reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Hej mysiaczek. Ja pamietam.

Fatalny dzień za mną. Mały ma znów jazdy i nie chce jeść. Wyje jak tylko zobaczy butelkę lub miseczkę. Po ok pół godziny się uspokaja i wtedy zjada wszystko. Juz brak mi pomysłów co robic.
Tak jest od piątku ale w weeken to K go karmił a dzis znów sama jestem. Kolacja była koszmarem. Mi już też nerwy puscily i krzyknęłam to rozplakal sie jeszcze bardziej. Az ochrypl z tego wrzasku a ja czuję się paskudnie. Mam wyrzuty sumienia jak diabli. Leże w wyrku i płacze w poduszkę. Jaka ze mnie matka?????????

reklama
Hej mysiaczek :)

Młodak
tulaski! Daj spokój poduszce ;) Nie pierwszy raz i nie ostatni nerwy puściły. Jesteś super mamusią :)

A teraz uciekam do wyrka. Dobranoc :-)

Młodak - luzik, mnie też zdarza się wrzasnąć na dzieciaki :p jesteś normalną matką, z krwi i kości, a nie matką-robotem :) nie pierwsza i nie ostatnia taka sytuacja :)

hej Mysiaczek ;)

witam się

Mlodak - mój też od jakichś 3 dni nie bardzo przy jedzeniu, co mu się raczej nie zdarza, ale i od 3 dni jest zakatarzony. Dziś odkryłam, że stoi za tym górna dwójeczka, która się dziś przebiła. Kuba jak zaczynam go karmić musi miec zajęcie - daje mu np. spinacze do bielizny i miseczkę. Wywala wszystko, ale odwraca to jego uwagę np. od plucia i ładnie zjada.

Młodak jak najbardziej normalna mama jesteś :tak: Mi to czasami tak puszczają nerwy, ze wstyd pisać ale chodzi mi o Kubę. Wojtek jeszcze nie oberwal ale kwestia czasu pewnie:zawstydzona/y: czasami mam dość jak siedzę sama z dwójka a Kuba wymyśla jeszcze takie rzeczy, ze głowa mała i pózniej obrywa, oczywiscie tez mam wyrzuty i mówię sobie, ze to ostatni raz ale przychodzi kolejny dzien i od nowa to samo...

mysiaczek witaj z powrotem.

No właśnie może zęby, a może coś go boli...gardło? U nas tak się zaczęło zapalenie gardła.(też się wściekałam zanim odkryłam przyczynę).

Dzień dobry:-)
Dziś spalam od 8 do 7:-) pobudki jakieś owszem coś ok 3 (razem z moją pobudka), potem jakieś marudzenie przy switaniu. Wyspanam :-):-):-)

Mysiaczek welcome back:-)

Mysiaczek - dawaj w skrócie co było i czytaj na bieżąco - 4500 stron nikt nie nadrobi :)

Młodak - a nie zęby? moja 2 tygodnie prawie nie jadła. Moja mama wychodziła z siebie co by jej tu zrobic zeby chodz 3 łyżeczki zjadła. Na weekendzie przebiły sie zębole i jest to anielica znów moja. Moja mamcia mówiła ze wczoraj zupe, całą porcje w 10 minut zjadła. I ze az przyjemnie sie ja karmiło. Od weekendu jej się pochłaniacz włączył. Otwiera paszcze na wszystko co do jedzenia dają. Na te nie do jedzenia również czyli karton, gazeta kocia nerka....

A w ogóle to dzień dobry - dzis idę do dietetyka :)

Rysica wracając do kolczyków, ja założę w wieku 3 lat, bo wcześniej młoda będzie w żłobku i troszkę się tam o jej uszka obawiałabym. Jednak moja kuzynka przebiła swojej Natalce w wieku 6 miesięcy i mówiła, że nigdy małej w niczym nie przeszkadzały i nie haczyły się!!!

Moja o 5.50 postanowiła 15 min. 'wyć' i potem jeszcze na godzinę zasnęła. W nocy pobudka z 3 razy! Mam dość, ile może wychodzić jedna dwójka-koszmar!!!

Jesteśmy po prowokacji mlecznej i kupa OK, pupa nie odparzona, wysypki brak...jeszcze tydzień będziemy prowokować i zobaczymy czy wyszła ze skazy!:D

reklama
Witajcie dziewczynki:))))
U mnie nocka dziś ok, jedna pobudka o 1:30 a później już o 5:40 ostateczna;)

Kasiek - a na jakim mleku Twoja mała jest? Moja jeszcze tydzień temu była na nutramigenie, teraz już pijemy bebiko;) Wychodzi na to że skaza minęła;p teraz mnie czeka walka z glutenem;)

A i musimy się pochwalić, że od paru dni uczymy się korzystać z nocnika i zużycie pieluch spadło o połowę:D
Miłego dnia laski!:*

Ostatnia edycja:
Do góry