też problemu nie ma z zasypianiem gdzieś. W hotelu obejrzała cały pokój, pokazała i zahukala żyrandol (bo taki kuty duży) i zero strachu.

gratuluje kolejnego uzębienia.
Ja drżę w strachu przed wizją wychodzenia kolejnych zębisk - zawsze sie kończy wysoka gorączka i przeziębieniem....

MOja po przyjechaniu na miejsce oblukała miejscowego pieska, spenetrowała zawartość pokoju - stwierdziała"mama jest, tata jest" i poszła na drzemkę :)

Aylin kasiekz welcome back :biggrin2:

Aylin jak mazury? i jak ona wytrzymala tyle godzin, jechaliscie w nocy? spala? nie wiem, moj jak nie spi to nie bardzo jest w stanie wysiedziec godzine....

B

km 500. W tamtą strone wyjechalismy o 4.30 - do 7 spała. Potem ja zainteresowały widoki zaokienne. Następnie wysiliłam umysł i przypomniałam sobie wszelkie dziecięce piosenki jakie znam. Potem sniadanko w lokalu Malinowy Bzyk gdzie wyszalała sie trochę - no i po śniadanku drzemka. A po drzemce juz na miesjcu prawie byliśmy.

W drugą - wyjazd o 16 - drzemka. od 18 bajeczki nagrane przez tatusia (dobranocny ogród i hippa hippa hey) Ok 19 w wawie zatrzymawszy sie w jankach pozwoliliśmy jej przetestować miękkość wszystkich ikeowskich materacy - 1,5 godz szaleństwa. Kolacja w aucie i spała prawie do końca. Niestety koniec był w płaczu bo jej się przypomniło ze cycusia nie było. A fotelik tego typu manewry znacznie utrudnia.

Podsumowując - nie było źle. Rozważam weekend sierpniowy na Węgrzech :)

Heloł baby :) Pisze z mojego ukochanego centrum dowodzenia :) Wczoraj wrocilismy do domu, przywitala nas piekna pogoda wiec grill byl niemal obowiazkowy. Mlody przespal podroz samolotem, ale za to w kolejce do wejscia zrobil taka awanture, ze mialam ochote go zostawic :zawstydzona/y: Stracilam pare wlosow :dry:

Z rzeczy na plus:
- mlody nauczyl sie biegac (strasznie smiesznie to wyglada jak probuje mi uciekac i tak drepce slalomem),
- bardzo chetnie karmi mnie obslinionymi chrupkami, grzechotkami itp.
- jak uda mu sie dorwac telefon to przyklada go do ucha
- krzyczy meme (mama?) jak chce mnie zlokalizowac

Z rzeczy na minus:
- probuje mnie bic po twarzy :dry: ma ktos pomysl co z tym zrobic? Na razie mowie nie wolno i za drugim razem odstawiam na podloge.
- zazwyczaj placze jak gdzies wychodze
- krzyk i histeria jak mu cos zabiore
- jak dostanie chrupka czy inne jedzonko to bierze gryza i wyrzuca reszte :dry:

Wszystkim chorowitkom zdrowka zycze.
Tym z dziwnymi tesciowymi - cierpliwosci. (uff ja ucieklam od mojej)
A tym w pracy - zapalu do niej ;)

heloł

w pracy w miarę lajcik, jak na powrót po tygodniowej przerwie :) teraz przynajmniej będę miała kiedy was podczytać, bo w domu przy S nie da rady, bo jak tylko laptoppa otworzę, to on chce w niego walić:baffled:

no śmiech na sali z tymi medicover :/
a jak można zapomnieć o torbieli, hę?;-)

poza tym cieszę się, że filmiki się podobały, ja za to widziałam zdjęcia z waszego wypadu i jestem Jaskiem niezmiennie zachwycona:tak: i super mu ciuszki wybierasz!

mam to samo z laptopem
o torbieli no nie wiem, jakos nie przywiazywalam do tego wagi na tym usg, wazniejsze bylo wtedy ze janek jest! jakos pozniej to wymazalam z pamieci... teraz musze poczytac bo nie wiem co to i czy grozne....

a ciuszki glownie kappahl na przecenach. ostatnio trafilam super dresy czerwone z kieszonkami i do tego body w paski szaro czerwono niebieskie za 23zl w sumie:tak: bo na przecenie bylo 2 za 1. uwielbiam kappahl i zawsze jak jestem w poblizu to wchodze zobaczyc na promocje.
ja to bym chciala zeby janek w koncu zaczal tanczyc jak twoj :tak: on w ogole muzyki nie czuje...

witam witam

kupilismy w koncu butki :) takie jak ponizej, rozmiar 20 nozke ma 19, 21 byla duzo za duza,... mlody smiga jak sie patrzy :D strasznie jestem zadowolona, przymierzalismy jeszcze inne ale strasznie do przodu szla mu nozka i dobrze ze nie kupilam bo w tych ma nozke idealnie a do tego ani nie krzywi i widac ze mu wygodnie

sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN

Josie czyzby byl powod sprawdzania blizny :>?? moze kolejne zabki?? kupiliscie butki ?

fajne te butki :) my nie kupilismy w koncu, deichmana nie bylo w tej galerii w poznaniu, a inne jakos mi nie podpasowaly
a z ta blizna i badaniami - powod taki ze sie szykuje na wiesz co , hehehe

Munka jak bedziesz w krakowie to koniecznie trzeba sie umowic!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek , Munka - super ze majowka sie udala. Ja nie mialam takiej fatalnej od lat.:-(
MsMickey - sama złozylas szafę???? :szok:szacun
Kasienka fajne buciki
Niespodzianka - moj starszy tez bil wszystkich po twarzy. Sam przestał po jakims czasie, mowilam tylko : nie wolno.
No i gratuluje nowych umiejętnosci
Josie - rob badania i do roboty:-):tak::-D

Do góry