reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey super to sie wydaje jak dziecko z przodu, jakos tak bezpieczniej, ale co jak ktos ma krotkie rece i tulow? czy ja dosiegne kierownicy? hmm musze sie przejsc gdzies zobaczyc te foteliki
Raz jezdzilam z takim fotelikiem i nie było mi wygodnie i z tym bezpieczeństwem też bym dyskutowała, ale fotelik fajny.

Jak pilnowałam blizniakow to mialam taki i jezdziło sie z nim juz od 6mies.
35mkrao.jpg

2uqi1cm.png

Ostatnia edycja:
reklama
Fajne:-)
Nie wiem z tymi rękoma. Na yt jest filmik taka babka jezdxi nie wygląda na wysoką strasznie...
Mi się ten przedni podoba ze względu na kontakt z dzieckiem. Widzę, co robi itd. W tych z tylu nie widzę i słabo słyszę bo wiatr. A jeśli chodzi i bezpieczeństwo to in ma jakiś patent na to. No i holenderska, solidna firma (tak wygląda przynajmniej(. Jakieś nagrody zdobywali na targach.
A czemu Aga uważasz, ze nie będzie bezpieczny? No i czemu nie było wygodnie? Coś przeszkadzało?

Ostatnia edycja:
Wlasnie Gabrysie znokautowala ksiega o Janie Pawle...wyciagnela z dolnej polki i ją przygniotla :-/ (placzu brak)

Aga- a czemu rajtki nie spelniają swojej roli? Sciągają sie ze stópek?

MsMickey - my tez ściskamy Gochne,no i Ciebie też. Pokazywalam dziś Gabi Gosie na zdjęciu ;-)

Fajne takie wycieczki rowerowe...hmmm nie mam roweru :-/

No i tez z utesknieniem czekam na wiosne!!! Myslalam,ze bede odwiedzac rodzinke z Gabrysia w lekkich ciuszkach,a tymczasem męczę ją juz tym warstwowym ubieraniem...

na sekunde

Nikodem ma jelitowke ja od niego sie zarazilam ... przebil mu juz jeden zab drugi sie przebija... goraczka zeszla a biegunka wciaz trwa

Aylin - no ja też już coraz więcej daję swojego jedzenia, wczoraj jadła kawałki kurczaka ;P ale powiem Ci, że z drugim daniem to ja nigdy nie wiedziałam ile zjadła (w gramach)...

Muńka - ale fajnie, że tak się fajnie bawili :D teraz będzie coraz fajniej :D
wiesz, strasznie lubię czytać Twoje posty o Twojej rodzinie i teściach, są tak miłe i tak ciele i rodzinne, naprawdę aż się miło na sercu robi :D
a co do skarpetek - są też rajstopki ale ja nigdy nie używałam. Są też nakolanniki, ale też nie używałam. a w jakim celu rajstopki, żeby miały ABSy na kolankach? Monika raczkuje w normalnych spodniach plus skarpety te z ABSem, albo w rajstopkach i na rajstopki te skarpetki z ABSem.

Agaundpestka - ja już doprawiam zupki pieprzem, majerankiem, koperkiem, natką pietruszki, oregano, tymiankiem. Oczywiście nie wszystko na raz :-D

Sunshine, Kasiekz - jak dywan, dobrej jakości, to bardziej uniwersalny. Ale jak wykłądzina podłogowa - to ja bym brała dziecinną i ja mam dziecinną - dla Szymka w ulice dojeżdżenia autami, a dla Moniki - zieloną w laleczki, pieski, kotki i motylki. Jest słodka :) nie musi być różowe :p

wycieczki rowerowe - ahhhh....
a mi rower ukradli 3 lata temu, mojego ukochanego górala, 13letniego... miałam go "całe życie", tyle wspomnień.....

Rysica już zdecydowałam, że kupujemy taki tkany na płasko bawełniany dywan w kolorach jej pokoju (nie za duży, tylko na środek). Skarpety z tą gumą są genialne, mam identyczne! Wylicytowałam 2 pary na allegro i był to rewelacyjny zakup:)

Mlodak ja gotuję mięsko razem już od 8 mies.:p

Muńka ja mam rajtuzy z anty poślizgiem na kolanach do raczkowania i nie polecam...ten anty poślizg jest wiecznie nie tam gdzie być powinien, przekręca się, więc to kitu z takim gadżetem:p

Agaundpestka z przypraw majeranek, lubczyk, bazylia, oregano, carry, pietruszka, koperek, seler naciowy, cząber, kminek. Nie używam pieprzu i soli. Z zabezpieczeń z Ikea mam gumowe kółka na wszystkich rogach (młoda od razu gryzie je sobie na swędzące dziąsła:p), zatyczki do kontaktu (badziewie - młoda małymi paluszkami już kilka razy wyciągnęła) i zabezpieczenie przed otwarciem okna na więcej niż 5 cm (polecam). Są też zabezpieczenia do szafek, ale na śruby, więc nie dla mnie.

Aylin 3 tyg. ząb, więc widzę, że nie tylko u nas tak długo to trwa! Ostatnio 3 tygodnie wyrzynała się druga dwójka na górze!

My w pt mieliśmy pneumokoki (3 dawka) i oczywiście dopiero na drugi dzień gorączka i marudzenie. Na szczęście już za nami.
Widzę, że był temat nosidełek...właśnie szukam, ale jakiegoś dobrze zabudowanego i solidnego na wyprawy w góry, więc jak ktoś może służyć pomocą to super!

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin- nosidlo super :tak::-) i jak sie sprawdza?
Mlodak- ja eszcze miesko osobno ale chyba juz czas zeby wszystko razem gotowac:tak:
Munka- super ze wyjazd sie udal, az zaluje, ze ja nie mam blizej rodzinki :-(
Kasienka- dobrze, ze wiesz juz co to ale nie dobrze, ze sie zarazilas, duzooooo zdrowka dla Was :tak:
Aga- smiesznie te rowery wygladaja :-D ale pewnie praktyczne

Czy mamy dziewczynek zastanawialy sie na przebijanem uszu np. na roczek????
Aurelcia na chrzciny dostala kolczyli takie malutkie, slodziutkie i moj Pe chce jej przebic uszka na roczek ale ja nie jestem co do tego przekonana :sorry:

Do góry